Bagaimana untuk memasak plov yang teruk

Setiap tuan rumah ketiga kepada soalan itu: “Bagaimana untuk memberi makan keluarga dengan cepat dan enak?”, Akan menjawab: sudah tentu, masak pilaf! Pilihan ini tidak menghairankan, kerana pilaf – lazat, sihat, tidak kehilangan rasa dan keesokan harinya. Untuk membuatnya, anda memerlukan sekurang-kurangnya produk, dan masa yang dibutuhkan untuk menyediakan hidangan selama tiga hingga lima orang mengambil masa kira-kira satu jam, termasuk menyediakan produk.

Bagaimana untuk memasak plov yang teruk

Plov boleh menjadi hidangan bebas, tetapi ia juga sesuai dengan penambahan dalam bentuk salad sayuran, sos, ketchup. Secara tradisional ia dimasak oleh lelaki. Ia biasanya berlaku di udara segar, di kazanas besar, yang diletakkan di atas api terbuka.

Sudah tentu, adalah mungkin untuk menyediakan hidangan dan rumah, dan tidak juga dalam kawah, tetapi dalam multivariate. Pada masa yang sama, ia tidak kurang enak daripada dimasak dengan cara biasa.

Maklumat sejarah ringkas

Anda perlu menjadi tunjuk-tuhan sebenar untuk menguraikan rahsia dan rahsia yang berbeza untuk mengetahui bukan sahaja yang pertama kali mencipta gabungan produk, tetapi juga negara di mana pilaf dilahirkan. Terdapat banyak versi. Sebagai contoh, penciptaan hidangan ini dikaitkan dengan komander terkenal Alexander the Great, yang menyukai makanan pedas.

Dan juga doktor Arab Avicenna, yang menetapkan campuran beras dan daging, yang dipelihara dengan pelbagai herba, dan menamakan mereka sebagai “pilaf”, sebagai ubat kepada tuan yang mulia. Ramai menganggap asal-usul hidangan India, walaupun resipi vegetarian telah disediakan di sana untuk masa yang lama, tetapi apa yang sudah cukup “panas” jika anda menganggap tanah air itu “pilaf“- Persia.

  Perut ayam dalam multivariate

Apa pun, tetapi hampir setiap orang yang mencuba hidangan ini, menjadi peminatnya, jadi tidak menghairankan bahawa ia begitu popular di zaman kita. Selain itu, terdapat banyak resipi dan pengubahsuaian.

«Pilav“Masak dengan mana-mana daging – kambing, daging babi, ayam. Anda boleh membuatnya tanpa daging, dengan makanan laut, dan juga antara hidangan pencuci mulut ada resipi manis “pilaf“.

Penyediaan produk untuk penyediaan pilaf yang rapuh dalam multivark

Uzbekistan kini “piław“Dibuat dari kambing pada lemak yang sama, tanpa menambah minyak. Menyediakan dan memakan pilau adalah sejenis persembahan. Cerah, kaya dengan aroma, dengan toast kuat, lagu-lagu dan hidangan ceria. Selain itu, hidangan ini secara tradisinya dimakan dengan tangan, dan selepas itu adalah adat untuk menjilat jari anda.

Ramai suri rumah, setelah cuba memasak pilaf sekali, kecewa, kerana ternyata sekurang-kurangnya lezat, beras dengan daging masih sukar untuk merosakkan, tetapi lebih seperti bubur biasa.

Bagaimana untuk memasak plov yang teruk

Mereka yang ingin belajar bagaimana membuat pilaf tidak terjebak bersama, tetapi nasihat berikut berguna untuk runtuh:

  • Untuk mengeluarkan gluten dari nasi, ia perlu dibasuh dengan lapan, dan sebaik-baiknya dalam sepuluh air;
  • selepas mencuci ia dikeringkan dalam colander atau tuala bersih;
  • Sebelum membuang nasi ke dalam multivarka, gorengkannya dalam minyak.

Bagi kultivar padi, yang terbaik dianggap sebagai rose-rosa, yang merah jambu, yang tidak mungkin mampu dimiliki oleh warganegara purata negara kita, kerana kos penyediaan yang tinggi. Untuk realiti kita, gred terbaik akan menjadi padi Krasnodar yang besar.

Sedikit lebih buruk adalah beras yang tidak teratur, diikuti dengan jenis basmati dan beras kukus. Nah, beras panjang dari Asia sama sekali tidak sesuai untuk hidangan kami.

  Manfaat dan kemudaratan tarikh kering untuk badan

Dan kini membuat semakan bahan-bahan untuk memastikan bahawa kita tidak lupa apa-apa dan kita tidak perlu mengeluarkan apron dan tergesa-gesa ke kedai untuk menyuap produk.

Bahan-bahan untuk pilaf yang rapuh dalam multivark:

  • 1 gelas beras standard, yang bersamaan dengan dua dimensi dari multivark;
  • Mana-mana daging (dalam resipi kita adalah daging babi) – 300 g;
  • Bawang dan wortel pada satu bahagian;
  • Garam, lada dan perisa secukup rasa;
  • Kepala bawang putih;
  • Air – 700 ml atau 4 dimensi pelbagai cawan;
  • Minyak sayuran.

Resipi untuk pilaf terpesona

Kami berharap anda telah membasuh, beras kering dan goreng, dan kini kami akan menyediakan asas-asas, Ummi menyebutnya “zirvak“. Mereka juga berhujah bahawa lebih cerah dan lebih tepu “zirvak”, semakin pilaf kami akan menjadi lebih enak.

Kami mula menyediakan pilaf yang rapuh dari daging babi pada preskripsi dari bahagian persediaan. Roti potong daging babi, kiub bawang, lobak merah kami akan memarut pada parut atau kami akan dipotong oleh brusochkami.

Tuangkan minyak multivark, tambah bawang dan hidupkan mod “Baking“Selama 30 minit. Apabila bawang menjadi emas, tambah wortel, dan sepuluh minit kemudian babi itu. Solim, lada, musim dengan rempah-rempah terpilih dan cuti hingga akhir program “Baking“.

Bagaimana untuk memasak plov yang teruk

Rahsia lazat “zirvak“Dalam perkadaran itu. Untuk melakukan ini, jisim bawang, mestilah sama dengan jisim wortel, dan jisim daging. Selepas tamat mod, tambahkan kepada “zirvaku“Beras, tuangkan semua air, hidupkan”Plov“Dan pergi untuk melakukan perkara mereka sendiri.

Kepala bawang putih ditambahkan ke pilaf lima belas menit sebelum akhir program. Selepas multivarker memberikan isyarat bahawa hidangan sudah siap, beri dia setengah jam lagi untuk berdiri di bawah tutup tertutup, untuk mendapatkan semangatnya.

  Hidangan untuk slivers atau cara memasak sandwic makanan diet

Pilaf dengan ayam atau daging lembu disediakan mengikut resipi yang sama. Mereka lebih kurus, dan baik untuk kanak-kanak atau orang yang menderita pelbagai penyakit, di mana hanya daging makanan yang ditunjukkan.

Sekarang anda tahu semua rahsia bagaimana membuat pilat dalam multivark gembira dan lazat. Anda boleh memasak sekurang-kurangnya setiap hari atau seperti biasa di Timur, dengan hidangan ini merupakan peristiwa yang paling penting dari kehidupan anda. Selera makan!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector