Hoe bepaal je hoeveel weefsel je nodig hebt voor je jurk?

Wanneer je zo’n complex en groot product als een jurk gaat naaien, is het niet alleen belangrijk om een ​​stijl, patroon en stof te kiezen, maar ook om het verbruik ervan te berekenen. Immers, alleen een nauwkeurige berekening zal je toestaan ​​om zoveel meters te kopen als je de stof op de jurk nodig hebt en niet in een situatie waarin je veel geld uitgeeft en je veel restjes achterliet of, erger nog, het materiaal was niet genoeg.

Overweeg in detail hoe je kunt berekenen hoeveel weefsel je nodig hebt voor je jurk.

Algemene principes

Er zijn algemene methoden om te berekenen hoeveel meter stof je nodig hebt voor een jurk of ander product. Dergelijke technieken worden gebruikt bij massaproductie van kleding of in het atelier en volgens hen wordt het verbruik als standaard genomen voor een bepaalde stijl en klantparameters.

Hoe bepaal je hoeveel weefsel je nodig hebt voor je jurk?

In deze techniek is alles eenvoudig – meet de lengte van het voorgestelde product en de lengte van de mouw, voeg centimeters toe aan de zoom van de zoom en het resulterende aantal en zal de benodigde hoeveelheid materiaal zijn.

Deze methode is eenvoudig, maar houdt geen rekening met de breedte van het canvas of met uw parameters. Het is alleen geschikt voor vorm en groei, die goed passen in een bepaalde maat kleding. Maar voor volle of lange meisjes, en ook voor vrouwen met dezelfde top en de onderkant van de andere, zal deze techniek niet werken. Ze zullen het aantal meters nauwkeuriger moeten berekenen. Het is beter om scrupuleuzere berekeningen te gebruiken en in gevallen waarin u dure stoffen voor een jurk koopt (niemand wil voor buitensporige centimeters betalen).

Hiervoor houden we rekening met:

 • breedte van de stof;
 • uw volumes en groei;
 • stijl;
 • de aanwezigheid van decoratieve elementen;
 • Functies van stof, zoals pool of patroon.

Overweeg de berekening van de hoeveelheid weefsel in detail, op basis van deze aspecten.

Breedte van de stof

Vrijwel alle moderne textiel voor kleding wordt geproduceerd met een breedte van 145-150 cm.

Hoe bepaal je hoeveel weefsel je nodig hebt voor je jurk?

Dit is erg handig, omdat als de stof twee keer wordt gevouwen, het patroon over de breedte gaat en vanaf één snede het mogelijk is om twee delen tegelijk te snijden (de voor- en achterkant van het product). Maar dit werkt niet voor volle dames met een grote hoeveelheid heupen.

  Hoe verpak je verse bloemen in golfpapier, zodat ze vers blijven?

Er zijn ook stoffen met een kleinere breedte – 90 – 120 cm. Dit zijn vaak natuurlijke en dure opties – zijde, chiffon, kant. Als u beslist welk soort stof u naait voor een zomerjurk of een avondtoilet, kies deze dan, houd er dan rekening mee dat de doorstroming met een dergelijke breedte met de helft zal toenemen.

Als de stof breder is dan 150 cm, kunnen kleine onderdelen, zoals een hoes, zakken, kraag, uit de overblijvende rand worden gesneden, wat resulteert in totale materiaalbesparing.

metingen

Om het verbruik van kleding op de jurk te berekenen, moet je de volumes van de borst, taille en heupen nog meten voor de tijd van het patroon. En voor volle dames is het verbruik bijna 2 keer zo hoog, omdat bij een groot volume heupen het patroon niet op de helft van de breedte van de stof past.

Wanneer bijvoorbeeld een volume van de dijen 130 cm, de helft van de patroon kleedt geval een breedte van 65 cm, voeg 5 cm op vergoedingen zijn voegen en het verkrijgen van 75 cm. Als we een standaardbreedte stof is 145 cm en het past niet beide delen patroon , zullen twee keer zoveel materiaal moeten kopen.

