Hur man tar bort tomatskinn? | pangudownloads.com
Matlagning välsmakande

Hur man tar bort tomatskinn?

Tomater och olika rätter med deras användning har länge inkluderats i den europeiska folkens traditionella kök. Bevara tomater på hösten är ett måste för nästan alla älskarinna. Utan sallader med denna läckra grönsak är det inte möjligt att äta matbord på sommaren.

Och det är naturligtvis svårt att föreställa sig en shish kebab, pizza eller pasta utan att använda ketchup.

Hur och varför behöver du skala tomaten?

Hur man tar bort tomatskinn?

Recept av läckra rätter med användning av en användbar grönsak, utan vilken ingen älskarinna kan göra utan, går traditionellt över från generation till generation.

Metoder för beredning av fyllda, inlagda tomater och många såser och kryddor från dem i stora mängder publiceras i tryckta publikationer och på Internet.

Men med hjälp av ord ensam kan du inte förmedla alla nyanser och subtiliteter i hemlagad matlagning.


De kan endast läras genom att observera arbetet hos erkända hantverkare som har perfekterat sina kulinariska färdigheter i många år.

De vet exakt vad och vart man ska lägga till, när man ska vända om, bestämma rätt ögonblick, inte med hjälp av en stoppur, men med tillstånd, färg och lukt. Och, självklart, de äger en hemlighet, hur man enkelt tar bort skal av tomater.

Så, för att skapa någon tomatsås behöver du ett stort antal tomater utan skal. Det är viktigt att göra detta så att den resulterande såsen har en homogen massa, eftersom när du lagar mat, kollapsar huden och blir hård, vilket kan förstöra smak och utseende på en maträtt och avskräcka aptiten även från en mycket hungrig person. Dessutom smälts tomatskinn dåligt, vilket bör beaktas när man lagar mat för personer som lider av matsmältningssjukdomar, äldre och barn.

Erfarna kockar hanterar enkelt detta problem och delar gärna metoden, hur man skalar tomaterna snabbt och utan onödigt krångel. För detta är det nödvändigt att göra mogna frukter vid basen av den mogna frukten utan att skära köttet, tvärsnitt med en skarp kniv. Lägg vattnet på elden i en stor panna som rymmer ett stort antal färdiga tomater. Koka upp det, stäng av gasen och doppa tomaten så snart de första bubblorna visas på ytan.

Efter ungefär tjugo sekunder börjar skalens hörn på de förskurna styckena böjas. När detta händer, ta bort tomaterna från hett vatten och placera dem under en ström av kallt vatten. Med kylda tomater, använd en kniv eller händer för att ta bort huden, dra det lätt över skurkronorna. Om det inte ger omedelbart, betyder det att tomaten inte är klar och den bör hållas lite längre i varmt vatten.

Hur man tar bort tomatskinn?

Det finns ett annat sätt, som med en tomat, att skalla, liknar den här. Den är mer lämplig för övermåliga frukter. För att göra detta måste du noggrant göra samma snitt i fruktens botten, som i den första varianten.

Men sänk dem inte i kokande vatten, men helt enkelt tomater scald och skalla, dra vid de undangömda hörnen. Kom ihåg att om receptet förutsätter användning av hela bitar av elastisk massa, bör du inte utsätta grönsakerna för långvarig värmebehandling.

Detta sätt att bearbeta i matlagning kallas blanchering.

Det används för att bli av med mikrober och andra skadliga mikroorganismer, samt underlätta rengöring av produkter med tunn hud, såsom paprika av alla sorter, tomater och vissa typer av flodfisk. Blanchering ska inte förväxlas med liknande bearbetningsprocesser - släckning eller så kallad oversize, när du lagar med lite vatten under locket.

Användning av en hud av tomatfrukt i dekorativ registrering av rätter

Med tomatens skal kan du enkelt och snabbt dekorera nästan vilken maträtt som helst. För detta ändamål, "Köttiga sorter", eftersom de ger den nödvändiga volymen vid registreringstillfället. För att till exempel göra en prydnad i form av en vacker ros måste du använda en mycket skarp kniv för att skära en skal med ett litet lager av massa från motsatt ände av tomat.

Flyttar i en spiral och håller en jämn bredd, du måste avlägsna hela ytan av tomaten som slutar med ett snitt nära handtaget. Tänk på att ju tunnare remsan är, desto bättre blir den insvept.

Sprid den resulterande spiralen på bordet med massan nere och starta från insidan, montera rosen med början av klippet som botten av blomman. För styrkan i strukturen kan du fästa den med en tandpetare, men ett sådant drag kan förstöra utseendet, och formen kan hålla och bara utan extra verktyg.

Hur man tar bort tomatskinn?

För en annan användning av huden av köttiga tomatsorter för dekorativa ändamål, behövs en lite omogad stor tomat.

Skär den i sex likformiga lobar längs längdaxeln, ta bort köttet helt. Sprid lobulerna i en cirkel, upp kronbladet och förbereda nästa frukt av en något mindre storlek på samma sätt. Sedan sprida den i ett rutmönster i mitten av cirkeln som bildas av de klyvda lobulerna i den första tomaten och ge hela kompositionen en lotusblomma.

Om så önskas kan den kompletteras med en annan inre cirkel, och i mitten placeras en skalad kokad vaktelägg.

Det finns många andra sätt att klä tomat med färdiga rätter. Av dessa kan du skapa blommiga ornament, kombinera med andra grönsaker. Barn med stort intresse kommer att behandla mat, glädja sig i dekorationer i form av välsmakande figurer av välkända djur, insekter eller tecknade figurer.

Detta ämne kan infinitivt kompletteras, komma med alla nya lösningar. Det viktigaste är inte att begränsa din fantasi och älska att behandla dina gäster med vacker och utsökt mat av din egen förberedelse.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 82 = 89