Hoe maak je een glijdende lus haak? | pangudownloads.com
Met de hand gemaakt

Hoe maak je een glijdende lus haak?

Zoals de meest vooruitstrevende, werd de glijdende lus in breien uitgevonden door de Japanners. In Japanse tijdschriften over handwerk wordt deze techniek de "ring amigurumi" genoemd. Waarom wordt dit soort breien in principe gebruikt?

haak haak

Hoe maak je een glijdende lus haak?

Om te beginnen, met zo'n knoop kun je in een cirkel beginnen te breien, dat wil zeggen, het is zoiets als een basis voor het vormen van een cirkelvormige ketting van lussen. In het algemeen kan dit worden gedaan in een andere techniek, bijvoorbeeld een luchtlus.

De meest populaire is echter "Amigurumi ring", Omdat u hiermee een onopvallend, strak en perfect aanpasbaar primair knooppunt kunt maken.


Deze methode wordt veel gebruikt bij het breien van figuren, bijvoorbeeld als u bloemen of bladeren moet maken. Maar het kan ook worden gebruikt om andere elementen te breien, inclusief volwaardige vaste objecten, en niet alleen decoratieve objecten.

De ring kan worden gemaakt met breinaalden, maar wordt meestal met een haak gehaakt. Ten eerste is het soms handiger dan een glijdende lus te breien met breinaalden, en ten tweede is het resultaat meer aanvaardbaar in een puur esthetische zin.

Haken in het algemeen is een behoorlijk opwindende bezigheid, waardoor naaldwerkers de meest romantische, luchtige en delicate dingen krijgen. Een glijdende lus is eenvoudig om een ​​haak te maken, hiervoor zijn er bovendien verschillende verschillende methoden tegelijk, waaruit je de keuze hebt om het meest comfortabel en gemakkelijk voor jezelf te kiezen. Dus, waar te beginnen? "Circular" breien, en welke versie van de originele knoop moet ik kiezen voor dit doel?

gereedschappen voor glijdende lussen

Brei kan elk gereedschap en elk garen zijn dat je leuk vindt. In feite zijn er hier geen duidelijke beperkingen en verboden - u moet zelf het materiaal kiezen, afhankelijk van uw huidige taken. Maar we raden je toch aan een dun genoeg haak te gebruiken, niet de grootste.

Evenzo is het verhaal ook met het garen - er zijn zulke draden, het is over het algemeen moeilijk te binden. Meestal zijn ze erg dik, groot en dicht, met insluitsels van kleine villi. Een dergelijk garen zou niet geselecteerd moeten worden.

Je kunt deze tips echter negeren als je een groot ding breit, of je houdt van de techniek zelf van een grote dekking. In ieder geval is de keuze aan u. Maar om in dit geval een glijdende lus te maken, kunt u wat meer tijd en moeite nemen. Als je gewoon de basisprincipes van het breien leert, moet je absoluut niet met zulke hulpmiddelen experimenteren - begin klein, stop je hand en ga dan door met het ingewikkelder maken van de taken.

De eerste methode om een ​​glijdende lus te breien

Hoe maak je een glijdende lus haak?

Hoe goed maak je een glijdende lus haak? Zoals eerder vermeld, is er meer dan één methode hiervoor. Maar we zullen beginnen met de eenvoudigste, wat zowel voor beginners als voor amateurs nuttig zal zijn, die besloten hebben om nieuwe manieren te leren in het traditionele handwerk.

Zorg ervoor dat je genoeg garen hebt - je zult het ermee eens zijn, het zal nogal aanstootgevend zijn als het plotseling eindigt op de meest interessante plek, en de knoop zal moeten worden weggenomen. Gewapend met een standaardbal en een kwaliteitshaak.

Volgens de eerste methode wordt de glijlus als volgt gemaakt:

 • Trek het werkuiteinde van de draad door de wijsvinger van de linkerhand. Laat het vrije einde onder de vinger blijven, maar op de rug van de anderen;
 • Haak van rechts naar links onder het gedeelte van de draad dat direct op de duim ligt;
 • Draai de haak in wijzerzin, pak de draad vast en trek hem in de gevormde lus;
 • Je hebt een glijdende lus. Je moet het rond een aantal andere loops knopen, zoals aangegeven in het specifieke schema volgens welke je werkt. Nadat alle staven klaar zijn, is het alleen nodig om de knoop aan te spannen door aan het vrije uiteinde te trekken.

Deze versie van het maken van de glijdende lus is de meest eenvoudige en universele - het kan gebruikt worden door zowel experts als beginners. Maar er zijn andere methoden voor de vorming ervan met behulp van deze tool.

De tweede methode om een ​​"amigurumi-ring" te maken

Wanneer je met deze methode een glijdende lus haakt, moet je meer aandacht hebben voor je acties en moet je ervoor zorgen dat je niet in de war raakt.

De manier waarop je begint met breien is hetzelfde als in de eerste variant - je moet de draad op dezelfde manier door de vingers rijgen.

Verdere instructies:

Hoe maak je een glijdende lus haak?
 1. Nadat de draad correct op uw linkerhand is geplaatst, moet u het werkende deel van de draad (niet vrij) omwikkelen met de duim van onder naar boven;
 2. Steek vanaf de onderkant een haak in de resulterende lus en grijp het deel van de draad;
 3. Trek de draad in de lus en haal de karakteristieke knoop aan. Je krijgt dezelfde glijdende lus.

Deze methode is sneller in uitvoering, maar vereist aandacht en voorzichtigheid. Als u iets doet dat niet aan de regels voldoet, kunt u een stuk garen verpesten.

De meest zeldzame schuiflijnmethode

Er is er nog een, de derde, de zeldzaamste in de toepassing, maar een interessante methode. Als u de twee eerder genoemde methoden niet wilt gebruiken, is dit voor u acceptabel.

Doe het volgende:

 • Wikkel de werkdraad twee keer om de wijsvinger van de linkerhand;
 • De ontvangen ring zo nauwkeurig mogelijk verwijderen en grijpen met de grote en gemiddelde vinger van de andere hand;
 • Werkdraad pakt snel de haak op en trekt deze door de resulterende ring;
 • Nogmaals, pak de spijker en haak hem door de lus.

Deze methode is opmerkelijk omdat deze geen enkel knooppunt vormt, maar een dubbel knooppunt. Dit is nodig voor sommige breitechnieken. Over het algemeen is het lastig om een ​​lus op dit principe te maken, en sommige hulpvrouwen kunnen deze taak op geen enkele manier aan. Waarschijnlijk is de fout van de meerderheid dat ze maar één keer aan de beurt zijn. Ook, wanneer u een knoop volgens dit principe vormt, is het belangrijk om het stevig te bevestigen zodat tijdens verder breien de ring niet opent en verzwakt.

Je hebt geleerd hoe je een glijdende knoop maakt zonder luchtlussen. En hoe kunnen we het verkregen product verder strippen "Stichting"?

Hoe een ring te rinkelen

Stel dat je een glijdende lus precies op het laatste, derde principe hebt gemaakt. En nu heb je de taak om het verder te binden.

Nadat de lus is gevormd, moet je hem aan de haak houden. Vervolgens moet je de werkende draad pakken en deze door de ring reiken die je eerder hebt gekregen.

Handel volgens deze techniek:

Hoe maak je een glijdende lus haak?
 • Nadat de werkende draad door de ring is gestrekt, bevestigt u deze opnieuw aan de basis van de haak en knoopt u de eerste lus;
 • Begin een lus van lussen te breien zonder een haak, de ring in een cirkel te bewerken;
 • Maak vervolgens zoveel balken als u nodig heeft in uw schema. Maak lussen los en los zodat ze later iets kunnen worden uitgerekt;
 • Wanneer u klaar bent met deze stap, begint u de strop langzaam aan te spannen en trekt u hem aan het vrije uiteinde van de draad. Als je het niet soepel kunt doen, probeer dan eerst een draad uit te trekken, en dan zijn staart.

Deze methode van breien is met name acceptabel wanneer deze wordt verschaft voor de vorming van decoratieve elementen. Met behulp van een glijdende lus krijg je uitstekende bloemen en bladeren, evenals andere gekrulde elementen. Je kunt een hele sjaal of trui uit zo'n persoon knopen "Circles" - dit soort dingen zien er niet alleen stijlvol uit, maar ook erg vrouwelijk. Het is niet uw belangrijkste taak om van deze technologieën af te wijken en zeer voorzichtig te handelen, zodat de lichtlussen niet oplossen en het hele proces niet fout loopt.

Moge de inspiratie je niet verlaten!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

1 + 5 =