Rosa lax med krämsås | pangudownloads.com
Matlagning välsmakande

Rosa lax med krämsås

Rosa lax är en sorts lax, så många gillar det, även de som är coola till skaldjur. Överraskande finns det inte många beundrare av fisk i världen. I grund och botten behandlas det försiktigt i öst, där det är den viktigaste ingrediensen i nästan varje maträtt. Bland européer är fisk och skaldjur älskad i Italien, Norge och Sverige.

Slaverna uppfattar det på deras bord mycket mer likgiltigt och mycket förgäves. Fisk, särskilt marin, har ett antal värdefulla egenskaper på grund av sin rikaste vitaminsammansättning. Och om du bager den i ugnen, lägger du till en delikat krämig sås till köttet, får du en riktig illusion, som kan övervinna någon sofistikerad gourmet!

Fördelar med rosa laxkött

Rosa lax med krämsås

Fisken i laxfamiljen, kallad rosa lax, är inte stor. Kanske för att han bor bara några år. Dess kött är mättat med ett mycket värdefullt och sällsynt element – den fleromättade fettsyran Omega 3, om de fördelaktiga egenskaperna som alla vet. Detta ämne skyddar våra vävnader och celler på ett tillförlitligt sätt från skadliga effekter, förhindrar för tidig åldrande och förstörelse.

Dessutom är många mineraler koncentrerade i fiskmassan, inklusive zink, kobolt, molybden, fluor, koppar, fosfor, jod, zink, järn, natrium och svavel.

Med de flesta är vi bara bekanta med ytan, men de är vitala för kroppens hälsa.

Regelbunden konsumtion av fisk till mat kan stärka benapparaten, stimulera immunfunktioner, upprätthålla optimal vatten-saltbalans, reglera aktiviteten hos endokrina körtlar, normalisera processerna för hematopoiesis och blodcirkulationen.

Kaloriinnehållet i fisk är inte för stort, dess gränsvärde varierar i intervallet 150-170 kcal per 100 g. Därför kan den ätas säkert under en diet. Dessutom tar dess näringsämnen en direkt roll i metaboliska processer, särskilt i fettmetabolismen, vilket positivt påverkar kroppens konturer. Rosa lax hjälper dig att stärka hälsan och förlänga ungdomen betydligt.

Vi väljer rosa lax på rätt sätt

Rosa lax med krämsås

Tyvärr, för att köpa färsk fisk, som blev fångad bokstavligen för en timme sedan, i södra och
centrala regioner är nästan omöjliga. Därför, om du inte bor i fjärran

Öster måste du köpa en frusen produkt. Rosa lax säljs ofta i förklädd form och för att laga mat är det lättare – du behöver inte länge rengöra fisken och slösa bort avfallet.

Men å andra sidan kan hela slaktkroppen undersökas i detalj för kvalitet och friskhet och klumpigt kött – nej.

Fiskfiléen ska vara rosa eller rödaktig, men inte vit. Vågen är silvery, glänsande och slät, utan utbuktningar, knutar och fläckar. Lukten av gammal fisk behöver inte sägas – här kommer du att klara dig i valet och utan vår hjälp.

Kom ihåg – den rosa lax säsongen kommer i mitten av sommaren, och varar fram till början av hösten. Därför, om du på vintern eller våren bevisar att fisken som ligger på disken nästan lämnat kroken, var du säker – du blir lurad.

Ett enkelt rosa laxrecept i krämig sås

Du behöver:

 1. Laxfilé – 400 g;
 2. Creme 20% fett – 400 ml;
 3. Torkade örter eller gröna;
 4. Kryddor och kryddor – att smaka på.

instruktioner:

Rosa lax med krämsås
 • Den rosa laxfileten säljs traditionellt i en renad och segregerad form, så ingen manipulation krävs från dig. Det räcker att tvätta fisken ordentligt och skära den i portioner. Var och en av dem, salt med salt och kryddor efter eget gottfinnande, avsatt i 15 minuter åt sidan;
 • Under tiden förbereda en krämig sås, tack vare vilken den röda fisken blir otroligt öm, saftig och mjuk. För att göra detta häll i en djup behållare med flytande grädde, krydda med kryddor och kryddor till din smak, strö 2 tsk. torra gröna. Slå massan ordentligt med en visp eller en gaffel;
 • Smörj bakplåten med smör eller vegetabilisk olja. Förvärm ugnen till 170 grader;
 • Lägg bitarna av filé på ett bakplåt så att det inte finns mycket utrymme kvar mellan dem.
 • Fyll fisken med sås så att dess yta är knappt synlig. Om den tillverkade såsen inte räckte, häll den fortfarande i kräm eller mjölk. I extrema fall kan du göra med kokt vatten;
 • Ställ disken i ugnen i en halvtimme, för att inte överdriva den rosa laxen. Din fantastiskt doftande och luftiga maträtt är klar! Du kan servera den med vilken skål som helst, men det är mest harmoniskt kombinerat med vildt eller brunt ris. Dekorera delar av olivolja, en citronskiva och en kvist färska gröna.

Alternativ variant: rosa lax med gräddfilssås och ost

Ett annat recept för älskare av mjölk fyllningsstationer för bakning. Här lägger också pannan på skålen ost. Föredra hårda och skarpa sorter, helst – den berömda italienska “parmesan“.

Du kommer att få en inte så lätt maträtt som i det första fallet, men i den här versionen kan det säkert betjänas som den centrala på festbordet. Den rosa gyllene skorpan som täcker den saftiga röda fisken kommer inte att lämna likgiltiga även de mest krävande gästerna!

Du behöver:

 • Laxfilé – 1 kg;
 • Gräddfil 15-20% fetthalt – 1 kruka;
 • Hård ost (helst skarp) – 200 g;
 • Vegetabilisk olja – smaka på;
 • Färgad sötpeppar – till smak;
 • Kryddor och kryddor – till smak.

instruktioner:

Rosa lax med krämsås
 • Förbered fiskfiléen – rengör den, skölj den, torka den och skär i små bitar;
 • Smör grytan med olja och lägg omedelbart fisken på den. Det är önskvärt att ha ett tätt skikt, så att det finns minimalt utrymme mellan bitarna;
 • Ta hand om såsen. För att göra detta, placera grädde i en liten djup skål och sätt in en tillräcklig mängd kryddor. Var särskilt uppmärksam på torr eller frisk dill – det tar minst 2 matskedar. Blanda såsen med en visp, en gaffel eller en mixer för att göra en homogen vätskeblandning;
 • Häll såsen över fisken så att den helt täcker ytan på fileten. Förvärm ugnen till 180-190 grader. Skicka fisken till ugnen i 35-40 minuter. Stänk i 5-7 minuter innan beredningen sprider fisken med riven ost. Servera maträtten med potatismos i mjölk eller med kryddstarkt ris.

Vi är säkra på att du kommer att erövras av denna lilla marina varelse. Använd våra recept, tillsätt ingredienserna till din egen smak.

Speciellt handlar det om kryddor. Du kan också premarinera fisk i doftande olja eller sojasås, om sådana alternativ passar dig. Njut av en delikatess och en trevlig aptit för dig!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

7 + 3 =