Kenapa lempeng diterkam apabila beralih dan bagaimana untuk mengelakkannya? | pangudownloads.com
Memasak lazat

Kenapa lempeng diterkam apabila beralih dan bagaimana untuk mengelakkannya?

Pancake adalah hidangan yang hangat dan berkhasiat. Mereka boleh dengan cepat dan menyihatkan keluarga atau tetamu yang besar. Bagi setiap pelayan wanita, pancake memasak adalah satu proses yang unik. Seseorang membakarnya dengan mudah dan cepat, dan suri rumah lain takut untuk memulakan memasak atau sentiasa tertanya-tanya mengapa penkeknya koyak.

Alasan keseronokan adalah melekat hidangan ke kuali dan memecah integriti apabila beralih. Ini boleh dielakkan jika seseorang mengetahui punca dan cara untuk menghapuskannya.

Sejarah hidangan

Kenapa lempeng diterkam apabila beralih dan bagaimana untuk mengelakkannya?

Pancake adalah hidangan yang benar-benar Rusia. Terima kasih kepada resipi sederhana, ia dianggap sebagai hidangan yang indah dalam setiap keluarga. Penyebutan pertama hidangan di Rusia bermula pada abad ke-9. Pada permulaan ke-11 resipi menjadi luas dan muncul dalam menu setiap suri rumah.

Ahli sejarah percaya bahawa pancake pertama datang dari oatmeal jeli. Nyonya rumah itu menyuruhnya untuk berjemur di atas dapur, tetapi terlupa. Akibatnya, ciuman itu berubah menjadi kue berkrim dan enak. Berlatih karya masakan keluli pada batu panas dan di atas tanah liat panas.

Pancake telah diperbaiki setiap dekad. Ini menjadi hidangan utama di cuti Maslenitsa. Hidangan itu dibakar dalam kuantiti yang besar, dirawat oleh semua tetamu dan penumpang. Oleh itu, mereka teringat ahli keluarganya yang mati dan melihat musim sejuk. Pancake menyerupai warna mereka dan membentuk matahari, oleh itu dalam zaman purba mereka dikaitkan dengan tuhan pagan Jarilo cahaya.

Sehingga kini, penkek adalah produk masakan. Ia dibakar atau digoreng dalam kuali. Adunan cair adalah cincang, terhidrat dan menjadi kue yang tipis. Hidangan ini digunakan dengan pelbagai jenis tambalan.

Pancake telah koyak apabila beralih: sebab yang mungkin

Aroma crepes nipis yang baru dipanggang membuat anda bersemangat berlari ke dapur. Mereka boleh dengan mudah merawat sekumpulan kawan-kawan yang besar, mengadakan perbualan yang indah dengan teh. Tetapi hidangan harum agak tidak dapat diramalkan. Pancake boleh koyak dalam proses membalikkan, melekat pada kuali.

Terdapat beberapa sebab untuk ini:

Kenapa lempeng diterkam apabila beralih dan bagaimana untuk mengelakkannya?
 1. Pilihan pemotongan yang salah. Pinggan mangkuk mengambil tempat yang penting dalam memasak. Jika kuali dengan calar dan kecacatan lain, tidak mungkin ia akan mengubah lempeng dan tidak merobeknya. Untuk membuat hidangan yang sempurna, anda perlu menggunakan besi tuang “nenek»Pan kuali dengan bahagian bawah tebal. Adalah wajar untuk membeli pancake. Ini hidangan khas dengan bahagian yang rendah. Kuali ini cepat dipanaskan dan juga serta-merta sejuk. Apabila menghidupkan adunan tepung, produk akan mengekalkan keutuhannya.
 2. Kuantiti dan gred tepung. Terdapat ratusan resepi pancake. Mereka dibuat kefir, susu, air, air mineral dan juga bir. Tetapi bahan yang paling penting ialah tepung. Daripada kualiti dan kuantitinya bergantung rasa dan kekuatan pancake. Jika tepung diletakkan sedikit, adunan akan berubah menjadi cecair. Ia tidak boleh diubah – ia akan pecah. Untuk mengelakkan ini, anda harus memberi perhatian kepada konsistensi tepung. Doh harus agak ketat dan padat. Apabila dituangkan dari sudu, ia perlahan-lahan dituangkan dalam penipisan nipis. Untuk mencapai kesan ini, ujian harus diseduh selama 30-40 minit sebelum memasak.
 3. Kelimpahan gula. Sekiranya anda menambah bahan ini dalam kuantiti yang banyak, maka satu bahagian akan cepat digoreng, dan yang lebih tinggi akan tetap lembab. Itulah sebabnya anda harus meletakkan gula dengan ketat mengikut preskripsi.
 4. Pancake akan koyak apabila beralih, jika terdapat banyak soda dalam ujian. Ia memberikan kelonggaran kepada produk, yang menjadikannya sukar untuk menyelamatkan bulatan keseluruhan.
 5. Sekiranya lempeng melekat pada kuali dan pecah, mungkin, dari kekurangan minyak. Ia harus ditambah dengan semestinya dalam doh. Untuk doh keseluruhan apabila beralih, kuali perlu dilincirkan setiap kali. Ini dilakukan dengan berus khas atau serbet.
 6. Doh menjadi elastik dan telus kerana telur. Kekurangan mereka akan merosakkan produk kualiti penting. Pancake koyak – anda perlu menambah 1-2 telur.