De groei is ook belangrijk, hoe hoger de vrouw, hoe meer het materiaal naar de kleding zal vertrekken. In de uitgebreide methodologie van de berekening zijn er groepen over groei:

 • de eerste groep bestaat uit vrouwen van 149-154 cm,
 • in de tweede 155-160 cm,
 • in de derde 161-166 cm,
 • in de vierde 167-172 cm
 • en in de vijfde van 173 cm.

Aan elke volgende groep worden ongeveer 30 extra centimeters toegevoegd voor het naaien van hetzelfde model.

Hoeveel weefsel heb je nodig om een ​​jurk aan te passen, afhankelijk van de stijl

Alvorens een stof voor een jurk te kiezen, in kleine dingen, denk eens na over zijn model. Het heeft direct invloed op de hoeveelheid materiaal. Dus, als je een mouw met een korte mouw wilt naaien, zullen de meters drie keer minder zijn dan bij een avondjurk op de vloer, om nog maar te zwijgen van hoe lang de stof voor een zomerjurk met een rok-zon zou moeten zijn.

Laten we enkele basisvoorbeelden eens bekijken:

Hoe bepaal je hoeveel weefsel je nodig hebt voor je jurk?
 • Als u een versie uit één stuk met een rechte zoom wilt naaien, moet u de lengte van het toekomstige product meten. Voeg daarbij de lengte van de mouwen en nog eens 5 cm langs de randen tot de schoudernaden en zoom van de zoom en haal de benodigde hoeveelheid weefsel. Maar vergeet niet dat dit zo is, als de breedte van het canvas niet minder dan 145 cm is en uw volumes op de helft van deze breedte zijn geplaatst. Als je niet past, heb je twee lengtes nodig. Van de overblijfselen zijn aanvullende elementen te vinden – een riem of kraag, als ze worden verstrekt.
 • Maar hoeveel stof die u nodig hebt om te kleden-case of een volledige rok cut-off in de taille – hetzelfde als voor single cut, maar het is noodzakelijk om om het nog een 10 cm op de secties van de taille lijn toe te voegen.
 • Als de rok in de plooi is gepland, wordt het volume van de heupen vermenigvuldigd met 3, als het meer dan de breedte van de doek is, dan zijn er minimaal 3 lengten nodig.
 • Als u besluit hoeveel de stof van de jurk aan de vloer met een uitlopende rok, er rekening mee dat het verbruik groot en de breedte van de (rekening houdend met de plooien), en de lengte zal houden – maatregelen van het snijden van de rok van de taille tot aan de vloer, rekening houdend met de schoen kant en klare kleding heeft de juiste lengte.
 • Patronen «de zon“En”polusolntse“Vereis nog meer beeldmateriaal. Dus, op “De half-zon“We moeten twee lengtes van de rok en twee details van de straal nemen met een inkeping voor de taille en vergeet niet om 10 cm aan de naden toe te voegen. Over de “de zon“Neem het materiaal precies twee keer zoveel als op de”polusolntse“.
  Hoe maak je de muts het meeste van de gebreide dingen en papier?

Hier is een geschatte informatie over hoeveel weefsel je nodig hebt op een knielange jurk, in een vloer of een mini:

stijlHoeveelheid stof voor de maten 40-46De hoeveelheid stof voor de maten 50-56
Recht met mouwlengte van de kleding + mouwen + 40 cm2 productlengtes + 40 cm
Met mouw en uitlopende rok2 productlengtes + mouwen + 40 cm2 productlengtes + mouwen + 40 cm
Recht gesneden jurkproductlengte + 40 cmproductlengte + 40 cm
Jurk met uitlopende rok2 productlengtes + 40 cm2 productlengtes + 40 cm

Hoeveel weefsel heb je nodig voor een jurk met volants, ruches, zakken of andere details

Als het patroon kleine of grote delen betreft, moet je er 20 tot 30 cm bij doen. Van deze stukken kun je zakken, turn-down kraag, riem of decoratieve shuttle vinden. Als de details echter groot zijn, kunnen ze een grotere reserve vereisen.

