Vanliga emulgeringsmedel - vad är de? | pangudownloads.com
Matlagning välsmakande

Vanliga emulgeringsmedel – vad är de?

Emulgeringsmedel är de ämnen eller tillsatser som ger anslutningen av emulsioner från olika vätskor. De används ofta för beredning av produkter när man skapar och stabiliserar matdistributionssystem. Deras plastegenskaper gör det möjligt att ge produkterna en viss konsistens och viskositet.

Vanliga emulgeringsmedel - vad är de?

För att blanda rent vatten och olja är det nödvändigt att använda en blandning av specialämnen, det vill säga naturliga emulgeringsmedel.

Dessa inkluderar: hartser, salter, organiska oljelösliga syror, asfaltener, lera, föroreningar och andra produkter. I allmänhet är en sådan syntetisk substans som emulgeringslecitin populär.

Det finns sådana grupper av emulgeringsmedel:

  • matemulgeringsmedel;
  • skumstabilisatorer, vilka förhindrar dess delaminering;
  • Skummedel som skapar flytande eller fasta produkter från gasformiga.

Deras verkan är att minska energin hos ytaktiva ämnen (ytaktiva ämnen) som ingår i sammansättningen av de produkter som är nödvändiga för blandning.

Codex Alimentarius tilldelade livsmedelstillsatsindex E4xx. De vanligaste emulgermedlen i livsmedelsindustrin klassificeras enligt följande:

  • E322 – lecitiner, fosfatider, som är både emulgeringsmedel och stabilisatorer;
  • E422 – ammoniumsalter av fosfatidinsyra;
  • E432-436 – Tvillingar, derivat, polysorbater;
  • E471 – mono-, diglycerider av fettsyror
  • E472e – estrar av fettsyra och organiska syror, glycerin;
  • E 473 – estrar av fettsyror, sackaros;
  • E476 – etrar av interesterifierade, ricinol-syror och polyglycerol;
  • E491-496 – speny, estrar av sorbinat.

Förutom syntetiska ämnen finns det också naturliga analoger. Dessa är de naturliga emulsionsstabilisatorer som omger oss. De används som komponenter i hygien, parfym och livsmedelsindustrin. Exempel på sådana produkter: smör, margarin, majonnäs, choklad, såser, glass.

Tunnighet av emulgeringsmedel E 322

E 322 Är en emulgeringsmedel av lecitin av naturligt vegetabiliskt ursprung, som har en hög ytaktivitet. I översättning betyder lecitin äggula. Det används i livsmedelsindustrin som tillsats, som en antioxidant.

Vanliga emulgeringsmedel - vad är de?

Dess huvudsakliga källor är produkter som innehåller mycket fett, nämligen ägg, kött, jordnötter, lever. Även vissa grönsaker och frukter. Det extraheras från rester av olja, sojaprodukter.

Människokroppen innehåller detta ämne i många av dess celler. Till exempel består en lever av 50% av den.

På grund av dess egenskaper är det nödvändigt att:

  • Återställ och uppdatera skadade celler;
  • stödja hjärnans fulla arbete, nervsystemet;
  • leverera vitaminer, mineraler, näringsämnen till cellerna i hela organismen;
  • assimilera läkemedel
  • förhindra skapandet av giftiga föreningar i rollen som en stark antioxidant.

Men där det finns positiva aspekter finns det också negativa. Om du överdriver det med användning kan emulgeringslecitinet orsaka allergier.

Den används för produktion av margarine, mejeriprodukter, choklad, glasyr, mjölprodukter. Det är tillåtet i många länder i Eurasien.

Egenskaper av emulgator E471

E471 Är en tillsats från mono-, diglycerider av fettsyror. Det erhålls också från naturliga produkter genom att behandla fett-, vegetabiliska eller artificiella syror. I princip erhålls det från glycerin.

Vanliga emulgeringsmedel - vad är de?

Blanda vegetabilisk olja med vatten med denna tillsats. Den används i mejeriprodukter och feta livsmedel, eftersom det inte skadar hälsan inom rimliga gränser.

Vår kropp smältar E471 som andra fetter. Men överdriven användning är inte heller godkänd.

Emulgatorer Е471 används i margarin, majonnäs, yoghurt, glass och andra fettinnehållande produkter.

Verkan av emulgermedlet Е472e

E472 Är ett tillsatsmedel som består av en grupp estrar av fettsyror, glyceriner. Det innehåller sådana etrar:

  • E 472a – ättiksyra;
  • E472b – mjölksyra;
  • E472c – citronsyra;
  • E472d – vinsyra;
  • E472e – mono-, diacetylvinsyra, mono-, diglyceridfettsyra;
  • E472f – glycerol, vinsyra, fett, ättiksyra;
  • E472g-succinylerade monoglycerider.

Additiv E472e är blandade estrar av glycerol, det vill säga fett- och diacetyltinsyror. Tack vare dem ger 472 produkterna viskositet, klibbighet och enhetlighet.

Emulgatorer E472e när de passerade två faser:

  1. Nedbrytning i fetter och syror.
  2. Bearbetning av dessa ämnen av vår kropp.
Vanliga emulgeringsmedel - vad är de?

Det används för att baka bröd durumvete, kakor, samt vid tillverkning av glass och lösliga kaffedrycker eftersom tillsatsen ger önskad smak och typ av konsument.

Ibland används förutom vegetabiliska fetter djur vid framställning av detta tillsatsmedel, eftersom de liknar sammansättningen.

Men mestadels extraheras den från sojabönolja av genetiskt modifierade växter. Dessa etrar används också vid tillverkning av medicinska salvor, byggnadsfärger, lacker och lacker.

Användning av emulgeringsmedel Е476

E476 Är ett tillsatsmedel som består av de kombinerade fettsyrorna, polyglycerol. Den är framställd av ricinolja frön, ricinolja genom GMO-bearbetning. Officiellt är tillsatsen erkänd som oskadlig och tillåts av många europeiska länder.

Applicera det på två olika områden:

Vanliga emulgeringsmedel - vad är de?
  1. Vid produktion av chokladprodukter, glasyrer. Eftersom E476 gör att du kan skapa produktens form korrekt, minska mängden fett och ersätta de dyrare komponenterna av chokladprodukter med billiga analoger.
  2. I emulsioner, sprayer, vaxer för smörjning av former av bakning, brickor, stämpling, bildande av konfektyrprodukter.

Emulgator T2

I livsmedelsindustrin finns det många tillsatser och stabilisatorer. Och i kosmetologi är en av de vanligaste emulgermedlet T2. Det är en blandning av komplexa ofullständiga estrar av stearinsyra och polyglyceroler, som är av vegetabiliskt ursprung.

Tillsatsen har utseendet av en krämig vit massa, vilken erhålles genom smältning av detta emulgermedel i mycket varmt vatten vid en temperatur av 80-90 grader.

Vanliga emulgeringsmedel - vad är de?

T2 är en komponent av krämer och lotioner av emulsionstyp, det måste nödvändigtvis vara en del av deras sammansättning, eftersom det bestämmer stabilitet, enhetlighet, stabilitet, skapar rätt konsistens, säkerställer hög kvalitet.

Användningsområden: krämer, ansiktslotioner, rengöringsmedel i form av kräm, masker, balsam, krämiga hårschampo, kosmetika.

Sådana livsmedel emulgerare är säkra för vår kropp, om inte överdriva det med deras kvantitet. Detta bevisas av vetenskaplig forskning och bekräftas av forskningslaboratorier. Var försiktig och var noga med att läsa innehållet i produkten innan du köper den!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

43 − 37 =