Apabila ditanya mengapa penkek koyak, jawapannya mudah – nisbah salah bahan atau pilihan yang tidak berjaya dalam kuali. Tetapi sebabnya boleh ada dalam produk.

Kek suria bulat disediakan hanya dari bahan terbukti baru. Kemudian integriti akan tetap utuh.

 • Kelas Ekstrak Tepung. (Tidak semestinya gandum.) Makanan ringan yang sangat baik akan datang dari soba, jagung atau oat);
 • Telur tidak lebih dari 10-15 hari;
 • Minyak berkualiti;
 • Air bersih;
 • Kefir, yang lebih daripada 4 hari. (Tortilla tanpa kerja tidak diperoleh daripada yogurt segar.)

Kenapa lempeng melekat pada kuali

Kenapa lempeng diterkam apabila beralih dan bagaimana untuk mengelakkannya?

Salah satu masalah yang paling biasa dalam memasak adalah melekat pada kuali. Hidangan ini kehilangan pesona dan rayuannya. Mana-mana pelayan wanita mahu membakar mereka dengan bijak.

Mengapa melekat kek dalam haba:

 • Kuali penggoreng yang tidak dipanaskan;
 • Minyak sedikit dalam kuali;
 • Terlalu banyak;
 • Kelebihan rempah ratus (gula, vanila, kayu manis);
 • Ketiadaan minyak dalam ujian;
 • Rujukan ramuan yang tidak betul;
 • Bahan pencuci tidak sesuai.

Apa yang perlu dilakukan untuk mengelakkan panci daripada pecah

Suri rumah yang berpengalaman telah mencuba berpuluh-puluh resipi untuk penkek. Hanya dengan pengalaman anda boleh mencapai kesan yang diingini dan mudah membakar kue yang berkumis dan tipis. Permulaan perempuan simpanan diminta oleh soalan “penkek koyak, apa yang hilang?“Atau”mengapa mereka sentiasa berpegang pada kuali“.

Untuk membakar hidangan yang ideal anda mesti mengikuti beberapa peraturan:

 1. Untuk menyediakan hidangan, anda memerlukan kuali penggoreng yang dipilih. Di atasnya, kecuali penkek, jangan masak apa-apa.
 2. Doh untuk dibuat tanpa benjolan. Untuk konsistensi konsistensi, tepung harus terlebih dahulu dicampurkan dengan bahagian kefir (susu, ragi atau bir). Semasa kacau, masukkan bahan yang lain ke cecair. Ini mengurangkan kemungkinan pecah apabila menggoreng.
 3. Kuali penggoreng perlu dipanaskan dengan baik. Kemudian pelincir dengan minyak dan tuangkan adunan.
 4. Sebelum setiap panci pan panci diperlukan untuk mengoles minyak. Tetapi untuk mendapatkan kesan yang lebih baik, ia sepatutnya menjadikannya sepotong lemak buatan sendiri.
 5. Jika kuali mempunyai permukaan Teflon, panci akan koyak apabila diserahkan. Untuk mengelakkan ini, perlu menambahkan sedikit air mendidih dalam doh terlebih dahulu.
 6. Pancakes melekat pada permukaan jika mereka dibakar pada api yang tinggi. Selepas kuali itu dipecat, input haba mestilah sederhana.
 7. Pancake boleh dipecahkan daripada menggunakan hidangan yang tidak betul. Hidupkan lingkaran cerah hanya membosankan dengan bantuan spatula kayu.
 8. Doh mesti hadir untuk beberapa waktu. Hanya kemudian ia akan menjadi lembut dan kenyal.
 9. Pancake pecah? Apa yang perlu ditambah? Kemungkinan besar terdapat kekurangan telur. Tambah satu lagi dan cuba lagi. Beberapa biji telur tidak perlu dibedah sekaligus, kerana produk tersebut akan menjadi keras.
 10. Sekiranya bulatan dari ujian tidak berubah, kuali harus dibasuh dan dipanaskan semula.
 11. Kepada panci tidak mengalir, ikuti spatula dengan teliti di sekeliling keseluruhan produk. Hanya selepas ini gilikan kek.

Untuk bentuk yang sempurna dan rasa penkek, anda perlu mula memasak dalam suasana hati yang baik. Tuan pertama percaya bahawa doh itu terasa ceria. Walaupun kek pertama tidak berjaya, jangan putus asa.

Anda perlu tahu mengapa penkeknya koyak. Mengelakkan kesilapan yang paling biasa, anda boleh menyiapkan kek nipis emas. Mereka akan merawat indah untuk percutian apa pun!

Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

67 + = 73

Adblock
detector