Matlagning välsmakande

Pasta: vad de är och vilka som är användbara

Makaroner är en av de mest kända produkterna. Vi använder dem till bordet nästan dagligen, särskilt utan att tänka på fördelarna eller skadorna. Dessa produkter levererar energi till vår kropp, eftersom de består av komplexa kolhydrater.

Om du äter denna produkt, kommer känslan av mättnad inte att lämna dig länge. Detta kan dock bara sägas om pasta från durumvete.

struktur

Pasta: vad de är och vilka som är användbara

Det beror helt på vilken typ av vete denna produkt är gjord av. Om från mjuka, då i pastaen är det nästan ingenting användbart. Men det glykemiska indexet de har höga, så när de används ökar glukosnivån och lägger till extra kalorier.

Det är helt annat om basen var hårdvete. I detta fall innehåller produkten vitaminerna B1, B9, B2, PP, E, liksom mineraler - kalium-, fosfor-, järn-, mangan- och aminosyratryptofan. Tryptofan förbättrar humör och normaliserar sömn. Dessutom innehåller denna produkt vegetabiliskt protein och fiber.

Det glykemiska indexet för denna produkt överstiger inte 40. En sådan typ av produkter ger vår kropp energi under lång tid och förskjuts inte samtidigt i form av extra kilo.

Mel av durumvete, som används för framställning av sådan pasta, har indikatorer på användbara ämnen som är mycket högre än mjuka sorter.

Fördelarna med pasta gjord av durumvete

Eftersom den här produkten har mycket fiber, är det ett enkelt sätt att lindra tarmarna av överskott och stimulerar försiktigt sin peristaltik. Och därför påverkar det positivt alla steg i matsmältningen. Även om det inte finns så många vitaminer i pasta, är deras kemiska struktur sådan att de smälts mycket bättre än från andra produkter. Användningen av denna fastighet är obestridlig.

B-vitaminer hjälper till att hålla alla komponenter i nervsystemet i ordning: de tar bort irritabilitet, aggression och ökar stressmotståndet. Och de har också en smärtstillande egenskap, vilket är mycket användbart för huvudvärk. Aminosyra tryptofan invigorates, hjälper till att hitta styrka för långsiktig aktivitet, lindrar depression. E-vitamin hjälper till att upprätthålla ungdomar, förhindrar utveckling av cancer.

Regelbunden användning av denna produkt kan förbättra hemoglobinnivån i blodet, stärka benen och hjärtat, bli av med dysbios, stärka immuniteten, mindre sannolikt att få förkylningar.

Det är den här typen av vete som är användbart, dess egenskaper beror på innehållet i spårämnen och vitaminer.

Vad är kalorivärdet av makaroner baserat på fasta vete sorter

Pasta: vad de är och vilka som är användbara

Torrprodukten innehåller cirka 330 kcal per 100 g. Men redan i kokta produkter minskar kalorimängden kraftigt - 100 kcal per 100 g. Men i mjuka livsmedel kommer kaloriinnehållet att vara högre - 175 kcal per 100 g.

Makaroner är användbara för personer som försöker gå ner i vikt. När allt kommer omkring är de väl mättade, och efter användningen finns det ingen önskan att ha ett mellanmål. Dessutom, för bantning kokar objekt inte länge, annars kommer det glykemiska indexet att öka, och detta kommer att lägga till extra pounds.

Det är bäst att laga mat i fem minuter. Använd dessutom mycket vatten - per 100 gram pasta en liter vatten.

Det finns till och med en speciell kost, här är dess regler:

 • Du kan inte äta socker, fett kött, bakverk, konserver, marinader;
 • Du kan äta några grönsaker (utom potatis), flingor, skaldjur och fisk, frukt, ört och grönt te, rågbröd, svart kaffe och juice.
 • Makaroner bör ätas till frukost eller lunch.

Vilken pasta att välja mellan durumvete

Korrekt pasta är gulfärgad, stark och jämn. Förpackningen visar mängden proteiner, så det borde vara stort. Noggrant studera tabellen över näringsvärdet. Märkningen kan vara: fasta vete sorter eller grupp A grad 1. De bör inte kokas och hålla fast vid värmebehandling.

Nu är frågan om vilka produkter som ska väljas inte värt det. Från alla pastaformer väljer du bara hårt.

skada

Den viktigaste skadan för kroppen kan orsakas om du använder den här produkten med feta såser, bacon, ketchup. I detta fall kommer kaloriinnehållet i skålen att öka. Det är bäst att äta pasta med sallader, kokta eller stuvade grönsaker, fisk och grönsaker.

Men ett gott recept - spaghetti med räksås.

Du behöver:

Pasta: vad de är och vilka som är användbara
 • tomater - 300 g;
 • spagetti - 400 g;
 • vitlök - 8 tänder;
 • packade räkor - 500 g;
 • chili peppar - 1 stycke;
 • basilika - 7 grenar;
 • kalk - 2 stycken;
 • peppar, salt, tomatpasta och olivolja.

preparatet:

 1. Koka spagetti genom att tillsätta en vitlöksklyfta, peppar, salt och lite olja till vattnet.
 2. Räkor marinera, hugga tre vitlöksklyfta och chili och vik med limejuice;
 3. lämna i en timme;
 4. i olivolja stek sjømat bokstavligen två minuter;
 5. separat steka hackad vitlök;
 6. med tomater skal, skär i små bitar och lägg till vitlök;
 7. skär basilikan och lägg den till grönsakerna, häll tomatpasta
 8. koka fem minuter, tillsätt sedan skaldjur och laga mat i ytterligare en minut;
 9. Blanda såsen med spagetti.

Koka friska rätter från pasta, äta inte korv och korv med dessa produkter. Och då kommer din kropp att få alla användbara ämnen och du kan inte vara rädd för din figur.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

9 + 1 =