Apa yang perlu dilakukan dengan madu madu?

Madu cendawan adalah produk yang sesuai untuk makanan. Satu-satunya kesulitan ialah ia tidak menambah kepada penaik. Ya, makanan pembiakan lebah dalam keadaan cair lebih estetik dan selesa. Jadi, atau sebaliknya, keperluan untuk kembali kepada bekasnya muncul di setiap perempuan simpanan. Dan kemudian soalan untuk soalan itu mula muncul: bagaimana ini dilakukan, dalam apa jenis kapal, dan, yang paling penting, adalah mungkin untuk memanaskan makanan istimewa pada suhu tinggi pada umumnya?

Penghabluran

Perubahan kepanasan kuratif likat ke dalam bahan yang sangat tebal atau pepejal adalah proses yang logik, dijangka dan semula jadi.

Kelajuan alirannya mempengaruhi beberapa faktor:

Apa yang perlu dilakukan dengan madu madu?
 • gred produk awal dan komposisi kualitatifnya;
 • jumlah cecair (air) yang terdapat di dalamnya;
 • ukuran glukosa;
 • suhu simpanan kekal.

Sekarang mengenai bagaimana anda boleh menguji madu manisan untuk kegawatannya. Sekiranya proses penghabluran berjalan perlahan-lahan dan produk itu masuk ke dalam bentuk pepejal selepas masa yang lama, masuk akal untuk mengesyaki kehadiran banyak komponen luaran di dalamnya.

Beberapa fakta

Sebelum kali pertama dalam kehidupan mencairkan madu madu, ia akan berguna untuk mempelajari perkara berikut:

Apa yang perlu dilakukan dengan madu madu?
 • Jika dalam rasa manis adalah 20% dan lebih banyak peratus air, maka ia akan kekal dalam keadaan cair untuk masa yang sangat lama. Dan semua kerana fakta bahawa penjual yang tidak bertanggungjawab mencairkan barang-barangnya, menjadikannya tidak bermutu dan hampir tidak berguna;
 • Dalam kes apabila madu sudah menjadi sugared di bahagian bawah bekas, tetapi masih kekal cair di permukaan, seseorang boleh menilai keabadiannya dan kelembapan yang tinggi. Lapisan cecair adalah fruktosa dalam bentuk tulen, dan semakin banyak dalam produk, semakin lama ia akan melekit;
 • Pengawetan gula-gula akan berlaku dengan lebih cepat jika lompatan suhu malar dan tajam diperhatikan di tempat simpanannya;
 • Secara beransur-ansur dan juga penghabluran adalah hasil daripada kepekatan mineral yang tinggi.
  Resipi pemburu atau bagaimana memasak hidangan dari babi hutan

Memandangkan semua ini, anda harus melindungi massa likat dalam bekas seramik atau kaca, bukan di dalam peti sejuk, tetapi pada suhu 21-27 darjah.

Apa yang tidak boleh dilakukan

Dalam proses mencairkan produk candied, seseorang tidak boleh melakukan perkara yang salah:

Apa yang perlu dilakukan dengan madu madu?
 • Panaskan resipi di dalam ketuhar gelombang mikro. Ombak yang dipancarkan, tentu saja, akan dengan cepat menjadikannya cair, tetapi akan mencetuskan perubahan struktur dan menghalang kebanyakan ciri-ciri berguna;
 • Isikan madu dengan susu panas, teh atau air mendidih. Akibat tindakan sedemikian, dia juga kehilangan harta penyembuhannya. Oleh itu, adalah disyorkan untuk hanya meminum kemanisan minuman pilihan yang dipilih;
 • Jangan gunakan peralatan plastik;
 • Jangan memanaskan jisim manis ke suhu melebihi 50 darjah;
 • Jangan mencairkan madu dengan air, kerana hasilnya akan menjadi sirap manis;
 • Jangan campurkan dalam proses penyahairan beberapa jenis produk pembiakan lebah.

Kami tenggelam dalam mandi air

Mungkin, ini adalah versi yang paling tidak berbahaya dan mampu untuk membuat cecair cair gula dengan cepat. Semasa prosedur keseluruhan adalah penting untuk memantau suhu air – ia tidak boleh naik melebihi 40 darjah.

Jadi, letakkan mandi madu seperti berikut:

Apa yang perlu dilakukan dengan madu madu?
 • Produk dalam bekas kaca atau seramik diletakkan dalam bekas yang lebih besar;
 • Yang terakhir dipenuhi dengan jumlah air yang betul pada suhu yang diperlukan;
 • Ia akan menjadi lebih selamat jika anda meletakkan air panas dalam periuk kecil, meletakkan jaring logam di atas, dan sudah meletakkan bekas dengan manis manis di atasnya.

Walaupun dengan cara yang lembut itu, kami mencadangkan pada satu masa untuk mencairkan banyak makanan seperti yang anda boleh makan dalam masa terdekat. Untuk membahagikan produk ke pelbagai cair bermaksud menafikan sifat-sifat berguna dan penyembuhan.

  Cara memasak labu dengan daging: resipi terbaik

Pilihan lain yang perlu dilakukan dengan madu manisan adalah memanaskannya berhampiran bateri pemanasan pusat. Sudah jelas bahawa dalam kes ini, ia akan datang ke keadaan cair tidak cepat, tetapi akan dapat mengekalkan kualiti asalnya maksimal.

Dekristallizator

Ini adalah peranti elektrik yang boleh membuat cairan madu tanpa penglibatan langsung anda. Pengidap lebah yang berpengalaman memanggilnya “Honey-grinder”.

Apa yang perlu dilakukan dengan madu madu?

prinsip yang mudah: jika anda tidak mampu untuk merealisasikan produk sebelum ia pala, ia adalah perlu untuk kembali dipasarkan, iaitu, untuk mencairkan. Dan kerana kita bercakap tentang kuantiti yang besar, kemudian melakukannya dengan bantuan bateri atau mandi air tidak masuk akal.

Penghancur de-crystalliser mempunyai permukaan pemanasan yang berterusan, sehingga produknya memanaskan secara merata.

Penunjuk suhu tidak membenarkan terlalu panas, dan penjaga lebah hanya dapat memeriksa kesiapan madu dalam jangka waktu yang sesuai.

Pada akhir tirai adalah sedikit tentang bagaimana untuk meneruskan dengan betul, jika produk pembibitan telah mengeras di dalam sarang lebah.

Pada dasarnya, mereka hanya boleh makan sedikit gula untuk teh atau susu panas, meludah, sudah tentu, sel sendiri. Jika pilihan maloestetichny seperti tidak merayu, adalah dibenarkan untuk mencairkan madu gula semula jadi di sikat seperti berikut: rendam dalam air suam kira-kira 40 darjah, dan tunggu sehingga kemanisan itu benar-benar mengalir dari sel-sel, dan lilin itu akan kekal di tempat. Kemudian air manis ini dapat digunakan untuk meminum minuman dan kaldu ubat.

Pencuci mulut yang lazat dan madu manis!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector