Matlagning välsmakande

Matmoth: hur man blir av med det och förhindrar utseendet

Matmoth är en insekt som är bekant för var och en av oss, som en kackerlacka. Men den senare, till den stora glädjen hos alla husägare, lyckades dra tillbaka, i motsats till moths, som fortsätter att flyga runt i köket och förstöra matvaror – lös korn, godis och andra matvaror. Kan jag bli av med det och hur?

Contents

Typer av insekter

Matmoth: hur man blir av med det och förhindrar utseendet

Det finns flera typer av bränder – matmoths, men för att bli av med dem, vet inte nödvändigtvis alla funktioner i deras utseende. Det räcker med att säga att livsmedelsrepresentanter skiljer sig från kläderna – det vill säga de som äter ullkläder.

De senare kommer sällan att uppmärksammas av hushållens medlemmar, men de gör sitt arbete ordentligt, men maten flyger fritt runt i köket och om så önskas kommer hyresvärd alltid att hitta den plats från vilken de förekommer.

Många människor är intresserade: äter maten mat? Nej, de äter bara matvaror och garderobsposter är inte intressanta för dem.

Denna insekt har en ganska kort reproduktionscykel. Rumstemperatur och luftfuktighet på ca 50% är idealiska förhållanden för deras existens och från utseendet på en påläggning av ägg till en annan kan det ta ungefär två månader, och ibland mycket mindre.

Professionella entomologer säger att vuxen inte äter alls och lever bara en vecka, men varje kvinna lägger upp till ett och ett halvt hundra ägg i taget och på platser där framtida avkommor helt och hållet kan äta.

Där larver utvecklas och hur farliga de är

Var är den vanligaste matmoten? Hon förnekar inte mycket av det som lagras i varje värdes köksskåp – torkad frukt, kakao, nötter, socker, mjöl, flingor, brödsmulor, kex, inte mycket kryddiga kryddor etc.

  Nötkött under grädde

Moth larver inte bara konsumera ovanstående produkter, men också fläta sig med en kokong av silke. Som en följd är croup eller mjöl kaka, och i nötter förekommer snygga bon med en mask inuti.

Med början av aktiva ekonomiska relationer mellan länder och kontinenter sprider matmoten sig snabbt över hela världen och förstör och inaktiverar innehållet i lagerförråd. Detta är skadorna på matmotor för en person – en moth-ätit livsmedelsbutik kan inte längre matas.

Och om friska larver i afrikanska länder är en delikatess, är det för våra landsmän nöjet med sådan mat mycket tveksamt. Det förorenade spannmålet i lagren kommer för bearbetning, vilket leder till att köparen köper i affären en mat som inte är lämplig för mat och tar den till sitt hus.

Kämpar mot maten

Det är svårt att bekämpa den här inhemska insekten. Trots att man en gång besegrat det och helt avlägsna sig från det här området kan det inte garanteras att det inte kommer in i lägenheten igen med förorenat mjöl eller bröd.

För att förstöra det används en mängd olika metoder, här är några av dem:

Matmoth: hur man blir av med det och förhindrar utseendet
  • Oavsett vilken metod du bestämmer dig för att slåss med en flygande eld, måste du först och främst förstöra alla dess infekterade produkter. Gå igenom alla gryn i köksskåpet, noggrant inspektera innehållet i alla förpackningar och skicka dem till soptunnan utan ånger. Om du känner dig ledsen för att kasta bort allt detta bra, kan du skrapa croupen, ta bort larven från den och värma sedan i ugnen vid en temperatur av inte mindre än 60 ° C. Således kommer du att förstöra de lagda äggen och kan redan använda lösa produkter för matlagning;
  • hur man tar ut en matmal? Förstöra ägg och larver på ytan av skåp och sängbord kan använda aerosolinsekticider. De mest utbredda var sådana droger som “Raptor“”Combat Commander“”Armol“Och”mal“. Men under inga omständigheter ska de sprutas på livsmedelsprodukter, eftersom de giftiga komponenter som utgör dem kan skada människors hälsa. Om du därför är rädd för att använda sådana sätt att kämpa, ta vanligt ättika och torka dem alla väggar och fack av köksmöbler;
  • En bra effekt tillhandahålls av fällor för matmotor. Faktum är att fånga flygande fjärilar inte är så enkelt och en speciell fälla med en klibbig limbas lockar dem med lukt och säkerställer fullständig förstörelse som har fallit i dess “nätverk“En insekt.
  Osttillverkning i hemmet: Vi lär oss att laga olika sorters ost

Folkmekanismer

Matmoth: hur man blir av med det och förhindrar utseendet

Vad mer är matmothen rädd för? Våra mormor och mormor har inte haft möjlighet att använda speciella insekticider, och de kämpade med den här insekten med medicinska örter och andra metoder. Det märktes till exempel att mothen är rädd av de starkt luktande örterna – malurt, skum, lavendel, rosmarin.

Inte “lik“Hon och lukten av citrus, ekonomisk och jordgubbsåp, keglar av hästkastanj. Men genom att börja använda ett enda botemedel mot matmotor från de presenterade kan man möta det faktum att insekten kommer att användas, anpassa sig till lukten och sluta vara rädd för den.

Därför är det nödvändigt att hantera insekter på ett övergripande sätt, med alla tillgängliga metoder. En bra effekt ger också vanliga vitlök, som kan brytas ner i burkar och kuponger. Tja, om du vill träffa så sällan som möjligt med en sådan granne, häll alla förvärvade bulkvaror i glasburkar med tätt vridningslock.

Från larvernas utseende i dem kommer det inte att rädda dig, men du kan undvika ytterligare distribution och reproduktion av insekter. Lycka till i dina strävanden!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply