Sätt att förbereda kålrullar från druvblad i olika länder | pangudownloads.com
Matlagning välsmakande

Sätt att förbereda kålrullar från druvblad i olika länder

Kålblad från druvblad kallas också dolma. De är beredda i många länder i världen, men de är särskilt populära i Georgien, Armenien och Moldavien. I recept kan du använda olika köttstycken, men i traditionella versioner finns lamm. Det är viktigt att välja unga och maximalt färska löv för matlagning. Vissa recept använder saltade och syltade sorter. Tänk på några populära rätter.

Recept av moldovanska kålrullar i druvblad

Denna maträtt kan anses vara nationell, eftersom den alltid ligger på bordet under en semester. Prova det minst en gång, länge kommer du att minnas denna oöverträffade smak.

För att förbereda moldovanska kålrullar borde du ta dessa produkter: 0,5 kg malet fläsk, druvblad, 2 lökar och morötter, 0,5 msk varje. ris och majskorn, 4 tomater, 250 moldovansk kvass, 0,5 liter buljong, gröna, salt och peppar.

Matlagningsprocess:

Sätt att förbereda kålrullar från druvblad i olika länder
 1. Skalade lök skuren i små kuber och grilla morot på en stor rivare. Grönsaker stek på värmd olja tills mjuk;
 2. Skär tomaten i en medium kub och lägg till stekpannan i en stekpanna. Fortsätt att simma tills fukten avdunstar, och sedan kombinera grönsakerna med malet kött;
 3. Koka separat riset och sätt ihop med majsgrönsakerna till en annan fyllning och blanda noggrant tills den är jämn.
 4. Unga blad av druvor häller kokande vatten, sätta stoppning och linda kålrullar. Lägg buljongen och kvassen, som ska kokas från kli, i en form eller panna. Koka i minsta värme i 1,5 timmar. Servera dolmen med gräddfil.

Recept på georgiska kålrullar i druvblad

I Georgien är denna maträtt mycket populär. Med tiden har recepten spridit sig över hela världen och idag kokas Dolma inte bara från köttfärsning. Tänk på ett av de vanliga alternativen.

För detta recept måste du förbereda följande uppsättning produkter:. 250 g av inlagda blad, 425 g hackat fårkött och nötkött, 150 g förvällt ris, ett par av glödlampor 3 små morötter, tomat, 225g svampar polkabachka, 2 tsk tomatpuré, 150 ml av grädde, vegetabilisk olja, vit och svartpeppar, och även salt.

Matlagningsprocess:

Sätt att förbereda kålrullar från druvblad i olika länder
 1. Skölj ris och kombinera med fyllningen. Skala de hackade lökarna och passera vitlök genom pressen. Grönsaker läggs på påfyllningen, tillsätt peppar och salt efter smak.
 2. Morot skall males på en fin rivare och steka den på den uppvärmda oljan i kittel. Tillsätt den i en tärnad tomat och pasta. Rör om allt och laga mat i 3 minuter. Stäng av elden och sätt hackad courgette och skivar svampar;
 3. Tvätta kornen i rinnande vatten och sätt dem i en kolv, för att göra glasögonen överflödiga. Placera dem på bordet, lägg ut fyllningen och lindra dolmen. Skicka in den mottagna "Rolls" i kazan för grönsaker. Du måste göra det så tätt som möjligt. Fyll allt med vatten så att dess nivå är helt täckt med kålrullar. Täck locket, sätt på medium värme och koka i 30 minuter. Därefter tillsätt sur grädde och laga i minst 50 minuter.

Hur man gör armenska kålrullar från druvblad?

Ett annat originalalternativ som gör att du kan laga en mycket god maträtt. Det kan ätas vid vilken som helst måltid, samt behandla gästerna. Vi är säkra på att de definitivt kommer att fråga om receptet på detta mästerverk.

För matlagning måste du ta dessa produkter: 0,5 kg nötkött från nötkött, konserverade blad av druvor, ett par glödlampor, 0,5 msk. ris, 800 g av tomat i sin egen saft, 1 kg fårmjölk revben, salt, peppar, pepparmint, koriander och basilika, och en annan vegetabilisk olja.

Matlagningsprocess:

Sätt att förbereda kålrullar från druvblad i olika länder
 1. Ris koka tills kokt, och häll det sedan med kallt vatten. När det svalnar, lägg till köttet och lägg fortfarande salt, peppar, hackad koriander och basilika;
 2. Tvätta kornen och placera dem på brädet. Fördela fyllningen och bilda kålrullarna;
 3. Ta kittel och lägg lammribben på botten. Sedan lägger du dolma, mint och tomater i din egen juice.
 4. Häll vattnet så att dess nivå ligger på fingret ovanför kålbladet. Täck med ett tätt lock och koka i minsta värme i en timme.

Recept för beredning av kålrullar från druvblad i multivarken

Det är omöjligt att inte föreställa sig möjligheten att förbereda en berömd maträtt i en multivarkett, eftersom många hemmafruar länge har använt denna teknik. Popularitet beror på enkel matlagning och användarvänlighet.

För detta recept av kålrullar från druvbladen bör du förbereda sådana produkter: 0,5 g malet kött från fläsk och nötkött, 0,5 msk. ris, lök, ägg, 20 druvblad, 2 msk. skedar av tomatpuré, vegetabilisk olja, kryddor för kött och salt.

Matlagningsprocess:

Sätt att förbereda kålrullar från druvblad i olika länder
 1. Koka riset separat tills det är klart, så att det förblir smuligt;
 2. Druvor gröna grundligt, ta bort benen och slå dem med kokande vatten;
 3. I hakan, sätt kryddor och salt till smak. Sedan tillsätt det färdiga riset och blanda väl
 4. Tillsätt det slagna ägget och riven lök till påfyllningen. Blanda allt grundligt tills det är smidigt.
 5. Vik ihop fyllningen i bladen och sätt den fyllda kålen i en skål, smörj med vegetabilisk olja. Välj läge "Släckning", och ställa in tiden till en timme;
 6. För att göra såsen, blanda tomatpastaen med vatten och häll det i multivarket.

Hur man lagar veganskål rullar

En populär orientalisk maträtt kan beredas utan kött. Det kommer att vädja inte bara till vegetarianer, men också till människor som är på en diet.

För att förbereda en dolma enligt detta recept är det nödvändigt att bereda sådana ingredienser: 2 ägg, druvblad, 4 lök, 1 msk. ris, gröna lök, dill, 200 g sorrel, 1 msk. sked hackad koriander och mynta, salt, peppar, kanel, vitlök och en annan 0,5 st. kefir och smält smör,

Matlagningsprocess:

Sätt att förbereda kålrullar från druvblad i olika länder
 1. Riskok till halv kokt. Vid den här tiden återstår grönska eller finhacka, eller
  hugga med en mixer;
 2. Äggar koka och skärs i små kuber eller galler. Skicka dem till gröna, blanda och sätt kryddorna med riset. Behöver fortfarande hälla lite vegetabilisk olja;
 3. Grape preforms måste blötläggas tidigare i en saltlösning. Skölj sedan dem i rinnande vatten och häll kokande vatten, vilket gör dem väldigt mjuka. Lägg ut fyllningen och bilda kålrullarna. Lägg dem i en kastrull, häll vatten på 1/3, stäng locket och koka i 20 minuter. på minimal eld
 4. Vid denna tid steka lökarna med semirings. Färdig kål rullar kefir och strö med sauterade lök.

Recept på fiskkålrullar

En fin, lutad maträtt som visar sig vara utsökt och original. Det kommer att uppskattas av både vuxna och barn. Antalet ingredienser beräknas för 10 portioner.

För denna maträtt bör förbereda sådana produkter: 600 g pangasius, 4 msk. skedar av ris, lök, provencalsk örter, peppar, 2,5 msk. vinäger, morot, 280 g majonnäs, salt, socker nypa, ett par grenar dill, 35 vinblad och vegetabilisk olja.

Matlagningsprocess:

Sätt att förbereda kålrullar från druvblad i olika länder
 1. Ris koka tills hälften kokas. Vid denna tid slipa filéen i köttkvarn eller med en blandare för malet kött;
 2. Lök med morötter skalla, mala och steka tills det är mjukt. Skicka grönsakerna till fisken. Tillsätt kryddor, salt, socker och ättika. Lägg nu det varma riset och blanda;
 3. Grape billets häll kokande vatten, lägg ut fyllningen och linda kålrullarna. På olja steka dem från två sidor och lägg dem i kittelskikten. Fyll med majonnäs och kokande vatten så att vätskenivån ligger över toppskiktet. Täck och koka i 1,5 timmar.

Som du kan se kan du använda druvorna för att förbereda en populär rysk maträtt. Många recept hjälper till att diversifiera den vanliga menyn.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 8 = 11