Matlagning välsmakande

Recept på äggröra med mjölk: hur man lagar äggröra i en ugn med mjölk och mjöl i en stekpanna?

Äggröra med mjölk är en enkel och prisvärd maträtt. Det serveras till frukost på hotell, förberedda på middagspartier, det trivs med barn i trädgården. Omelett är älskad av alla, från små till stora. Men hur man förbereder ägg med mjölk, vet inte allt. Det finns lite knep och hemligheter i recepten av ryska köket, tack vare vilken denna maträtt blir öm, doftande och luftig.

Klassisk omelett i stekpanna

Varje hemmafru har sitt eget recept på en omelett, och hon anser att den är mest framgångsrik. Du kan lägga till kefir eller majonnäs - de varierar naturligtvis smaken, men till den traditionella franska rätterna har sådana recept av ägg och mjölk inte ett förhållande.

Recept på äggröra med mjölk: hur man lagar äggröra i en ugn med mjölk och mjöl i en stekpanna?

Bryt två ägg i en djup skål, krydda med salt och peppar. Tillsätt ca 120 gram mjölk, blanda bra med en gaffel så att bubblor syns på ytan. Perfekt proportioner: Mjölk bör hällas så mycket som vikten av ägg som används.

Det är mycket viktigt att välja rätt stekpanna - den ska ha en non-stick beläggning. Passar även för keramik, gjutjärn eller aluminiumspån, ett lock är absolut nödvändigt.

Sätt det på elden och värm tillsätt 25 gram smör. Du behöver inte använda spridning eller margarin - disken blir bitter. Om det inte finns något smör, kan du ersätta det med solrosolja.

Minska värmen och häll äggblandningen i en stekpanna smörjd med lock. När kantens kanter blir ogenomskinliga, måste du minska värmen till ett minimum. När matta blir mitten, ta bort stekpannan från elden. Omelett förbereda sig väldigt snabbt, så var inte distraherad länge - skålen kan brinna.

Överför den till en tallrik och bli inte avskräckt om omelet på grund av temperaturfallet slår av - inuti blir det mjukt och mjukt.

Omelett med grädde

Om du vill ändra smaken av ägg med mjölk, kokas i en stekpanna, byt den ut med grädde:

Smash 4 ägg i en skål, vispa dem väl för att bilda ett skum. Skålen kommer att vara speciellt
Mjuka vitblekar är separata från proteiner. Om du gillar en tjock omelett, lägg till lite mjöl. Alla recept av ägg med mjölk och mjöl gör disken tät och inte vattnig.

Recept på äggröra med mjölk: hur man lagar äggröra i en ugn med mjölk och mjöl i en stekpanna?

Häll grädden (för varje ägg - 3-4 matskedar) och blanda. Salt, peppar efter smak. Skålen är beredd i en stekpanna. När det blir varmt smälter du en smör och häller blandningen. Ställ elden på mitten.

När kanterna blir vita, gör elden minimal. När mitten är grumlig, ta bort stekpannan från elden. Ett par minuter, dränka skålen under locket och du kan tjäna till bordet, dekorerade med gröna.

Omelett i ugnen

Stekt ägg med mjölk i ugnen kokas i många familjer.

Det är en hälsosam, hälsosam och utsökt frukost som ger energiuppgång:

  • Blanda tre ägg, cirka 100 gram mjölk, krydda med salt, tillsätt kryddor;
  • Rör alla ingredienser noggrant med en visp, men visp inte. För att göra omelet mer tätt kan du göra det med mjöl (en matsked);
  • Förvärm ugnen till 200 grader.

Smörj bakfatet med olja. Välj sådana rätter, så att kanterna är över 5 cm - då omelet inte är "Gå ut" ut. Häll äggblandningen och baka tills den är utsökt guldbrun. Om en omelett kokad i ugnen kommer att falla av lite - det är inte läskigt. Inuti blir det saftigt och luftigt.

I ett vattenbad

Recept på äggröra med mjölk: hur man lagar äggröra i en ugn med mjölk och mjöl i en stekpanna?

Två ägg i en porslin eller keramik skål, piska dem med en gaffel, häll ett halvt glas mjölk. Blanda återigen noggrant och tillsätt glödlampan, passerat genom köttkvarnen. Peppar, salt, krydda med kryddor, tillsätt hackad vitlök.

I en stor kastrull, häll vatten och koka. På toppen sätt skålen för att få ett vattenbad. När äggblandningen börjar stelna runt kanterna, skift de förtjockade bitarna - då kommer hela massan att nå klart.

Rör i skålen efter 10 minuter så att den jämnt tjocknar och ta bort skålen från pannan. Du kan dekorera med gröna, gräddfil eller ketchup.

Dessa recept av ryska köket är enkla, så även en nybörjare älskar att laga en aptitretande frukost.

Omelet blir högt, tätt och luftigt - det ätas med glädje av både barn och vuxna. Ha en trevlig aptit för dig och dina nära och kära!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 49 = 56