Kurangkan berat badan dengan rasa pada makanan ringan Jepun: sushi untuk penurunan berat badan | pangudownloads.com
Memasak lazat

Kurangkan berat badan dengan rasa pada makanan ringan Jepun: sushi untuk penurunan berat badan

Sekiranya anda suka makanan lazat dan tidak takut untuk mencuba, maka anda boleh mencuba diet sushi untuk penurunan berat badan. Untuk mendapatkan angka harmoni, anda memerlukan latihan fizikal dan diet yang seimbang, dan apa yang dipanggil diet Jepun dapat membantu anda mencapai hasil yang diinginkan. Hanya ada beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebelum anda mula makan pada gulung yang lazat dan hidangan masakan Jepun yang lain.

Bolehkah saya menurunkan berat badan?

Kurangkan berat badan dengan rasa pada makanan ringan Jepun: sushi untuk penurunan berat badan

Ternyata mungkin, seperti pada banyak hidangan lain, mengandung bahan berguna dengan minimum karbohidrat. Sushi dan gulung tergolong makanan protein yang utama, jadi ia mungkin agak pilihan yang menarik, seperti diet sushi untuk Dyukan.

Diet ekspres selama beberapa hari juga baik untuk masakan Jepun, kerana dalamnya satu set produk terhad dipelbagai dengan pelbagai jenis sos dan rempah.

Bahan-bahan sushi – beras, rumpai laut, daging, spesies ikan laut, dan buah-buahan dan sayur-sayuran – kaya dengan serat, protein ringan, ia mengandungi vitamin A, E, C, vitamin B, serta iodin, kalium, fosforus, zink, bromin dan mangan mempercepatkan metabolisme dan meliputi perbelanjaan tenaga badan semasa penurunan berat badan.

Oleh itu lemak terutamanya diwakili oleh sekumpulan lipid berguna – politaktepu omega-3 dan omega-6 yang datang dari daging hinggap, tuna, salmon, trout dan salmon.

Tidak ada sayuran, atau lemak haiwan yang digunakan untuk menyediakan hidangan ini, serta makanan kalori tinggi seperti daging lemak, tepung, gula. Oleh itu, ada kemungkinan kehilangan 1-2 kilogram untuk beberapa hari diet Jepun.

Pilihan menu untuk diet roll dan kering

Mari kita kekal di perlumbaan 5 hari itu, dengan tegas terhad kepada tepung dan gula, dan juga menambah serat dan vitamin kerana buah-buahan dan sayur-sayuran. Untuk menjaga tubuh dalam bentuk menggunakan resipi dengan keju rendah lemak pada waktu pagi dan pada waktu malam – yogurt rendah lemak.

Pengiraan anggaran untuk sehari:

Kurangkan berat badan dengan rasa pada makanan ringan Jepun: sushi untuk penurunan berat badan
  • sarapan pagi: satu set pemakanan gulung «Philadelphia“Akan memberi pertuduhan untuk permulaan aktif hari itu; salmon dan keju keras termasuk dalam komposisinya bukan sahaja lazat, tetapi juga memberikan sebahagian besar protein dan lemak yang meliputi keperluan tubuh;
  • snek pertama: salad sayur-sayuran berdaun dengan bahan pilihan anda – bilangan, romaine, arugula, kubis, pasli, saderi dengan sos soya dan biji rami;
  • Makan tengah hari: satu set gulung dengan tuna, belut, ikan salmon atau hinggap, salmon dan boleh mengimbangi kandungan lemak yang akan membantu sebahagian daripada limau;
  • snek kedua: buah masam pada pilihan anda – epal hijau besar, limau gedang atau oren; dari pisang dan nanas perlu menyerah – mereka mempunyai terlalu banyak rasa manis dan, karenanya, karbohidrat;
  • Makan malam: rumpai laut nori atau kale laut dalam bentuk sebahagian salad dengan idealnya boleh ditambah dengan beberapa udang kering atau belut;
  • pada waktu malam: segelas yogurt skim atau starter susu.

Ini adalah menu anggaran, yang mana anda boleh mengubah selera anda, sementara selebihnya dalam rangka diet protein Dyukan. Perbezaannya ialah menurut Dyukan anda boleh makan untuk masa yang lama, sementara diet sushi akan membuat anda memunggah minggu.

Duduk sahaja di Rollo lebih lama daripada 5-6 hari, ia adalah mustahil, ia akan menjejaskan usus, mungkin ada bengkak dan sembelit. Dan wasabi tajam dan halia jeruk, yang dalam banyak dengan penggunaan sushami untuk pencernaan selamat makanan laut mentah, adalah tidak sesuai untuk bekalan jangka panjang untuk mereka yang biasa dengan gastritis dan ulser.

Berapa banyak sushi yang boleh anda makan dengan diet?

Dan sekarang kita sampai pada saat yang penting – bilangan hidangan dan jumlah mereka. Sekiranya perut anda diregangkan oleh kebiasaan makan berlebihan, maka anda tidak akan senang mengetahui bahawa bahagian-bahagian dalam menu yang kita sedang berbincang adalah sangat sederhana. Kesukaran utama untuk melangsingkan badan adalah dengan melekat pada rancangan itu dan tidak cuba menyerap aditif sebagai set kedua untuk makan tengahari.

Kurangkan berat badan dengan rasa pada makanan ringan Jepun: sushi untuk penurunan berat badan

Jumlah gulung yang optimum dalam set untuk makan mana-mana adalah 5-6 keping. Biasanya ia membolehkan anda untuk kenyang dan tidak makan terlalu banyak. Walau bagaimanapun, jika anda hendak memasak sendiri, janganlah cuba untuk membuat makanan ringan lebih besar. Jadi anda bukan sahaja memecahkan resipi hidangan, tetapi akan menafikan hasil diet.

Kami tidak menggesa anda untuk mengira kalori dengan teliti dalam satu pinggan, kerana varian pemakanan ini membayangkan kebebasan daripada angka dengan nilai pemakanan.

Namun, ingat matlamat utama anda – untuk kehilangan pound tambahan itu, dan, seperti yang anda faham, makan berlebihan tidak tercapai. Bekerja dengan tabiat nutrisi yang sedar dan bertanggungjawab, dengan selaras memilih produk dan saiz hidangan, dan kemudian tubuh anda akan menggembirakan anda dengan bentuk yang baik!

Previous PostNext Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

2 + 7 =