Hur man lagar utsökt hemlagad gräddfil: de bästa recepten | pangudownloads.com
Matlagning välsmakande

Hur man lagar utsökt hemlagad gräddfil: de bästa recepten

Många människor vägrar att förbereda grädde hemma, eftersom de anser att processen är ganska komplicerad och tidskrävande. Faktum är att allt inte är så, och smaken av den färdiga surmjölksprodukten överträffar i många avseenden smaken och fördelarna med butiksmöjligheterna. Matlagning gräddfil kan vara på många sätt, vi kommer att överväga de mest populära recepten.

Det klassiska surkräm receptet

Låt oss börja med den enklaste versionen, för vilken du bara behöver en ingrediens - mjölk i en mängd av 3 liter. Det är bäst att använda en hemmaprodukt för att få en tjock massa som ett resultat. Vid hans frånvaro är butiksvarianten också lämplig.

Steg för steg matlagningsprocessen:

Hur man lagar utsökt hemlagad gräddfil: de bästa recepten
 • Häll huvudkomponenten i en gryta och ta det till ett varmt tillstånd. Häll det i en plastflaska eller karaffel, täck med en tät servett, slips och lämna på en varm plats. På surmjölken tar i genomsnitt 2 dagar, men om fönstret är kallt väder kan det ta 5 dagar. Det är förbjudet att blanda och skaka vätskan under hela tiden.
 • Ställ en kolsyrare över grytan eller skålen, täck den med flera lager av gasbind och tippa innehållet i plastbehållaren. Låt det ta en stund tills all vätska har tappat bort. I genomsnitt kan denna process ta ca 1,5 timmar;
 • Förvara resterande geléliknande massa i en skål och använd en bländare, vispa det bra. Den önskade konsistensen kan erhållas genom tillsats av mjölk. Sätt massan i burken, stäng locket och skicka det till kylskåpet i en halvtimme.

Hur man gör gräddfil grädde?

En annan fördel med inhemska mejeriprodukter, vilket är värt att nämna - besparingar. Om de används för matlagningskräm (0,5 liter), ska deras fettinnehåll vara minst 10%, annars fungerar ingenting. För att starta jäsningsprocessen ska du förbereda 2 msk. sked med färdig gräddfil.

Steg för steg matlagningsprocessen gräddfil från grädde hemma:

Hur man lagar utsökt hemlagad gräddfil: de bästa recepten
 • Kombinera de beredda ingredienserna och blanda allt, du kan använda en vanlig sked. Lämna i 36 timmar vid rumstemperatur;
 • Under denna tid måste massan erhålla den nödvändiga konsistensen. Därefter sätter du allt i kylskåpet och om några timmar kan du använda den.

Hemlagad gräddfil från naturlig mjölk

Fördelar med inhemska sura mjölkprodukter - naturlighet, oöverträffad smak och låg fetthalt. Allt är beredd mycket snabbt och med endast två ingredienser: 1 liter mjölk och 4 msk. skedar av kefir.

Steg för steg matlagningsprocessen gräddfil från mjölk hemma:

Hur man lagar utsökt hemlagad gräddfil: de bästa recepten
 • Mjölk häll i en gryta och låt den koka. Släck sedan av elden och kyla till 40 grader. Denna temperatur är behaglig för kroppen, och vätskan blir lite varm;
 • Häll vätskan i en liter burk och tillsätt kefir. Stäng locket och skaka väl. Vik det i en filt och lämna det i 7 timmar;
 • Ta en djup behållare och placera en kolv ovanför den, som måste täckas i flera lager av gasbind. Häll innehållet i burken i en kolv, täck med ett lock på toppen och skicka det till kylskåpet i ca 8 timmar. Det rekommenderas att omröra massan regelbundet för att säkerställa att vasslen är välskild.
 • Den återstående gräddfilen på gasbindet sätts i en behållare och vispa med en mixer. Om så önskas kan du lägga till lite mjölk för att uppnå önskad konsistens. Överför gräddfilen till burken och skicka den till kylskåpet för natten.

Hur man lagar gräddfil från affärsmjölk?

Att förbereda en sur mjölkprodukt från affären mjölken är enkel, viktigast av allt att observera tekniken. Detta recept kommer att producera gräddfil med en fetthalt av 42% i en mängd av 600 g. Vi är säkra på att dess smak kommer säkert att glädja och trivsamt överraska alla.

