Torkad körsbär: Förbered körsbärsunderlig hemma | pangudownloads.com
Matlagning välsmakande

Torkad körsbär: Förbered körsbärsunderlig hemma

Alla har länge varit medvetna om de torkade körsbärens medicinska och doftande egenskaper. Du kan använda en sådan torkad frukt, till och med bara ett mellanmål, men du kan göra en utmärkt komposit.

Sådana tillsatser är ofta väl lämpade för paj och alla typer av såser. Men den största fördelen med dessa oumbärliga torra bär är fortfarande avsaknaden av konserveringsmedel, tillsatser eller överdriven sötma. I det här fallet är frukten beredd på ett så elementärt sätt att torka, att frukten perfekt bevaras vid rumstemperatur i sex månader.

Om du följer alla regler och tips om hur du torkar körsbären i hemmet, är de användbara egenskaperna nästan inte förlorade, utan bevaras som de var:

Torkad körsbär: Förbered körsbärsunderlig hemma
  • i en körsbär en hel del bakteriedödande ämnen, på grund av dem botar det inre långsamma inflammatoriska processer;
  • består av frukt och ett ämne som sänker blodkoagulationsförmågan - det är användbart för förebyggande och behandling av arteriell ateroskleros;
  • när problem med anemi också hjälper en utsökt bär, har den mycket järn;
  • i bär är många användbara vitaminer (C, B1, B6) och oersättliga spårämnen (magnesium, kobolt, koppar och andra);
  • Forskarna upptäckte att i dessa frukter finns ämnen som hindrar utseende av cancerceller.
  • Det finns en liten laxerande effekt som är mycket användbar vid graviditet, särskilt med mycket järn i dem.
  • röd fruktfärg påminner människor om blod, men det är ingen slump - det fungerar bra på kroppens kardiovaskulära system.

Hur man torkar körsbär?

Att erhålla de önskade torkade frukter krävs, utom, naturligtvis, själva bär, 2 teskedar av askorbinsyra i pulverform, rent vatten, av ytterligare verktyg - en kniv för rengöring av frukter behållare (panna eller djupa skålen), skummare, duhovochny ark eller en speciell skärm för torkning, kulinariskt papper.

Processen själv utförs i fyra grundläggande steg. I första etappen måste du noggrant sortera bären för bortskämda och orörda. Det vill säga, vi behöver bara bra cherry utan svarta fläckar, mögel, sprickor, blåmärken och så vidare. Hela bär, tvätta noggrant med rinnande vatten och ta sticklingar från dem. Då behöver de torka lite.

I andra etappen är det nödvändigt att dela varje körsbär i två lika stora halvor. Det är viktigt att veta att ju mindre storlek, ju fort det kommer att torka ut. Och förresten är det mycket lättare att ta bort ben från dem.

I tredje etappen behöver du en lösning av askorbiskt pulver i vatten vid rumstemperatur. Pulvret måste lösa upp helt. När vattnet inte är kvar, bör det kylas och lämnar bara rummet i flera timmar. I vattnet med den resulterande lösningen sänker du de skalade bären, dra dem i ca 5-10 minuter och dra sedan försiktigt ut med ett ljud. Tack vare sådana förfaranden bevaras färgen på bären, och de kommer inte att mörkas.

Den fjärde etappen innebär direkt torkning av bär, som i regel utförs på två enkla sätt: i frisk luft och i ugnen.

Hur torkar man körsbär på gatan?

Torkad körsbär: Förbered körsbärsunderlig hemma

Om vädret är varmt och torrt, kommer frukterna att torka perfekt på gatan. För att göra detta är det bättre att ta en speciell skärm, för att sprida körsbären, skärs av sidorna uppåt.

En sådan skärm har en bas på gasbind eller något annat lämpligt material och en andra träram i form av ett lock.

Skärmen ska sättas på solen varje morgon och på natten för att rengöra, så att fukt inte får dagg. Innan du rengör för natten är det bra att ställa dem i ugnen vid 160 ° C i ungefär en halvtimme.

I det öppna utrymmet blir torkningen bäst och lämnar maximalt positiva egenskaper. På så sätt kan du bara torka frukter med ben. Om du tar bort benen i förväg, flyger insekterna till doften och juice.

Hur torka kirsorna korrekt i ugnen?

Med denna metod att torka hemma krävs ett bakplåt eller ett ark som skickas med speciellt konditori. Till skillnad från gatuversionen behöver lobulerna spridas ut med de sneda sidorna nere. Värm ugnen till 150-170 ºС. medan ugnsluckan inte kan stängas helt, måste du lämna en liten slits för frisk luft. Processen själv utförs i 2,5-3 timmar vid denna temperatur. Under de närmaste 10-15 timmarna sänker du temperaturen till 120-130 ° C.

Hur torkar körsbäret och kontrollerar beredskapen?

På gatan, i solen, för mycket för att överdriva, är ingen rädd. För fullständig förberedelse av nödvändig konsistens, tar det bara 5-7 dagar. Men detsamma beror mer på lufttemperaturen, vädret och solens påverkan.

Det är möjligt att ta reda på om torkningen utfördes slutligen med enkla tecken:

  • klicka på några torktumlare - den rätt torkade ska inte dyka upp saften;
  • var uppmärksam på färgen på frukten - korrekt torkad mörkröd, brun med en rosa nyans;
  • prova bären på tanden - den ska ha en söt och sur smak.

Hur och varför torka körsbärsgrenar?

Torkad körsbär: Förbered körsbärsunderlig hemma

Trädgrenar har också många användbara egenskaper. Dekoktioner av dem rekommenderas för diarré, diarré, tarmatoni, kronisk kolit, gulsot. Tack vare olika helande egenskaper används kvistarna för att behandla inflammation. Avkok och te är fulla av inflammation och tarmsjukdom.

Grenarna samlas in under blomningen, när den största mängden ämnen som är fördelaktiga för kroppen ackumuleras i dem. De samlas bara längre bort från vägen, vägen, helst i ett område befriat från industrianläggningar.

Det är bättre att göra detta i torrt, soligt väder, när grenarna redan har torkat från morgondugggen.

Grenar skuren med sax eller pruner. Sedan sorterar de ut, rengör för förorenade, med sjukdomar, insekter. Bättre att inte tvätta grenarna, för att du fortfarande kommer att samla dem efter regnet, men de är redan torra. De tvättade grenarna förlorar många användbara ämnen, och kan också helt enkelt ruttna medan du kommer att torka dem. Dessutom skulle den färdiga produkten fortfarande utsättas för en värmebehandling - du kommer att fylla dem med kokande vatten i de flesta fall, så att alla mikrober som kan ha - kommer att dö.

Sönderdelas efter noggrann sortering av produkten "Good" kvistar på trägolv på en plats med bra luftcirkulation och direkt solljus. Förvara produkten i speciella dukväskor, papperspåsar, helst separat från andra produkter med lukt. Hållbarhetstid är inte mer än två år när den förvaras på en mörk, sval och torr plats. Men det blir bättre att uppdatera produkten varje år.

På vintern kan du ofta njuta av ett doftande och, viktigast av allt, hälsosamt te. En torkad frukt är mättad med anthocyaniner, som har en antiinflammatorisk och föryngrande effekt. För att få läckra och friska rätter kan du lägga till torkad frukt i müsli, crunches, "Effekt" gröt, och du kan äta med smält choklad.

Du kan prova körsbären i form av fyllning för rullar med svamp och oliver, och gör dem också för filéer, bröst eller fyllningar. Var inte rädd för att experimentera!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

6 + 1 =