Alat untuk mastic: apa yang mereka dan apa peranan yang mereka lakukan? | pangudownloads.com
Memasak lazat

Alat untuk mastic: apa yang mereka dan apa peranan yang mereka lakukan?

Mastic adalah jisim yang boleh dimakan yang boleh dibeli di kedai-kedai khusus untuk pembuat gula-gula dan digunakan sebagai asas untuk menghias kek. Melaksanakan semua idea dan fantasi mereka dengan menghias baking dengan corak asli, bunga, rama-rama dan pelbagai angka yang membolehkan alat untuk mastic.

Hari ini dijual adalah mungkin untuk mencari penyesuaian berasingan untuk model, melicinkan, pemodelan dan tindakan lain, dan keseluruhan set, yang membolehkan untuk meningkatkan kemahiran dalam perniagaan konfeksi. Bagaimana untuk memilih dari julat ini apa yang diperlukan?

Alat yang Diperlukan

Alat untuk mastic: apa yang mereka dan apa peranan yang mereka lakukan?

Ramai orang penyuap baru terburu-buru merebut semua yang mereka lihat, dan kemudian membuang kebanyakan barangan yang dibeli ke dalam kotak belakang, hanya menggunakan peranti individu.

Pertama sekali anda memerlukan permaidani silikon dan pin bergulung khas, walaupun pada mulanya anda boleh menggunakan yang biasa, yang digunakan oleh nenek kami.

Apabila membeli karpet, beri perhatian kepada model yang dilengkapi dengan tanda. Apa alat lain untuk bekerja dengan mastic berguna? Pisau Roller. Di sini anda boleh menyimpan dan membeli pisau untuk pizza, tidak terlalu besar.

Kecil lurus dan ikal terlalu berguna, walaupun beberapa pelayan wanita itu dan di sini keluar dari keadaan dan membeli gunting kerinting biasa, yang juga membolehkan untuk mendapatkan barangan dari doh dengan tepi bergerigi.

Ia perlu menggunakan pemotongan atau plunger. Mereka membolehkan anda membuat dari bunga doh, daun, rama-rama dan banyak lagi. Bagi pembalakan, alat ini untuk mastic boleh dibuat dengan tangan. Untuk melakukan ini, anda memerlukan tin biasa, contohnya, dari bir, yang boleh dipotong menjadi jalur, dan kemudian memberi mereka bentuk yang dikehendaki, memperbaiki superglue.

Dan mungkin, siapa yang telah memelihara alat logam itu untuk membuat kuki sejak zaman Soviet? Sebagai alternatif, anda boleh membeli penebangan plastik, harga yang agak boleh diterima.

Jika anda sentiasa perlu memotong bulatan diameter yang berbeza, anda boleh membeli satu set alat bulat untuk pemotong mastic. Walaupun anda boleh menggunakan dan cara improvisasi - contohnya, penutup dari kaleng.

Untuk cat produk dari teks dengan pewarna cecair, berus akan diperlukan. Mereka yang mempunyai anak kecil lebih mudah - kerana semua anak suka melukis, yang bermaksud ada sikat di rumah itu. Sekiranya anak anda sudah dewasa, janganlah sedih - kedai alat tulis dibuka 6 hari seminggu.

Untuk mengeringkan kelopak buatan sendiri terdapat acuan khas, tetapi jika ia adalah wang kasihan, tanpa mereka anda juga boleh lakukan dengan meletakkan produk siap dalam sendok saiz yang berbeza atau kotak dari bawah gula-gula.

Alat untuk mastic: apa yang mereka dan apa peranan yang mereka lakukan?

Mat lembut membolehkan bergolek di tepi kelopak, tetapi ia boleh digantikan dengan spons murah kosmetik. Peranti yang diperlukan untuk mastikkan kuih adalah acuan. Mereka membolehkan anda mendapatkan pelbagai jenis angka, manik, butang, nombor dan huruf.

Walau bagaimanapun, alat khas ini boleh dibuat dengan tangan. Sebagai contoh, dengan bantuan lukisan volumetrik yang dibuat di belakang pinggan dan mangkuk salad, serta papan kaca pemotong. Rendam daun laurel biasa, dan ia akan membolehkan anda untuk mendapatkan penciptaan alam yang sama dari mastic. Anda boleh membuat acuan daripada gipsum, porselin, silikon makanan.

Cara menggunakan alat untuk mastik

Apabila bekerja dengan mastic, anda memerlukan tongkat gaya. Ia adalah persoalan susunan dua belah dengan tip bentuk yang berbeza. Setiap akhir membolehkan anda menjalankan operasi tertentu apabila mengetatkan kek dan mengelakkan elemen hiasan.

Fungsi elemen untuk pemodelan:

  • alat "manik"Besar membolehkan anda menipis tepi kelopak dan daun, memberi mereka bentuk cekung berbentuk cangkir. Susunan bola kecil direka untuk pembentukan rongga mata dan pemodelan angka kecil;
  • penyesuaian "ossicle"Juga membolehkan anda untuk nipis tepi daun, dan walaupun dengan bantuan yang baik untuk membuat pinggir ikal. Alat ini boleh dibiarkan di dalam rongga rongga dalam bentuk titisan;
  • menggunakan alat "asterisk"Anda boleh membuat bunga kecil lima-petal. Jika anda memerlukan corak dalam bentuk asterisk, maka peranti ini digunakan;
  • salah satu alat untuk mencetak dari mastic adalah "kon". Dengan bantuannya, anda boleh membuat lubang berbentuk kon sempit. Ia juga membantu dalam pembentukan teras bunga saiz besar dan sederhana. Sisi kerucut dapat diletakkan di tepi tepi kelopak dan memberi mereka bentuk bergelombang;
  • pemodelan kayu "Dresden"Membolehkan anda menyerlahkan butiran individu mengenai bunga dan kelopak. Contohnya, buat urat pada mereka, dan ujung yang bertentangan dengan bentuk rata boleh mengambil fungsi kulir;
  • alat "alur"Boleh mensimulasikan garis jahitan, dan mereka juga pandai menggunakan garis selari. Bahagian belakang membolehkan anda membentuk kelebihan keriting dan membuat senyuman di wajah angka-angka;
  • salah satu alat untuk menghias kek dengan mastic adalah "kerang"Atau"alur". Dengan pertolongannya, anda boleh membuat kerang, dan masih memohon embossing pada tourniquet atau tepi pinggan hiasan;
  • alat "jarum"Akan diperlukan untuk melukis garis atau membentuk lekukan yang diperlukan.

Unsur-unsur berasingan dari set ini boleh dihasilkan secara bebas atau digunakan sebagai alat untuk tujuan ini. Sebagai contoh, alat "jarum"Boleh menggantikan gigi biasa, dan jika anda meletakkan manik di atasnya, anda akan mendapat alat"manik".

Alat untuk mastic: apa yang mereka dan apa peranan yang mereka lakukan?

Melancarkan tepi kelopak dan membentuk teras akan membolehkan pena ballpoint biasa untuk menulis. Dengan bantuan pelbagai alat untuk manikur - alat untuk mengeluarkan kutikula, tongkat dan gunting - anda boleh melakukan semua tindakan yang sama seperti peranti khas.

Dan jika anda mempunyai keluarga dalam keluarga yang berada di "anda"Dengan alat ini dan mempunyai keupayaan untuk menghasilkan kimpalan di mana-mana, maka alat-alat khas seperti untuk bekerja dengan ujian boleh dibuat dari bola dari bantalan, spokes logam dan unsur-unsur lain yang terbuat dari logam.

Picagari perubatan biasa tanpa jarum boleh digunakan untuk menghasilkan sosej nipis rata, yang perlu untuk berjalan batang, akar pembuatan pokok dan bunga, semua jenis zavitochkov dan unsur-unsur lain.

Berani, bereksperimen dan buat karya-karya unik anda sendiri untuk iri hati rakan-rakan anda dan untuk kegembiraan orang dekat dan sayang anda!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

1 + 2 =