Matlagning välsmakande

Lär dig hur man odlar ett mjölkpulver

Torr mjölk är ett bra ersättning för färskt, för att din smak är dessa två produkter praktiskt taget desamma. Men bara hur man gör mjölkpulver, inte alla landladier vet. Pulver är väldigt bekvämt att ta med dig för att resa och naturen, för det blir inte surt så snabbt som friskt.

Lär dig hur man odlar ett mjölkpulver

Den framställs genom förtjockning eller torkning av naturlig mjölk i speciella maskiner, så det bör spädas gradvis, tillsätt kallt eller varmt vatten. Syftet med torkningen är att minska mängden produkt och öka hållbarheten. 

Med tanke på innehållet i fettämnen i produkten kan pulverprodukten vara hel och fettfri, såväl som naturlig. I mjölkpulver innehåller mycket mer fett, så det lagras mycket mindre än fettfritt. I utseende är det ett vitt pulver med en krämig nyans och dess smak liknar pastöriserad mjölk, som säljs i butiker. 

Hur man löser upp sig utan klumpar

Faktum är att utspätt mjölkpulver utan klumpar inte är så enkelt som det kan tyckas vid första anblicken. Om man inte tittar på jämn överensstämmelse med instruktionerna på paketet lyckas många hemmafruar inte laga det korrekt, så att det är homogent och utan klumpar.

Följ sådana rekommendationer från erfarna hemmafruar hur man korrekt odlar mjölkpulver:

  • Vattnet måste vara varmt. Använd inte kokande vatten eller isvatten. Ungefärliga proportioner - 1: 8, men det betyder inte att du måste stå i köket och beräkna gram pulver med noggrannhet;
  • Ungefär en plast engångskopp ska ta 6-7 teskedar pulver och blanda den med vatten i en mängd glas;
  • Det är viktigt att veta att du måste tillsätta vatten gradvis och inte häll det på en gång. Om du inte följer denna regel kan du inte förbereda en drink utan att bilda klumpar.
Lär dig hur man odlar ett mjölkpulver

Proportionerna hur man spenderar mjölkpulver kan variera något beroende på syftet med användningen. Om du vill få mer produkt, ta flera gånger mer av alla komponenter.

Ofta används mjölkpulver i matlagning vid bakning av deg för att baka bröd eller rullar, om det inte finns någon ny produkt under handen. Du kan också göra detta pulver till soppor, spannmål eller andra rätter. Från det kan du också förbereda mejeriprodukter hemma. 

För att förbereda produkten kan du inte använda kokande vatten, annars kommer pulvret omedelbart att komma in i klumparna, att bli av med dem blir omöjligt. Efter beredningen av drycken rekommenderas det att ge det lite insisterande: ekorren kommer att svälla och så kommer smaken av vattenheten att avlägsnas. 

Torka sojamjölk

Dess utseende, konsistens och näringsvärde, det skiljer sig nästan inte från vanlig mjölk. Dess tillskott till mat har till och med dess fördelar: Denna produkt innehåller inte laktos, kolesterol och mjölkprotein, vilket många ofta har allergier. 

Denna ersättning för naturlig mjölk rekommenderas av dietister till personer som har laktosbrist, allergi mot mjölkproteiner, övervikt, ateroskleros.

Det rekommenderas för användning och individer utsatta för utveckling av njursjukdom och järnbrist. Det visar sig genom avdunstning från flytande sojamjölk. Produkten ser ut som ett krämpulver med en liten nötaktig arom. 

Om du bestämmer dig för att introducera denna produkt i din kost, bör du veta hur man gör mjölkpulverad med sojamjölk. Pulver erhållet från sojabönor kan spädas med vatten eller lösas i en kopp te eller kaffe. Ett glas vatten behöver 5 teskedar av torrt bönspulver. 

Matlagning kokosmjölk hemma

Om du inte kan köpa en färsk kokosnöt och få mjölk från den, kan du använda en torr produkt. Det används ofta av konditori i processen att göra godis. Torr kokosmjölk säljs i många butiker och det är mycket billigare än färsk kokosnötfrukt. 

Du kan hitta flera recept, som torr kokosmjölk utspädd med vatten. Kända sådana proportioner: För att förbereda en liter kokosmjölk behöver du 10 matskedar pulver. Använd vatten vid en temperatur av 35-40 grader.

Lär dig hur man odlar ett mjölkpulver

Lägg i vatten i små portioner i pulvret och rör om allt tills en homogen massa erhålls. När den torra blandningen späds till en enhetlig konsistens, tillsätt vatten till önskad volym. 

En sådan produkt rekommenderas av nutritionists när intolerans är en produkt av animaliskt ursprung, liksom personer med matsmältningsbesvär. Kokosnöt är rik på grova fibrer, vilket förbättrar matsmältningssystemet. Kokosmjölk, utspädd med vatten hemma, kommer att vara ett bra komplement till kaffe eller te. 

Missbruk inte mjölkpulver, eftersom det i händelse av överskridande av dess dagliga hastighet kan bryta mot metaboliska processer, vilket kommer att bidra till bildandet av fettinnehåll.

Det rekommenderas inte att använda produkten innan du lägger dig, eftersom den innehåller kasein, vilket kräver flera timmar att smälta.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 70 = 74