Matlagning välsmakande

Portobello svamp i ditt kök. Att lära sig att laga originalrätter

Många människor hör först namnet på svampar, som portobello, men det är faktiskt en av sorterna av populära svampar. De tilldelas av deras stora storlek, och deras hatt är nästan alltid öppen. Initialt växte portobello endast i förorenade områden, så de användes inte för mat. Idag odlas denna sort hemma och på speciella gårdar.

Användbara egenskaper

Portobello svamp i ditt kök. Att lära sig att laga originalrätter

Portobello är inte bara en läcker matprodukt, utan också mycket användbar. Den innehåller proteiner av animaliskt och vegetabiliskt ursprung. Dessutom har de en rik och unik uppsättning vitaminer, mikro- och makroelement, samt aminosyror och andra användbara ämnen.

Man tror att denna mat har en positiv effekt på blodförhållandet, och det används också för att förebygga onkologiska och smittsamma sjukdomar. Portobello har en positiv effekt på immunsystemets aktivitet och på cellernas tillstånd i kroppen.

Recept champinjoner portobello

Denna sort kan användas som vanliga svampar för att förbereda olika rätter, till exempel soppor, sallader, snacks, etc. De kan utsättas för olika kulinariska behandlingar, och de är särskilt goda på staven. Tänk på flera originala och prisvärda recept som är lämpliga för daglig användning och för ett festligt bord.

Japansk mushroomsoppa. Denna läckra maträtt för vårt område är exotisk, och för det kunde det bara provas i östra restauranger. Receptet var anpassat för hemmabruk och idag har alla möjlighet att göra en sådan soppa på egen hand. Vi är säkra på att många kommer att tycka om det.

För detta recept måste du ta dessa produkter: 150 g shiitake, 100 g portobello, en halv stjälk selleri, lök, halvmarga, 1 tesked grön gingerrot, gräskök, 2 liter köttbuljong, 1 msk. sked hackad gröna lök.

Portobello svamp i ditt kök. Att lära sig att laga originalrätter
 • Till att börja med bör du förbereda grönsaker som behöver tvättas och rengöras. Skär en liten kub av selleri, lök och morötter. Därefter skicka dem till pannan;
 • Där också sätta ingefära, passerade genom vitlökpressen och en del av hackade stora bitar av svamp. Häll buljongen och sätt på en stor eld. När vätskan kokar, täcka pannan med lock och sänk elden. Koka i 45 minuter.
 • Lägg de återstående svamparna i en kastrull och häll dem med vatten. Koka, för att få en koncentrerad buljong. Stram det och lägg till soppan. Servera med gröna lökar.

Sallad "Caesar". Vet inte hur man förbereder portobello svampar, då kan du använda en favorit sallad som är populär över hela världen. Tack vare den nya ingrediensen tar skålen en ovanlig smak. Antalet ingredienser beräknas på 6 portioner.

För detta recept måste du förbereda följande produkter: 9 konserverade ansjovis, 3 msk. skedar av citronsaft, 6 vitlöksklyftor, 1,5 msk. skedar av Dijon senap, 0,6 msk. olivolja, 1 huvud sallad "Romano" och "Radicchio", 3 portobello, persilja, 250 g Parmesan.

Portobello svamp i ditt kök. Att lära sig att laga originalrätter
 • Ansjovis hugga och kombinera dem med citronsaft, senap och låt genom vitlökpressen (3 tänder). Börja piska och häll 0,5 msk. Olja för att göra en homogen sås;
 • Separat gå med i salladsbladen, som du behöver riva i händerna.
 • I en stekpanna värms oljan och stekas tills den kvarvarande vitlökens guldfärg, som bör tryckas i förväg. Efter 4 minuter. ta bort vitlöket, eftersom det redan har utfört sin funktion och gav bort doften;
 • Tillsätt svamparna skuren i tallrikar och stek dem tills de är gyllene. Det tar cirka 6 minuter. När tiden har gått, stäng av elden, tillsätt salt, peppar och hackad persilja;
 • Lägg på dressingen till salladsbladet. Blanda allt grundligt, och tillsätt sedan riven ost, salt och peppar till smak. Sprid ut alla tallrikar och lägg svamp på toppen.

Pizza med hattar. Detta mellanmål kommer att dekorera vilken semester som helst, tack vare den ursprungliga prestationen. På grund av brist på deg är maträtten redo i 25 minuter. Fortfarande är det nödvändigt att berätta om dess låga kaloriinnehåll, därför kan dieter ha råd med ens den person som sitter på en diet.

För detta recept måste du förbereda sådana ingredienser: 170 g portobello, 65 ml pizza sås, 6 bitar pepperoni, 30 g mozzarella, basilika, nypa torkad oregano, salt, peppar,

Portobello svamp i ditt kök. Att lära sig att laga originalrätter
 • Slå på ugnen i 200 grader omedelbart. Smör grytan med olja eller lock med perkamentpapper;
 • Portobello tvättar, torkar och separerar benen. Torka svamphattarna från de inre plattorna för att göra en bas för pizza. Lägg dem på bakplåten med insidan uppåt. Stänk salt och peppar till smak;
 • Fördela i alla kepsarna såsen och den riven osten. Pepperoni skärs i 4 delar och lägger dem också i strumpor. Stänk all oregano;
 • Koka i ugnen i 15 minuter. Som ett resultat bör svamparna bli mjuka och osten smälter. Servera med krossad basilika.

Portobello svampar på grillen. De kan användas som mellanmål, och även som huvudrätt. Detta är ett utmärkt tillskott till shish kebab, och om du maler dem, kan du sätta i sallader, snacks och andra rätter.

För detta recept ska du ta dessa produkter: 2 svampar, 2 vitlöksklyfta, timjan, 2 msk. skedar av vegetabilisk olja och vinäger, liksom persilja, salt och peppar.

Portobello svamp i ditt kök. Att lära sig att laga originalrätter
 • Början är med förberedelsen av marinaden, för vilken kombinera olja, ättika, hackad vitlök, 4 timmars timjan och salt och peppar efter smak. För att lägga till piquancy kan du lägga lite chili;
 • Separera hattarna från benen som vi inte kommer att använda i detta recept. Det är viktigt att inte tvätta svampen i förväg, eftersom de kommer att vara illa stekt i elden;
 • Stänk marinaden över varorna och lämna dem i 30 minuter. Smaka på dem på grillen på varje sida två gånger i slutet av tiden. Som ett resultat bör de bli gyllene. Servera varma med hackad persilja.

Risotto Recept. Denna maträtt är ett utmärkt alternativ till tråkig pilaf och andra sidrätter. Det är inte svårt att laga mat, det viktigaste är att känna till några kulinariska funktioner. Mängden produkter beräknas på 6 portioner. 

För att förbereda denna maträtt måste du ta sådana produkter: 450 g korv, 250 g portobello, 300 g shiitake, 2 msk. skedar av olivolja, 1 tsk timjan och oregano, 1,5 msk. vin Madeira, 6 msk. kycklingbuljong, 0,5 msk vardera. smör och hackad ost, lök, 4 vitlöksklyftor och 2 msk. ris.

Portobello svamp i ditt kök. Att lära sig att laga originalrätter
 • Till att börja med värma oljan i en stekpanna och tillsätt en nypa salt. Skiv korven med en medium kub och stek dem tills de är gyllene;
 • Svampar skuren i små bitar och skickar dem till korv. Lägg sedan timjan, oregano och steka allt i 10 minuter.
 • Efter att tiden har gått, häll 0,5 msk. Vin och steka allt på en stark eld i ungefär en minut, rör om ständigt;
 • Koka upp buljongen och minska sedan elden till ett minimum.
 • Separat i en annan panna smälta smöret, tillsätt hackad lök, vitlök och stek i 5 minuter. Tillsätt ris och rör om i 2 minuter. Häll det kvarvarande vinet och sluta inte omröra i 2 minuter. Under denna tid måste vinet absorberas i riset;
 • Häll buljong där för att täcka rumpan. Koka tills vätskan absorberas igen. Tillsätt buljong och rör om tills riset är klart. Det tar ungefär 25 minuter. Det är viktigt att riset inte kokas och lämnas inuti lite hårt;
 • Kombinera ris med korv och svamp, och rör om så bra. Tillsätt salt och peppar efter smak. Servera med hackad ost.

Som du kan se kan svamp användas för att förbereda olika rätter som kommer att behaga många. Använd portobello för dina kulinariska experiment, få nya och ursprungliga rätter.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 14 = 20