För att göra gräddfil bör du förbereda en sådan uppsättning produkter: 315 ml mjölk med en fetthalt av 3,2%, 300 g smör med en fetthalt av 8% och 2,5 msk. skedar av gräddfil.

Steg för steg matlagningsprocessen:

Hur man lagar utsökt hemlagad gräddfil: de bästa recepten
 • Olja skuren i små bitar och lämna i köket för att göra det mjukt. Lägg sedan till mjölk, lägg den på elden och värm, omrör för att smälta smöret. Stäng av gasen innan alla kuber smälter, eftersom de kommer att sprida sig i en varm vätska;
 • Häll allt till en mixer och vispa i 3 minuter. vid full effekt. Som ett resultat kommer du att få utsökt hemlagad grädde, vilket är nödvändigt för ytterligare matlagning;
 • Häll allt i en mixer, sätt sur grädde och blanda väl. Täck med lock, slå in i en filt och lämna i en varm plats under 6 timmar. I vissa fall för att göra en hemmagjord kräm gräddfil och kommer att behöva spendera 10-12 timmar. Det är därför nödvändigt att med jämna mellanrum kika under locket och en vilja att titta på produkten. Därefter tar du gräddfilen för natten i kylskåpet.

Receptet på gräddfil från getmjölk

För matlagning hemma kan du använda två metoder: Använd en separator och utan den. Låt oss överväga båda varianterna:

Hur man lagar utsökt hemlagad gräddfil: de bästa recepten
 • Matlagning med separator

Mjölken bör lämnas vid rumstemperatur en stund. Det är viktigt att täcka burken med gasbind, men inte locket. Häll det i en kastrull och värm till 40 grader. Genom separatorn bör du först passera varmt vatten och häll sedan mjölken in i den. Sätt ut brytaren så att den färdiga surkrämen flyter ut med en tunn ström. Lämna den resulterande massan för en dag i värmen, och flytta den sedan till kylskåpet. När konsistensen blir tjock kan du prova.

 • Utan separator

Om det inte finns någon separator för gräddfil från getmjölk hemma, måste du lägga lite surt i färsk mjölk. Lämna allt i 4 dagar i köket, efter att du har täckt burken med gasbindning. Under denna tid ska ett mellanskikt förekomma på ytan, och detta är surkräm.

Recept för gräddfil från yoghurt

För att förbereda en populär jästmjölkprodukt kan du använda dricksyoghurt utan tillsatser, vilket du själv också kan göra. Hemlagad gräddfil framställs av 1 liter mjölk och 2 msk. skedar av att dricka yoghurt.

Steg för steg matlagningsprocessen:

Hur man lagar utsökt hemlagad gräddfil: de bästa recepten
 • I burken häll mjölken och lägg den i 20 timmar i kylskåpet. Därefter bildas ett tätt lager av grädde på ytan, som måste försiktigt avlägsnas från det falska;
 • Tillsätt yoghurt, rör om och sätta behållaren i en varm plats under 7 h. Efter en tid, slå en hel del mixer på lägsta hastighet, och sedan skicka den i kylskåp. Tänk på att ju längre gräddfilen, det kommer att vara i kylskåpet, desto tjockare är konsistensen och ju bättre smak.

Hemlagad gräddfil i en multivariat

Många har länge använt denna teknik för att förbereda olika rätter. Den är lämplig för tillverkning av inhemska jästa mjölkprodukter.

Hur man lagar utsökt hemlagad gräddfil: de bästa recepten

För gräddfil hemma borde du förbereda en sådan uppsättning produkter: 1 liter mjölk 2,5%, 150 g sur grädde 20% och samma mängd naturlig yoghurt.

Steg för steg matlagningsprocessen:

 • I multivarkvärmen i något program mjölk upp till 40 grader. Skicka sedan till hennes andra ingredienser och mixer med en bra visp till en jämn konsistens;
 • Välj "uppvärmning"Och ställ in timern till 15 minuter. Efter hörsignalen lämna den hela tiden i 8 timmar utan att öppna locket. Därefter sätter du allt i burkar och skickar det till kylskåpet.

Nu vet du att surkräm kan förberedas hemma från ganska rimliga ingredienser. Dessutom, om du följer tekniken och dessa instruktioner, kommer alla att kunna klara matlagningen. Bon appetit!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

18 + = 25