Memasak lazat

Daripada berguna kozinaki?

Seperti yang kita tahu, dari sejarah, asalnya kozinaki adalah hidangan tradisional Georgia. Tetapi dari masa ke masa, mereka memperoleh kemuliaan gula-gula terkenal di dunia, yang kini boleh dibeli di mana-mana kedai gula-gula yang menghormati diri.

Menariknya, perkataan "kozinak"Diterjemahkan daripada bahasa Georgia bermaksud" danwalnut tanah".

Daripada berguna kozinaki?

Sesungguhnya, pada mulanya, kemanisan yang dibuat sepenuhnya daripada walnut, tetapi hari ini kita boleh lihat di rak pelbagai jenis kozinaki, bahan-bahan utama yang boleh menjadi bukan sahaja kacang, tetapi oatmeal, kacang tanah, bijan, biji bunga matahari.

Perhatian juga patut diberikan oleh hakikat bahawa resipi asal menggunakan eksklusif madu. Tetapi dalam gula-gula moden menambah gula atau molase. Penggantian ini, sudah tentu, mengurangkan harga produk siap, tetapi manfaat gula-gula tersebut berkurang dengan ketara.

Jangan lupa tentang kandungan kalori kozinak tersebut. Jadi, jika anda berdiet, anda suka gula-gula anda benar-benar contraindicated, kerana anda bukan sahaja dapat menurunkan berat badan, tetapi juga mendapat Pengurangan berat badan anda benar-benar tidak perlu.

Jadi, jika anda benar-benar mahu kacang kacang, tidak perlu makan segala yang anda beli. Ia cukup untuk makan sepotong kecil kozinaka.

Bagaimana membuat kozinki di rumah

Malah, terdapat banyak resipi untuk membuat kozinaks. Perkara utama adalah menentukan bahan-bahan. Sebagai contoh, dalam resipi kozinak dari walnut, bahan utama adalah walnut, gula dan air.

Prosedur untuk membuat rumah sangat mudah! Anda perlu mencairkan gula dalam mandi air ke keadaan karamel, sambil menambah sedikit air dalam proses. Dalam caramel yang dihasilkan, anda perlu menambah walnut dengan teliti dan kering di dalam kuali dan menyejukkan jisim yang dihasilkan. Itulah resipi yang rumit!

Seperti yang anda lihat, tiada apa-apa yang sukar di dalamnya, anda hanya mahu memanjakan diri anda dan saudara-mara anda dengan hidangan yang indah itu.

Kozinaki dari serpihan oat

Ciri-ciri jenis gula-gula oriental ini adalah hakikat bahawa mereka tidak seperti kalori tinggi seperti kozinaki yang dimasak menggunakan kacang. Tetapi pada masa yang sama, faedah tidak berkurang sama sekali.

Jadi jika anda mahu makan kozinaki, tetapi tidak mahu mendapatkan lemak, maka anda hanya perlu mengganti walnut dengan oat.

Daripada berguna kozinaki?

Kami membentangkan kepada anda beberapa resipi yang luar biasa menakjubkan untuk pengeluaran kosinak dari oatmeal:

1. Ambil 250 gram oat, tiga sudu madu, 80 gram gula dan sedikit mentega dan buah-buahan kering. Madu, mentega dan gula perlu dipanaskan pada api yang rendah sehingga pembentukan karamel.

Kemudian dalam karamel anda perlu menambah dikupas dan memotong buah-buahan kering, serta serpih oat. Campuran yang dihasilkan harus dimasukkan ke dalam bentuk yang telah disediakan terlebih dahulu dan dibiarkan di dalam peti sejuk sehingga sepenuhnya padat;

2. Anda juga boleh menambah resipi oatmeal dan resipi kozinak klasik. Untuk melakukan ini, anda perlu mencairkan gula itu, tambahnya walnut, oatmeal dan satu sudu teh mentega. Cubalah, dan anda akan merasakan rasa yang benar-benar baru dari kozinak!

Oleh itu, kami boleh menghubungi anda untuk membuat kesimpulan bahawa penambahan oatmeal bukan sahaja akan mengurangkan kandungan kalori gula-gula oriental itu, tetapi juga menambah kepada mereka komen rasa baru dan asli. Jadi mula bereksperimen!

Sesame Kozinaki

Tidak kurang menarik ialah kozinaki dengan penggunaan wijen. Dan selain rasa yang luar biasa, ini agak baik untuk tubuh manusia, kerana ia mengandungi sejumlah besar kalsium dan lain-lain, yang kurang penting, unsur surih dan vitamin.

Untuk membuat jenis gula oriental ini, anda memerlukan 200 gram biji bijan dan madu, serta 40 gram gula. Proses memasak adalah serupa dengan yang telah dijelaskan: membuat karamel dari madu dan gula, dan kemudian tambahkan wijen goreng dalam kuali.

Terdapat juga beberapa cadangan yang menarik mengenai penyediaan gula-gula bijan. Untuk mempelbagaikan rasa, anda boleh menambah beberapa biji bunga matahari.

Jangan lupa bahawa perlu untuk menggorengkan wijen dalam kuali yang benar-benar kering, maka ia tidak akan terbakar dan menjadi emas keemasan. Tetapi jika anda suka rasa yang lebih nikmat, kemudian tambah sedikit jus lemon, dan hasilnya akan melebihi semua jangkaan anda.

Kozinaki semasa menyusu

Daripada berguna kozinaki?

Seperti yang kita tahu, ibu yang menyusu jangan makan makanan yang mengandungi susu lembu. Tetapi apa yang perlu dilakukan, jika anda benar-benar mahukan manis, dan susu ini adalah sebahagian daripada cookie kue biasa biasa.

Dan di sini, sayang ibu kami, anda harus ingat tentang gula-gula oriental, salah satu wakil yang paling terang di antaranya adalah kozinak.

Tetapi ingat bahawa biji bunga matahari boleh menyebabkan gangguan dalam kerja saluran gastrointestinal kedua-dua ibu dan kanak-kanak. Oleh itu, jika anda memutuskan untuk keluar dari situasi ini dengan bantuan kozinaks, lebih baik menjadikannya dari serpihan oat atau wijen.

Kita juga perlu ambil perhatian bahawa sesame tidak hanya dibenarkan untuk menyusu. Penggunaannya akan sangat berguna, kerana ia dapat mengurangkan risiko mastopati.

Jadi, kami telah mengkaji beberapa resipi untuk memasak kozinak di rumah. Jadi, sekarang kita tahu cara membuat kozinaki dari serpihan oat, wijen dan walnut.

Kami ingin mengingatkan anda bahawa memasak adalah percubaan yang berterusan, jadi anda boleh cuba menambah apa-apa bahan untuk kemanisan ini. Nasib baik dengan usaha kuliner anda!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

54 − = 46