Vergeet niet over de voering, ook voor haar moet je de kosten berekenen. Meestal is dit de lengte van het product voor volledig gesneden modellen of de lengte van de rok om te snijden. Maar als u een zoom in de vouw hebt, zijn de kosten van de voering hetzelfde als die van de hoofdstof. Op de mouwen of voor brede lange rokken is de voering niet gedaan. Je kunt ook bedenken welke stof je moet kiezen voor een zomerjurk zonder voering.

Functies van stoffen met patroon en pool

Alle bovenstaande tips zijn alleen goed als uw stof monofoon of met een fijn patroon is. Voor een groter cijfer moeten cellen of stroken rekening houden met de overlapping in de naden. En dit impliceert meer kosten.

Hoe bepaal je hoeveel weefsel je nodig hebt voor je jurk?

Meestal wordt het geplande beeld met 30-40 cm vergroot.Hetzelfde geldt voor het materiaal met pool – daarop moeten alle details van het patroon worden gespreid zodat in het eindproduct de stapel in één richting wordt gericht. En dit betekent dat er voor de patroonvorming van kleine onderdelen meer vrije stof nodig kan zijn.

  Zelfvervangende schuifregelaar – eenvoudig en eenvoudig

Maar als u een kortingsbon wilt kopen, werkt deze aanpak mogelijk niet. Het is hier belangrijk hoe u van plan bent om de hoofdfoto op een jurk van een coupon te plaatsen. De stijlen van dergelijke outfits impliceren vaak een patroon op de zoom, meet in dit geval de breedte van de geplande rok en koop precies zo’n hoeveelheid kortingsbon.

Het is belangrijk dat de rest van het patroon over de overgebleven stof past. Maar let in dit geval op de eigenschappen ervan – niet allemaal worden ze over het eigen vermogen verdeeld, vooral als je zwanger raakt “de zon“- in dit geval zakken de randen van de zoom door.

We naaien kinderen

Een paar woorden en het afstemmen van kinderoutfits. In principe is de berekening van de stof voor een jurk voor meisjes hetzelfde als voor volwassenen, maar met het oog op kleine volumes en groei, kunt u materiaal van elke breedte benaderen.

Hoe bepaal je hoeveel weefsel je nodig hebt voor je jurk?

Let op krimp – meestal voor kinderen naaien jurken van natuurlijke stoffen, die bij het wassen kunnen zitten. Dit probleem kan ook worden gevonden in producten voor volwassenen, maar gemengde versies met een aandeel synthetische draden worden vaker voor hen gebruikt, en ze geven niet zo’n krimp en vervorming. Koop daarom wat meer materiaal en was het voor het snijden.

Als je niet een gewone alledaagse optie wilt naaien, maar een outfit voor een speciale case, zal het materiaal veel kosten. Meestal hebben ruches, ruches, strikken een patroon nodig langs de schuine kant in een hoek van 45 graden, wat het verbruik verhoogt. Ook zijn veel mensen geïnteresseerd in hoeveel weefsel nodig is voor een doopjurk, omdat het meestal erg lang is. Om dit te doen, meet de torso van het kind van de sleutelbeenderen tot de hielen en voeg 30 cm toe – dit is genoeg voor zowel de zoom als de podgibku.

Met deze tips kunt u net zoveel tissues kopen als u nodig heeft voor uw beoogde toilet. Als u echter net begint te naaien of voor een zeer dure stof hebt gezorgd, is het beter om uzelf te verzekeren – om een ​​patroon te maken en ongeveer te schatten of de details passen in het geplande aantal meters.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector