Små hemligheter - hur man snabbt koka ärterna | pangudownloads.com
Matlagning välsmakande

Små hemligheter – hur man snabbt koka ärterna

Puree från ärtor visar återigen påståendet att utseendet kan vara mycket bedrägligt. Oförståelig i utseende, det demonstrerar utmärkta smaksegenskaper, för att inte tala om den stora näringsmässiga och nyttan i allmänhet. Den enda nackdelen med denna maträtt är preparatets komplexitet, eller, för att vara mer exakt, bönans dåliga kokning.

De kan laga mat i flera timmar på en långsam eld och fortfarande "skallra"Om diskens väggar. Det är på grund av detta att unga och oerfarna hemmafruar nekar familjen nöjet att njuta av en hjärtlig ärtsoppa med rökt kött eller en ärtor - gröt rik på naturligt protein.

Användningen av ärter

Små hemligheter - hur man snabbt koka ärterna

Men användningen av ärter är verkligen enorm. Tänk bara:

 • Bönor är en outtömlig källa till protein av vegetabiliskt ursprung, vilket är oerhört viktigt för adherenter av vegetarisk mat.
 • Ärtor har en omfattande uppsättning aminosyror, som inte kan glädja professionella idrottare.

Varför är det svårt att koka snabbt ärterna?

Ärtor är en kostprodukt, och till och med dess fördelaktiga egenskaper var kända långt före utseendet av begreppen "dietetik"Och"hälsosam kost". Ancient Rusich bryggde gröt och soppa från honom, vilket ger en lång känsla av mättnad, förbereda mellanmåldiskar och till och med bakning.

Mästarna i dessa tider stoppade inte det faktum att bönorna inte kan kokas snabbt, de satte bara kazanokarna i spisen och gjorde egen verksamhet medan maten smög långsamt på öppen eld. Numera används sådan matlagningsteknik endast på avlägsna platser, medan moderna hemmafruar letar efter andra sätt att snabbt dra alla fördelar från kornets kemiska sammansättning.

Och han kommer förresten att sägas, är ganska imponerande:

Små hemligheter - hur man snabbt koka ärterna
 1. Med dess näringsvärde överstiger denna produkt de flesta grönsaker, potatis och jämn kött;
 2. Gröt från ärter är älskad för sitt minsta kaloriinnehåll, vilket bara är 60 kcal / 100 g. Observera att detta index minskar snabbt när spannmålen kokas;
 3. I bönor koncentrerades nästan alla vitaminer som ingår i grupp B, vitamin C och A, för att inte tala om den stora mängden järn, fosfor, kalcium och till och med hälften av det periodiska bordet.
 4. Puree har förmågan att stärka immunförsvaret och läka kärlväggarna, bekämpa tumörer av malignt ursprung, upprätthålla visionen, etc. Återigen observeras allt detta positiva inflytande endast på grund av regelbunden och regelbunden användning av skålen;
 5. Komplexa kolhydrater, som är en långvarig energikälla, gör gröt av dessa bönor oumbärliga för att människor tvingas arbeta hårt fysiskt.
 6. Ärtpuré används av idrottare för snabbare och mer fullständig återhämtning efter tröttsamma träningspass.

Alla vet egenskapen hos denna spannmål för att snabbt orsaka ökad gasproduktion, på grund av vilka rätter från den lyckas äta långt ifrån alltid. Dessutom är ärtgröt förbjudet att användas för personer med gastrisk inflammatorisk sjukdom och gikt.

Allt detta är naturligtvis bra, men av någon anledning är det inte möjligt att snabbt koka bönorna? Och frågan är i stort innehåll av stärkelse i dem, proteinföreningar och nästan fullständig frånvaro av fukt. Det är på grund av detta att produkten måste kokas under lång tid, brännas i eld och efter det utsätts den också för rostning / bakning, vilket beror på vilken typ av färdigmaträtten. Är det möjligt att rätta till situationen, hur snabbt koka ärterna?

Hur man snabbt koka ärterna - de grundläggande reglerna

Koka snabbt ärten är endast möjlig med följande viktiga punkter:

Små hemligheter - hur man snabbt koka ärterna
 1. Välj en hackad, inte en enda produkt. Du kommer inte att förlora mycket när det gäller näring och användbarhet av den färdiga maträtten, men du kommer att spara mycket tid vid dess förberedelse.
 2. Bland kockarna finns det en åsikt att så snabbt som möjligt kan laga gröt från bönorna i Idaho-sorten.
 3. Den köpte spannmålen ska tvättas noggrant, placeras i en djup skål, fylld med kallt vatten och lämnas för att svälla klockan så vid 8-10;
 4. För beredning är det bättre att använda mjukt, blött vatten;
 5. Om du behöver koka bönorna snabbt, försök att bränna dem i en torr stekpanna i 15 minuter.
 6. Skålen ska smutsas i tjockväggiga kärl, och för matlagning använd samma vatten som genomblötningsprocessen passerade. Om den är för liten, tillsätt djärvt en kall en;
 7. Under kokningsprocessen ska du ta bort ett tjockt skum och rör om gröt, annars kommer det att brinna hårt till botten och sidorna av disken.

Så här rekommenderar vi att du lagar en klassisk ärt - gröt, som våra förfäder mättar på hela arbetsdagen. Vi behöver fler bönor för en förändring, så de vill laga mat så fort som möjligt och inte till nackdel för smaken av den slutliga maträtten.

Hur man kokar ärterna i gröt?

Om du, i motsats till alla dina förhoppningar, inte tänker att koka snabbt, för varje liter av framtida maträtt måste du lägga till en halv tsk. köksgryta. Titta, kärnorna blir till "trasor" på bara några minuter, och smaken av mat kommer inte att förändras alls.

Några andra kulinariska tricks som gör att du snabbt kan förbereda en näringsrik och hälsosam middag, se så här:

Små hemligheter - hur man snabbt koka ärterna
 1. En lämplig mängd spannmål hälles i skålen. Den senare tvättas under lång tid under rinnande vatten tills den molniga vätskan slutar strömma. Sedan är produkten bäst i tjockväggiga rätter, fyllda med samma kalla vatten och saltade. Pannan skickas till en stark eld, och dess innehåll kokas. Eldens intensitet minskar, och skålen slimmar i ytterligare 10 minuter. Sedan kommer det snabbt att hälla ett glas vatten från kranen i disken och efter några minuter observera de kokta bönorna;
 2. Snabbt hantera matlagningen hjälper det vanliga smöret, som tillsättes under kokningsprocessen av ärtskål. Den senare kommer att bli lite mer doftande och smakligare än vanligt, och tillagningstiden minskar till ett minimum. Om du inte har rätt produkt till hands, eller om du har den strängaste kosten, kan du snabbt laga bönorna med vanlig magert olja. Men kom ihåg att det inte kommer att lägga till några smakämnen.

Recept med kokta ärter

Om du snabbt och noggrant ska mata familjen kan du laga en stark maträtt med tillsats av lök och kött, vilket kommer att kräva:

 • 200 g svinmassa;
 • lök;
 • liter vatten;
 • ett glas krossade bönor;
 • salt och peppar.

För att snabbt klara matlagningen behöver du göra det här med den här enkla matuppsättningen:

 1. I förväg, blötlägga nacken för natten, fyll den med kallt vatten;
 2. Överför den framtida gröt till tjockväggiga rätter, krydda med salt, sätt lauren i bladen och koka tills den är klar, rör om ibland;
 3. När bönorna kokas snabbt, fortsätt att hugga och hugga löken;
 4. Mala köttet och steka det i en panna med lök.
 5. Så snart en homogen puré bildas i kastrullen, rör den i lök och köttmassa och häll den i ugnen i 10-15 minuter.

Pounded soppa med bacon är gjord av följande ingredienser:

Små hemligheter - hur man snabbt koka ärterna
 • ett glas spannmål;
 • 200 g bacon;
 • 150 g röka revben
 • ett par potatisar;
 • en lök och morot
 • salt;
 • liter vatten;
 • två vitlöksklyftor.

För att lagas vid matlagning, blötläggs de för natten i kallt vatten, då kombineras de med revben och börjar laga mat på låg värme, och inte glömma bort skummet.

Separat stekt morötter, hackad lök och bacon. När potatisen kokas, lägg potatisarna i kuber i en kastrull och koka soppen i ytterligare 15 minuter. Efter att du har tagit bort revbenen, vrid innehållet i disken i puré med en mixer och kombinera alla ingredienserna. Servera en maträtt efter sin tio minuters längtan efter låg värme.

Som du kan se är kokande ärtor inte ett sådant problem, speciellt om du väljer "höger»Mala och följa den beprövade tekniken för värmebehandlingen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 2 = 3