Met de hand gemaakt

Kenmerken van zorg voor papegaaien

Golvende papegaaien zijn vrij frequente inwoners van stadsappartementen. Kleine, heldere vogels met een vriendelijk temperament worden zeer snel favorieten van hun eigenaars. Het thuisland van golvende papegaaien wordt beschouwd als Australië. In de natuur leven vogels in packs. Ze geven de voorkeur aan plaatsen in de buurt van waterlichamen, maar ze kunnen vrij vaak worden ontmoet in de stad.

Kuddes die overdag de natuurlijke omgeving bewonen zijn druk aan het zoeken naar voedsel en water en 's avonds verstoppen ze zich op afgelegen plekken in de bomen.

Wat moet je weten over vogelzorg?

Vogelverzorging is eenvoudig, maar het heeft enkele eigenaardigheden. Door een kooi uit te rusten voor golvende papegaaien of helse vogels, is het noodzakelijk om een ​​houten baars op verschillende hoogten te installeren. In de kooi kun je ook een kleine trap, een spiegel, ringen en bellen plaatsen.

Kenmerken van zorg voor papegaaien

Plaats voor de kooi mag niet in een tocht zitten, anders kunnen vogels verkouden worden.

Het wordt niet aanbevolen om het overal te installeren waar het de hele dag in direct zonlicht staat. Van de late lente tot de vroege herfst kunnen papegaaien op straat of op het balkon worden geplukt.

Dagelijkse reiniging wordt uitgevoerd in de kooi, water wordt in de waterbak veranderd en voedsel wordt vernieuwd. Het is van tijd tot tijd nuttig om papegaaien uit de kooi te laten ontsnappen en ze door de kamer te laten vliegen.

Voor vogels waren gezonde, hun dieet zou moeten bestaan ​​uit graan gewassen, stukjes groenten en fruit.

Waarom nestelen papegaaien?

Kenmerken van zorg voor papegaaien

Veel eigenaren van verschillende onvruchtbare of golvende papegaaien proberen ze te kweken. Maar de tijd verstrijkt en de nakomelingen verschijnen niet allemaal. De reden is dat in de natuur het vrouwtje een nest nestelt in de holte van een boom. Pas met de komst van zo'n afgelegen plek, heeft ze mogelijk behoefte aan het uitbroeden van kuikens.

Zeer weinig mensen zijn in staat om eieren te broeden in een onbegrensde kooi, dus als u serieus bent om een ​​nakomeling van uw huisdieren te krijgen, moet u een kooi in de winkel of een zelfgemaakt nest plaatsen.

Voordat het huis voor incubatie wordt geïnstalleerd, moet worden vastgesteld of de vogels de leeftijd hebben bereikt die nodig is om het nageslacht te fokken. De productieve periode van papegaaien is anderhalf jaar en bereikt een piek tussen 2 en 4 jaar. Door de manier van scholing is het reproductieproces meer succesvol in die cellen waar meerdere paren van individuen leven.

Bepaal de leeftijd van de vogel kan op verschillende gronden zijn.

Kenmerken van zorg voor papegaaien

Bij golvende papegaaien bereikt het karakteristieke hoofdpatroon de bek alleen bij zeer jonge individuen die enkele maanden hebben bereikt. De figuur boven de bek van de snavel verdwijnt na de eerste vervelling. Dit gebeurt op alle verschillende manieren, maar in de regel, molt papegaaien eerst op de leeftijd van 4-6 maanden.

Een andere manier om de leeftijd te bepalen, is door de iris van het oog te onderzoeken. Als de iris rond het oog ontbreekt, heeft de papegaai de leeftijd van zes of zeven maanden bereikt. Hoe breder de iris, hoe ouder de vogel.

Als je hebt vastgesteld dat vogels de puberteit hebben bereikt - is het tijd om een ​​kooi in de kooi te leggen.

Soorten nesthuizen

Voordat u een nest voor uw golvende papegaaien maakt, moet u erachter komen wat ze zijn.

Afhankelijk van het ontwerp zijn alle huizen verdeeld in deze types:

Kenmerken van zorg voor papegaaien
  • normaal;
  • horizontaal;
  • compromis.

Laten we eens kijken, dan dat het ontwerp van elk type verschilt, en wat voor- en nadelen heeft.

Het verticale nesthuis voor golvende papegaaien is gemaakt in de maat 20 * 20 * 25 cm. De zomer wordt geplaatst op de voormuur en verdwijnt 3 cm van de bovenkant.

Onder de kraan wordt de zitstok vastgemaakt zodat een van zijn uiteinden 10 cm naar buiten steekt en de tweede 3 cm naar binnen. Het belangrijkste nadeel van dit ontwerp is dat het vrouwtje bij het proberen om het nest binnen te komen de eieren kan beschadigen.

Een horizontaal nest gemaakt voor papegaaien van parasieten of golvende papegaaien is handiger dan verticaal. Het sluit schade aan de leg door het vrouwtje uit.

De afmetingen zijn hetzelfde als voor een verticale structuur, maar de lange zijde fungeert nu als vloer en plafond. Ingang van dit huis wordt gedaan vanaf de zijkant, na teruggetrokken van het dak van 3 cm diameter van het kraangat - 5 cm. De baars is bevestigd buiten het huis. Vlakbij de binnenkant van de vestibule wordt een kleine pyloon gebouwd. Dankzij hem zullen de leggende en alleen de uitgekomen kuikens niet worden beschadigd, en uiteindelijk zullen de groeiende vogels in staat zijn om naar buiten te kijken.

De derde optie is een ontwerp waarin de verdiensten van de eerste twee modellen worden gecombineerd.

Kenmerken van zorg voor papegaaien

De zomer ligt zo dat de kuikens het huis niet te vroeg verlaten, de stap naar binnen voorkomt dat het vrouwtje de paring en kuikens beschadigt. De afmetingen van het compromisnest voor golvende papegaaien zijn als volgt: de bodem is 22 * ​​15 cm, de hoogte van de muren is 20 cm, de diameter van de muur is 4 cm.

De houten baars wordt onder de kraan geplaatst zodat de buitenzijde een lengte van 10 cm bereikt, en binnen - 2 cm aan de onderkant een ronde holte waarvan de diepte binnen 1-2 cm moet zijn, hier worden de eieren geplant. Als je besluit een nest te maken voor een zelfgemaakte wavegapegaai met je eigen handen, is het het beste om dit specifieke ontwerp te kiezen.

Bovendien moet in elk van de constructies een afneembaar dak zijn, dat inspectie van metselwerk en kuikens mogelijk maakt, het schoonmaakt en desinfecteert.

Je kunt een nest voor papegaaien maken van karton, multiplex of hout. Ongeacht het materiaal in de zijwanden, zijn er verschillende kleine ventilatieopeningen gemaakt.

Stadia van het werk

Voordat je je eigen nest voor papegaaien maakt, moet je op een vel papier alle details van het toekomstige ontwerp tekenen.

Kenmerken van zorg voor papegaaien

Vervolgens wordt de tekening zorgvuldig overgebracht op een stuk karton, multiplex of op een houten plank. Verder zijn alle details uitgeknipt of uitgeknipt afhankelijk van het materiaal.

In het werkstuk, dat de voorwand zal zijn, maak je een gat voor de toekomstige tik.

In de zijwanden zijn gaten met een diameter van 0,8-1 cm gemaakt voor ventilatie. De voorbereide onderdelen, behalve het dak, worden verzameld en bevestigd met lijm, anjers of kleine zelftappende schroeven. In de voltooide constructie aan de zijkant van het kraangat wordt een baars geplaatst.

Voor de installatie wordt het huis gedesinfecteerd en goed gedroogd. De constructie is bevestigd aan een van de celwanden. Een dak wordt bovenop het geïnstalleerde huis geplaatst. Extra verlichting in het nest is niet nodig.

Na het uitvoeren van deze vrij eenvoudige manipulaties, is het vogelnest gereed. Maar het is noodzakelijk om het verder uit te rusten.

Huisarrangement en verzorging

Omdat de papegaaien geen nesten bouwen van twijgen, twijgen of ander materiaal, moet je een extra arrangement regelen.

Hiervoor is het noodzakelijk om voor het nest te zorgen.

Kenmerken van zorg voor papegaaien

Wat kan ik in het nest bij de papegaaien stoppen? In het huis wordt aanbevolen om goed gedroogd zaagsel te plaatsen. Je kunt afval van alle rassen gebruiken, behalve naaldbomen.

Om parasieten af ​​te schrikken die in het verenkleed van vogels leven, kunt u voordat u een aanvraag in het nest doet, een kamille (1 theelepel) aan hen toevoegen.

Zorg voor het nest bestaat uit periodieke reiniging en desinfectie.

De eerste reiniging wordt uitgevoerd wanneer de kuikens de leeftijd van twee weken bereiken. Ze worden verplaatst naar een kartonnen doos en ondertussen verwijderen ze de schaal met eieren en laten ze het zaagsel rusten. Nadat het brood uit het huis is gekomen, wordt verdere desinfectie uitgevoerd door verbranding met kokend water.

Zoals je kunt zien, is niets ingewikkelds. U zult uw vogels kunnen behagen met een gezellig nest.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

1 + 1 =