Olika sätt att göra frön i ugnen | pangudownloads.com
Matlagning välsmakande

Olika sätt att göra frön i ugnen

Idag i praktiken i vilken butik du kan köpa stekt frön, med olika tillsatser och smaker. Trots detta fortsätter många att steka solrosfröna själva. Det finns olika sätt att göra korn: i ugnen, i en stekpanna, i mikrovågsugn, etc. Inte bara solrosfrön men pumpor är också populära.

Hur i ugnen för att steka frön och salt?

Det finns en hel del fans av just de saltade kornen. Förutom salt och fröna själva kommer det att vara nödvändigt att ha en panna och vatten.

Steg-för-steg-instruktioner för att steka frön i ugnen:

Olika sätt att göra frön i ugnen
 • Det rekommenderas att använda frön av medelstorlek. Till att börja med ska de sköljas i rinnande vatten, först sätta i en kolsyrare. Det är viktigt att ta bort allt som har smuts.
 • Förhettas noggrant. Du kan använda en gjutjärnspanna. Lägg ut fröet, tillsätt salt och blanda allt. Sätt bakplåten i ugnen. Du kan strö med lite olja;
 • Häll 0,5 msk i en bakplåt. vatten, så att frönen ångas och svullas svagt. Koka i ca 10 minuter. När vattnet avdunstar börjar frön att spricka;
 • Det är viktigt att ständigt störa och när en trevlig arom visas, var noga med att försöka så att de inte är överkokta. Det är bättre att få frön lite tidigare och de kommer att nå sig själva. Håll inte i ett bakplåt för länge, eftersom de kan brinna ut. Om fröerna är väl förberedda, kommer skalet lätt att separeras.

Det finns ett annat recept för matlagning i ugnen. Det rekommenderas att du först sätter kornen i en skål och häll dem med vatten. Om fröna är väl blöta i vatten, kommer de inte att torka upp under stekningen. I vätskan rekommenderas att tillsätta 0,5 msk. salt och blanda väl. Lämna det över natten.

Olika sätt att göra frön i ugnen

För att påskynda processen bör du lägga allt på en brand och koka i en timme. När du har sköljt vattnet klistrar du på fröna med servetter.

Låt oss nu ta reda på vilken temperatur som stekar frön i ugnen. Den ideala temperaturen är 150 grader. Täck pannan med pergamentpapper och lägg fröna i ett lager. Det är viktigt att veta hur mycket att steka frön i ugnen så att de är utsökta.

Det beror helt på storleken och sorten av frön, men i genomsnitt tar processen 30-40 minuter. De ska bli guldbruna. Det är viktigt att rör sig ibland så att ingenting brinner.

Hur stekar frön utan skal?

Många föredrar att använda redan skalad spannmål, och de används i matlagning för att laga olika rätter. Stekprocessen liknar den föregående, med undantag för några ögonblick.

För att laga det här fröet i ugnen, dela processen i steg:

Olika sätt att göra frön i ugnen
 • Till att börja med sätta solrosfrön i en kolsyrare och skölj dem i rinnande vatten, vilket kommer att bli av med småskräp och smuts. Rengör kornen;
 • Ta ett bakplåt, täck det med perkamentpapper och värm ugnen till 150 grader;
 • Korn läggs ut i ett lager och det är bättre om de inte rör varandra.

Sätt bakplåten i ugnen. Låt oss nu räkna ut hur mycket man ska laga frön i ugnen - den optimala tiden är 35 min. Rör regelbundet för att göra allt lagat jämnt.

Vilka kryddor kan användas för frön?

Matlagning kan göras inte bara med salt utan också med andra tillsatser, vilket ger den ursprungliga smak och smak. Solrosfrön kan inte bara äta omedelbart, utan också sätta dem i sallader, olika bakverk, etc.

Låt oss överväga de mest populära varianterna:

Olika sätt att göra frön i ugnen
 • För att tillaga kryddiga och söta frön, kombinera 3 msk. skedar av brunt socker, 1 msk. en sked chili, 1 tesked kumminpulver, 0,5 tsk kanel och cayennepeppar, en nypa klyftor, 3/4 tsk salt och ytterligare torr chili. Fröblandningar blandas med prepipade äggvitorer, och sedan tillsätt kryddor och blanda noggrant.
 • För att göra korn från en ranch, är det nödvändigt att ansluta 3 msk. sked försmält smör med 1,5 msk. sked av en blandning av ranchsås. Alla blanda väl, och sedan steka på vanligt sätt.
 • Du kan göra lime korn som är idealiska för första kurser, nudlar och sallader. Förbered en pickle, för vilken ansluta: 2 msk. skedar av limejuice och sojasås, 1 tesked agavesirap och 0,5 teskedarröd röd och svartpeppar och samma mängd olivolja. Råfrön blandas i marinaden och stekas sedan;
 • Om du vill laga något sött, då kan du använda honung. Få det perfekta mellanmålet. Vid minimal värme, och helst på ett ångbad, smälta 3 msk. skedar av honung. Lägg sedan till 1,5 tsk solrosolja och 0,5 tsk salt. Tillsätt kornen, rör och stek.
 • Du kan göra solrosfrön med salt och ättika. Förbind först 1 msk. sked äppelcidervinäger och 1 tesked salt. Rör och i den resulterande blandningen doppa fröna och sedan steka;
 • Ett annat sött alternativ med kanel. Kombinera 0,5 tsk kanel, kokosnötolja och konstgjord sötningsmedel. Doppa igen fröna och steka.

Du kan använda andra kryddor och tillsatser. Mycket läckra är frön i choklad.

Hur man lagar pumpa frön i ugnen?

Olika sätt att göra frön i ugnen

Pumpa frön är inte bara läckra, men också mycket användbara. Först måste du ta bort den inre delen tillsammans med fröerna. Separera massan och sätt fröna i en kolv och skölj dem väl i rinnande vatten.

Därefter sätter pumpa frön i starkt saltat vatten och lämnar i flera dagar. Ta sedan bort dem och klistra dem med en pappershandduk.

Om så önskas kan fröna blandas med olika kryddor. Lägg dem på en bakplåt i ett lager och lägg i en förvärmd ugn. Behandlingsprocessen är ca 10 minuter. Skalets bruna färg indikerar beredskapen. Klicka i det roliga.

Nu vet du inte bara hur man ska steka frön i ugnen, utan också hur man gör dem ännu mer smakrik och original. Experimentera med kryddor, få nya alternativ.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 10 = 11