"Buah Moody" garnet: bagaimana untuk membersihkannya dengan cepat dan tanpa masalah? | pangudownloads.com
Memasak lazat

“Buah Moody” garnet: bagaimana untuk membersihkannya dengan cepat dan tanpa masalah?

The delima adalah produk yang paling berguna dan lazat, yang banyak orang lupa dengan tidak wajar. Walaupun nilainya kepada badan, mereka enggan membelinya, kerana mereka tidak tahu cara membersihkannya dengan betul.

Lagipun, buah beri, yang menyembunyikan di bawah kulit berwarna kuning kekuningan yang longgar dan padat, pecah dengan tekanan, yang bermaksud agak sukar untuk menghilangkan kulit dari buah ini dengan kaedah mekanikal biasa.

Adakah semuanya sangat sukar?

"Buah Moody" garnet: bagaimana untuk membersihkannya dengan cepat dan tanpa masalah?

Tetapi jangan enggan memasukkan dalam diet produk ini hanya untuk sebab ini. Lagipun, ia membawa banyak sifat yang sangat berguna dan berharga untuk tubuh manusia. Ia menumpukan vitamin A, B, C dan E, yodium, besi, silikon, asid organik langka, dan sejumlah besar antioksidan semulajadi. Dan yang terakhir, seperti yang diketahui, bergelut bukan hanya dengan radikal bebas, tetapi juga dengan karsinogen, iaitu bahan anti-kanser.

Berapa cepat untuk membersihkan bom tangan?

Tidak ada satu pun “Lifhak”, yang akan membantu anda mengatasi masalah ini, pada pandangan pertama, tugas. Lagipun, anda mengharapkan bukan sahaja kulit itu telah dikeluarkan, tetapi pada masa yang sama beri tetap utuh dan cantik. Cara membersihkan ini “Capricious” buah-buahan adalah pelbagai, dan hari ini kita akan mengenali anda dengan beberapa daripada mereka.

Jadi, bagaimana dengan betul dan betul membersihkan bom tangan?

Kaedah untuk membersihkan delima dari kulit

Walaupun nilai pemakanan objektif produk, ramai orang, walaupun orang-orang yang berpegang teguh dengan diet yang sihat dan gaya hidup yang sihat, ia dipercayai bahawa ia tidak bernilai kekecohan yang panjang dan susah payah. Lagipun, ia bukan hanya bahawa buah beri adalah di pecah kehilangan jus mereka dan menjadi hodoh, tetapi dalam fakta bahawa proses pembersihan rutin boleh merosakkan pakaian atau rumah tekstil. Dan sesungguhnya, jika dibersihkan daripada bom tangan dengan cara tradisional, di dinding, pakaian atau perabot boleh tinggal bintik merah gelap yang sukar untuk membersihkan cantik.

Jadi bagaimana untuk membersihkan bom tangan dengan betul untuk mengelakkan fenomena tersebut? Belajar untuk mengupas kulit dari buah yang berguna adalah agak mudah, dan anak pandai juga boleh mengatasinya. Ia sudah cukup untuk bersabar dan prilovchitsya, seperti sebelum anda akan muncul buah pemotong secara kualitatif dengan penyebaran beri merah, yang tidak akan hilang dari pembersihan atau gram jus berharga mereka.

"Buah Moody" garnet: bagaimana untuk membersihkannya dengan cepat dan tanpa masalah?

Perkara pertama yang perlu anda ingat adalah peraturan utama memilih granat di kedai atau di pasaran. Jika anda membeli buah yang terlalu masak atau tidak masak, masalah dengan pembersihannya akan menjadi lebih besar, dan anda tidak boleh dengan mudah mengupas walaupun menggunakan pelbagai tweak. Kulit buah delima yang matang harus menjadi kekuningan, cukup sederhana, nipis cukup – melalui itu mesti dilihat beri individu.

Mungkin ia akan menjadi terlalu kering dan kecokelatan – ia tidak harus ketakutan, kerana tanda itu juga menandakan kematangan buah.

Jika anda telah memilih produk yang betul, berhati-hati meneruskan pembersihannya, menggunakan peraturan kami untuk membersihkan bom tangan berkualiti tinggi.

Kaedah nombor 1

Betapa mudahnya membersihkan bom tangan:

"Buah Moody" garnet: bagaimana untuk membersihkannya dengan cepat dan tanpa masalah?
 • Apabila anda sudah bersedia untuk prosedur memotong delima, bilas dengan air panas yang hangat, anda boleh (dan sebaik-baiknya) dengan sabun. Jangan lupa membersihkan permukaan buah-buahan dengan teliti supaya tiada pembersih yang dibiarkan di atasnya. Dan dalam apa jua keadaan, jangan gunakan penyelesaian yang agresif, seperti detergen pencuci pinggan mangkuk;
 • Selepas anda mencuci produk, keringkan dengan tuala kertas atau tuala wafel;
 • Keluarkan bahagian atas buah dengan pisau tajam, cuba jangan “Traumatize” kandungan di bawah kulit;
 • Apabila bahagian atas dikeluarkan, keseluruhan inti akan muncul di hadapan anda dalam bentuk penyebaran beri, sama seperti rubi. Anda perlu berhati-hati melihatnya. Anda akan melihat bahawa keseluruhan inti dibahagikan kepada empat bilik, yang dipisahkan oleh jambatan filmy nipis. Tugas anda adalah untuk membuat luka pada jumper ini;
 • Keratan mesti dibuat dari atas ke bawah, betul-betul mengikut lokasi kamera dan filem di antara mereka. Potong perlahan-lahan dan perlahan-lahan, tetapi jelas, cuba lakukan supaya pisau tidak gemetar di tangan anda;
 • Sebaik sahaja anda dapat mengatasi tugas mudah ini, anda harus dengan mudah membuka buah, seperti bunga dengan kelopak. Ia akan dibuka dengan retak ciri, yang anda tidak perlu takut;
 • Di hadapan anda adalah bom tangan yang suci. Sekarang anda boleh membahagi dengan selamat setiap ruang dan tuangkan buah beri itu ke dalam mangkuk, dengan mudah mengetik jari anda di luar kulit.

Setuju – semua arahan adalah mudah dan mudah difahami, yang bermaksud bahawa anda tidak lagi perlu membeli buah yang berharga dan lazat semata-mata kerana “Impraktikaliti” dan kemungkinan kesulitan dalam penyucian.

Kaedah nombor 2

Ada cara lain untuk membersihkan delima. Ia lebih mudah, tetapi dalam kes ini, hasil estetik juga tidak dapat dijangkakan. Walau bagaimanapun, jika anda menggunakannya sendiri, dan tidak mengemukakannya kepada meja yang benar, anda tidak perlu diganggu.

Cara yang lebih mudah untuk membersihkan delima dari kulit:

 • Potong buahnya separuh, membuat potongan tajam merentasi pisau tajam tajam;
 • Dengan pisau yang sama, mudah memisahkan beri dari urat putih, memastikan bahawa mereka tidak berkerut;
 • Ambil satu sudu;
 • Letakkan mangkuk atau bekas lain di atas meja di mana anda akan meletakkan buah kecil;
 • Bawa setengah buahnya supaya beri itu “Watched” turun. Separuh buahnya sendiri harus terletak cukup dekat ke dasar plat;
 • Dengan sisi cembung sudu, mulailah mengetuk rata pada kulit supaya beri dituangkan ke dalam pinggan.

Oleh itu, anda akan menghadapi pemurnian delima lebih cepat.

Dalam mana-mana varian membersihkan delima itu tidak disyorkan untuk memilih beri dengan tangan anda (jari). Jadi anda tidak akan mencapai apa-apa hasil, dan mereka akan pecah pula.

Masalah dengan kuku dan tangan selepas membersihkan delima

Delima mempunyai sangat pekat dan tepu (jika anda mahu, kaustik) jus warna merah purplish-merah. Sudah tentu, jus ini sangat boleh mengotorkan tangan dan kuku anda. Mana-mana gadis akan bimbang tentang ini, kerana membersihkan mereka selepas prosedur rawatan janin agak sukar, dan basuh biasa dengan sabun di sini akan menjadi tidak berdaya.

Bagaimana dan bagaimana untuk membersihkan tangan delima anda?

Perkara pertama yang boleh memberi anda perkhidmatan yang baik adalah jus buah yang sama, tetapi mempunyai kesan pemutihan.

"Buah Moody" garnet: bagaimana untuk membersihkannya dengan cepat dan tanpa masalah?

Cuba gunakan jus lemon segar yang diperah.

Rawat dengan span (melembabkannya dengan banyak) dan mula menggosok kulit secara intensif. Juga, jika buah delima itu menjadi hitam dengan kuku, anda boleh menggunakan tunas kapas dan rajin membersihkannya.

Gunakan sabun bayi atau sabun. Sabun dengan sabun dengan kulit yang bernoda kulit dan mula memijat dengan spons lembut atau berus.

Dalam kes ini, adalah penting untuk tidak keterlaluan, supaya tidak menimbulkan kerengsaan yang tidak diingini. Jika geseran tidak membawa hasil, lebih baik merujuk kepada kaedah lain, tetapi jangan cuba terlalu keras untuk merawat kulit dengan perkara yang kasar, mengharapkan tindakan ini akan berfungsi lebih cepat atau lebih baik.


Minyak sayuran juga boleh membantu anda mengeluarkan kesan delima dari kulit. Letakkannya di bahagian kanan dan mula menggosok jari anda. Kaedah ini kurang traumatik, tetapi memerlukan lebih banyak kesabaran. Lebih baik menggunakan minyak zaitun, dan lebih baik semula jadi, pertama (sejuk) menekan.

Etil alkohol adalah satu lagi produk yang dapat dengan cepat dan mudah menghapuskan noda dari tangan dan kuku. Walau bagaimanapun, pemilik kulit yang kering dan sensitif harus diperlakukan seolah-olah sekurang-kurangnya, jika tidak ada pilihan lain yang membawa hasil yang tepat. Keringkan kapas atau pad kapas ke dalam alkohol (dengan cara ini, anda boleh menggunakan bukan sahaja etil tetapi juga alkohol salisilat), dan gosok kulit yang kotor.

Selepas manipulasi adalah wajib, letakkan tangan anda dengan krim lemak untuk mengelakkan mengelupas berikutnya. Peraturan ini memanjangkan walaupun kepada pemilik kulit berminyak atau normal.

Jangan menafikan diri anda merawat ini hanya kerana kesulitan khayalan dengan pembersihannya.

Mengikuti arahan ringkas kami, anda akan mengelakkan sama sekali semua “kesan sampingan” yang dikenal pasti penggunaan bom tangan. Oleh itu, beli dengan selamat di kedai atau di pasaran, jika anda yakin dengan kualiti, keanehan dan kematangan produk.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

83 + = 87