Marinerad auberginer – läcker, enkel och original

Marinerade auberginer är en unik maträtt, eftersom grönsaker ändrar sin smak, förvärvar nya och ursprungliga anteckningar. Många jämför smaken av detta mellanmål med svamp. Du kan servera det både på en vanlig måltid och på ett festligt bord. Vi presenterar uppmärksamma flera populära recept.

Recept för snabbinplanterade äggplanter med vitlök och gröna

Grönsaker, kokta på detta sätt, är kryddiga efter smak och väldoftande. Detta är ett utmärkt mellanmål som passar både dagliga och festliga menyer. Allt är förberedt extremt enkelt och snabbt.

Snabba äggplanter är beredda från en sådan uppsättning produkter: 1 kg av blått, ett par av paprika och lökar genomsnittlig balk storlek, såsom dill, persilja och selleri, 4 vitlöksklyftor, 110 ml olja, 125 ml vinäger 9%, 25 g socker och ett par små nypor salt.

Åtgärder för att förbereda:

Marinerad auberginer - läcker, enkel och original
 • Det första du behöver göra är att ta bort huden från aubergine och skära sedan dem längs de tjocka plattorna. Lägg dem i en kastrull, häll kallt vatten och lägg det på en spis. Koka på medellång kokning och koka i 7 minuter;
 • vid denna tid kan du göra grönsaker. Lökskal, och skär sedan i halva ringar. Peppar skal av frön, membran och skära den i små remsor. Ta bort de valda greken, torka och hugga;
 • blå bläddra i en kolv och lämna i en kort stund för att kyla och ta bort vätskan. Skär dem i kuber av medelstorlek och lägg del i en kastrull. Överst med vitlök, passerade genom pressen. Efter detta, ett lager av lök, peppar och strö över gröna på toppen. Sedan åter ett lager av blått och fortsätt tills alla ingredienserna är färdiga;
 • Förbered nu en marinaden, för vilken blanda ättika med smör och häll sedan i sockret och saltet. Blanda väl, sätt på en tallrik och värme. Blanda tills ingredienserna löser upp. Färdig marinade häll i en kastrull, stäng locket och lämna i rumstemperatur under en dag. Därefter kan du lägga det i burkar med lock och förvara det i kylskåpet.
  Matmoth: hur man blir av med det och förhindrar utseendet

Marinerade auberginer, som svampar

Naturligtvis kommer grönsakerna inte att bli svampar tack vare marinaden, men de kommer att smaka väldigt lika. Du kan laga mat med och utan hud, allt beror på önskad slutlig form. Dessutom, aptitretare, kokta enligt den andra metoden, visar sig vara mer försiktig. De beredda ingredienserna kommer att räcka för 2 burkar med en volym på 0,5 liter.

Detta recept på aubergine innehåller sådana produkter: 700 gram av blått, lök, vitlöksklyftor par, 3 ärta kryddpeppar och kryddnejlika, par lagerblad, dill utsäde nypa och dess paraply. För att göra en marinade, förbereda: 1 liter vatten, 35 g salt, 75 g granulärt socker, 75 ml ättika 9% och 2,5 msk. matskedar vegetabilisk olja.

Åtgärder för att förbereda:

Marinerad auberginer - läcker, enkel och original
 • Blue Tvätta bort skalet om så önskas, och skär dem i tärningar höga parterna var ca 2 cm. Strö dem med salt och låt stå en halvtimme för att markera den bittra saften. När tiden har gått sköljer du grönsaken i varmt vatten och fyller i en kolv och vrider ut för att avlägsna överskottsvätska.
 • Skala de hackade lökarna med halva ringar. Nu kan du gå vidare till beståndsredienser. Ta de steriliserade burkarna och lägg dem på botten längs en bit vitlök, peppar, kryddnejlika och laurel. Alla delar upp i två burkar;
 • Förberedelsen av marinaden är som följer: Häll vatten i pannan, tillsätt socker och salt. Koka och koka i 5 minuter. Det är viktigt att kristallerna av salt och socker är helt upplösta. Därefter tillsätt aubergine, häll i smör, blanda och koka i 5 minuter;
 • omedelbart efter det är det nödvändigt att hälla ättika och lägga lök. Koka ytterligare en minut. Förbättra inte varaktigheten av värmebehandling, eftersom ingredienserna kommer att kokas och som ett resultat får du en röra. Omedelbart i en het form, sprid ut alla burkar och rulla. Det rekommenderas att kyla i ett inverterat tillstånd. Om efter konservering av betade äggplanter för vintern finns få ingredienser med marinade, skicka sedan dem till kylskåpet och efter 3 timmar kan du ta ett prov.
  Öron från pikeperch: steg för steg instruktioner för matlagning och kockens trick

Recept för marinerade auberginer i armenisk stil

Armeniska köket är populärt bland många olika kryddor, vilket inte bara förbättrar smaken utan även smaken. Östlig aptitretare är ett perfekt komplement till alla garneringar. Allt är förberedt snabbt och enkelt, vilket innebär att alla kan klara av maträtten. De beredda ingredienserna räcker för 5 liter färdiga snacks.

Förbereda snacks på armeniska, ta den här uppsättningen produkter: 7 kg auberginer, 2,5 kg lök, 2-3 vitlökskivor, humle-suneli, peppar, salt och vegetabilisk olja. Det bör noteras att det är nödvändigt att förbereda stora tankar för stekning, om det inte finns stekpannor, ta sedan järnbassängen.

Matlagning ska vara så här:

Marinerad auberginer - läcker, enkel och original
 • blå tvätt, ta bort stammar och eventuella skadade områden. Därefter måste de klippas, vanligtvis görs det med sugrör, men om du gillar en annan sortsskärning, använd sedan den. Grönsaker lite salt och sätta under pressen, till exempel, pressa ner brädet och sätta toppen av burken. Denna procedur är viktig för att avlägsna överskott av fukt. Lämna allt rekommenderas till nästa dag;
 • i en stekpanna, värmeolja och stek aubergine från båda sidor till rodig. Om det inte finns en stor stekpanna, förbered sedan i satser. Smaka på löken separat, skär i halva ringar. Blanda grönsakerna, tillsätt dem vitlök och kryddor som passerade genom pressen. Smäll samman i 30 minuter. Det är bara att dela grönsaksblandningen i steriliserade burkar och rulla för vintern. Det rekommenderas inte att äta omedelbart, eftersom det behöver tid att brygga.

Marinerad auberginer med morötter och vitlök

Låt oss överväga en ytterligare variant av förberedelse av mellanmål, för vilka de blåa kommer att användas hela. Snack kan konsumeras om några timmar eller kan stängas i steriliserade burkar och öppnas när som helst.

  Läckra, användbara, enkla: hur man lagar en saftig kyckling i ugnen?

Inlagda äggplantor framställs av sådana produkter: 8 äggplanter, 3 stora morötter, 5 vitlöksklyfta, en halv pint persilja och koriander, 2 msk. skedar av olja, vatten, 2 msk. skedar av ättika 9% och salt och 3 peppar peppar. Grönsaker bör vara täta och medelstora.

Steg av matlagning:

Marinerad auberginer - läcker, enkel och original
 • blå tvätt, ta bort pedunclesna och skära dem från alla sidor, med en gaffel. Därefter skär dem med en kniv, men inte till slutet för att få en liten bok. Fixa ändarna med en tandpetare, lägg äggplanter i en kastrull med kokande saltat vatten. Koka i 10 minuter. i genomsnitt eld. Det är viktigt att grönsakerna är helt täckta med vätska;
 • Sätt det blå på plattan och ta bort tandpetare. Omslaget täcker matfilmen, täcker skärbrädet och sätter åket, det kan vara en kruka med vatten eller en tegelsten. Lämna allt i ett par timmar vid rumstemperatur;
 • Gå nu till påfyllningen, för vilken den skalade morothacken på en stor rivare. Om det finns en koreansk rivare, använd sedan den. Skal vitlöket och passera genom pressen. Tvätta och torkade gröna finhack. I en stekpanna, värm oljan och steka morötterna tills de är mjuka, och tillsätt sedan vitlök och grönsaker till den. Ställ fortfarande en nypa salt och blanda det bra;
 • ta det blå och fyll dem med den beredda fyllningen, och så att den inte faller ut binda dem med en tråd. Vik dem sedan i en kastrull;
 • För att göra en marinaden måste du koka 800 ml vatten och lägg sedan salt, peppar och vinäger där. Blanda noggrant och häll vätskan i grönsakerna. Sätt på trycket och skicka behållaren efter kylning i kylskåpet. Efter några dagar är smaken redo för provsmakning. Förblir bara för att ta bort tråden och klippa det blå i bitar.

Oavsett recept på aubergine snacks du väljer, är vi säkra på att dess smak kommer säkert att glädja alla familjemedlemmar.

Var noga med att prova några alternativ för att hitta det lämpligaste alternativet för dig själv. Bon appetit!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector