Matlagning välsmakande

Vad bestämmer kaloriinnehållet i kex och hur man känner igen det?

För vissa människor är vanliga brödsmulor ännu mer utsökta än de vanliga för oss godis, kakor och kakor. De har länge varit ett attribut för en fullvärdig tedryck i Ryssland och andra europeiska länder. Många bantningspersonal undrar - vad är koksinnehållet i kex, och har de några fördelar i detta avseende över andra sötsaker?

Är alla kakor desamma?

Vad bestämmer kaloriinnehållet i kex och hur man känner igen det?

Enligt de genomsnittliga uppgifterna är deras energivärde 335 kcal per 100 gram. Denna siffra kan dock inte hänföras till alla torkade bageriprodukter. Till exempel är det ungefärliga kalorivärdet av brödsmulor från svartbröd väsentligen sämre än motsvarande motsvarighet.

Och om du gillar en krispig behandling med smaker, socker och russin, bör du lägga till ytterligare 100-150 kcal till medelvärdet.

Men alla litterära bantningspersoner vet helt väl att den ständiga tonvikten på kalori vid val av diet och konsumerade livsmedel är åtminstone dumt. Kakorna har utan tvekan vissa användbara egenskaper, som inte kan skryta med en butikskaka med smörkräm. Därför är det, trots deras relativt höga kaloriinnehåll, fördelaktigt att ersätta brödsmulor med de vanliga godisarna på en diet.

Historien om utseende av kex i livsmedelsindustrin

Kakan kallas bröd, rulle eller någon annan bakad produkt, som skars i samma bitar och återbakas. Denna metod framkom av en anledning. Initialt eftersträvade bagare målet att öka hållbarheten hos den torra produkten, och förbättrade under tiden kvalitetsegenskaperna.

Det är ingen hemlighet att vanligt färskt bröd är mottagligt för en mängd olika skador och är utsatt för snabb skada. Torra kex, oavsett temperatur, fuktighet och andra yttre faktorer, behåller sina näringsegenskaper för obestämda tidsintervaller.

Vad bestämmer kaloriinnehållet i kex och hur man känner igen det?

Skräp var alltid en integrerad del av en serviceman. Och denna produkt ingår i deras "ranson"Till denna dag. Och anledningen till detta är "osårbarhet"kex. Domare själv, hur länge kommer spannmålsbestånden i våra försvarares garnisoner att hålla länge om ett krig eller en blockad börjar?

Och med torrt bröd är sakerna väldigt olika. Intressant är tillverkningen av en sådan delikatess för soldater som bedriver specialiserade växter med stora militära enheter. Detta beror på den speciella produktionstekniken, eftersom den här produkten måste tillverkas av extremt högkvalitativa ingredienser.

Bröd för torrlödning skärs sedan mekaniskt, och inte automatiskt är skorpan bevarad från alla sidor, och skivorna själva bakas i stora ugnar vid en temperatur av 70 grader Celsius. Eftersom kakskompositionen endast innehåller kvalitetskomponenter, hjälper den dem att betjäna otouchable lager och under lång tid lagras i vissa reservdepoter.

Sammansättningen av kex är känd för oss alla, eftersom själva produkten är tillverkad av bröd av olika sorter. Hemma brukar hemmafruar ofta skära härdat bröd i små bitar och torka i en vanlig ugn.

Trots det faktum att kaloriinnehållet i torkade rusks på basis av 100 gram produkt håller stabilt på höga ställen, anses denna delikatess vara dietisk, eftersom den snabbt bryts ner och smälts i kroppen. Det är ofta förskrivet för förgiftning som den enda godtagbara maten.

Vad bestämmer kaloriinnehållet i kex och hur man känner igen det?

Rusks är en integrerad del av den primära kosten hos parturienter, medan kroppen återhämtar sig från den överförda åtgärden och återupptar sina naturliga funktioner. Produkten rekommenderas också att tas för mat efter operation och några allvarliga sjukdomar. De som övar hälsosam mat och vägrar från olika "skadlig"Godis, representerar inte heller utan sitt skräp.

Det är värt att betona att talet i det här materialet inte handlar om de kakor som tillhandahålls "för öl" och säljs i små förpackningar i någon butik eller stormarknad. Det är en extremt skadlig produkt, smakad med kemiska smaker och konserveringsmedel, som exakt inte kan ge våra kroppsfördelar.

Användbara egenskaper hos kex

Trots sekundär värmebehandling behåller krackarna alla användbara egenskaper hos bröd. De bär vår kropp mycket vitaminer. De är särskilt berikade med vitaminer i grupp B, som är så värdefulla för hälsa och skönhet. Dessutom brukar vanliga rusks koncentrera retinol och tokoferol i deras sammansättning. De innehåller också mycket värdefulla mikrodelar - molybden, zink, kalcium, kalium, magnesium, järn och jod.

Rusksna är användbara för matsmältningsorganets normala funktion. De kan optimera tarmmotiliteten och återställa de övergripande metaboliska processerna i kroppen.

Vad bestämmer kaloriinnehållet i kex och hur man känner igen det?

För produktion av brödsmulor används bröd från vete, råg och vete-rågmjöl. Med tanke på populär dietologi är den andra klassen mest användbar. Kalorinnehållet i brödsmulor från vanligt vitt bröd är något högre, och de själva är inte så användbara. Även om nutritionists rekommenderar enhälligt att helt ersätta bröd med breadcrumbs, även om de är gjorda av en loaf.

Skador på kex

Men antar inte att crackers har exceptionellt användbara egenskaper. Förmodligen finns det ingen sådan produkt i världen, som bara skulle ha ett visst värde för personen och ingen skada. Till exempel, brödsmulor, där många hemmafruar är vana vid att släppa kött innan stekning, anses vara ganska skadliga.

Kalorinnehållet i smuliga brödsmulor kan inte kallas acceptabelt för bantning - det är så mycket som 400 kcal. Dessutom tenderar en sådan produkt att täppa till de sårbara organen i matsmältningskanalen, och dess konstanta användning i mat kan väcka allvarliga hälsoproblem.

Vad bestämmer kaloriinnehållet i kex och hur man känner igen det?

Vita och svarta brödsmulor kan orsaka betydande hälsorisker om de äts i alltför stor mängd eller är en komplett ersättning för andra kolhydrater. Även militären, som ofta äter rusks från högkvalitativa råvaror, noterade att med konstant läckage på denna produkt har en person allvarliga problem med mag-tarmkanalen.

Detta återspeglas särskilt i avföringens regelbundenhet. Alla lider av förstoppning, i vilken kost den givna produkten ständigt framträder. De som har magsår borde helt sluta använda rågbrödsmjölar. Dessutom är det i allmänhet nödvändigt att begränsa förbrukningen av bageriprodukter. Samma historia med gastrit - vid kronisk kurs med konstanta återfall och förvärringar är det bättre att avstå från att äta brödsmulor i mat.

Och i allmänhet, för dem fungerar den klassiska gyllene regeln - allt gott borde vara måttligt.

Kalorikakor

Det finns två typer av crackers:

  • smör;
  • Enkelt.

Naturligtvis kommer energianvärdet av den tidigare att vara något högre. Om närvaron av russin och sötningsmedel i produkten läggs till här är det ännu mer nödvändigt att ange näringsämnen "egenskaper hos"När du köper. Vanligtvis är kalorinnehållet i rusks med russin 388-395 kcal per 100 gram.

Näringsvärde för andra typer av kex:

Vad bestämmer kaloriinnehållet i kex och hur man känner igen det?
  • Vanilj - 335-385 kcal (beroende på tillverkaren, det ska anges på förpackningen);
  • Moskva - 360-365 kcal;
  • Senap - 400-435 kcal;
  • Urban - 340-345 kcal;
  • Med en vallmo - 395-405 kcal.

Som framgår av denna lista varierar produktens kalorier kraftigt även inom en enda klass. Det beror på mängden jäst, ägg, socker och djurfett i råvaran. Än det "tyngre", Desto mer kalorier kommer att bli crackers.

Till exempel kommer kaloriinnehållet av brödsmulor från en huvudbröd alltid att överstiga värdet av produkter gjorda av Borodino bröd.

Förresten bör beräkningen ta hänsyn till koncentrationen av vatten i den färdiga produkten (i norm är det 8-12%). Ju lägre vätskeinnehållet, maten "tyngre", Och därför mer kalori.

Var frisk och äta rätt!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 5 = 3