Met de hand gemaakt

Semi-cross embroidery masterclass

De naad van de halfronde of, zoals het ook wordt genoemd, een onvolledig kruis, wordt veel gebruikt in borduurtechnieken. Hij kreeg speciale populariteit na het verschijnen van blokachtige, dichte stoffen. Halftranskruis borduurwerk wordt op zichzelf gebruikt in afzonderlijke schilderijen, fragmenten en plots van afbeeldingen. Steken vallen mooi en gelijkmatig op het canvas. Borduurwerk wordt uitgevoerd met een minimaal draadverbruik.

Om een ​​afbeelding te naaien met een kruis of een halve cirkel?

Semi-cross embroidery masterclass

Er is geen eenduidig ​​antwoord op deze vraag, omdat beide opties goed zijn en bovendien perfect met elkaar zijn gecombineerd. Eenwording zal het effect van een driedimensionaal beeld geven, zal toelaten om het reliëf van de afbeelding te benadrukken.

Meestal borduren semi-kruisen een achtergrond, een schaduw, schaduwelementen, schaduwen. Dit patroon ziet er lichter, transparanter uit en verdunt het beeld perfect, geeft gewichtloosheid aan het geborduurde object.

Hoe een semi-cross tot beginnersnaaldlinnen te borduren?

Alle meesters houden ervan vanwege het gemak van uitvoering, het is veel sneller dan een gewoon kruis. En voor beginners is hij een gemakkelijk voorbeeld voor training. Nu gaat het over de halve cirkel, en niet over een vergelijkbare tapijtsteek. De techniek van zo'n borduurwerk is niets ingewikkelds en onbegrijpelijks, je hoeft alleen maar een reeks steken diagonaal uit te voeren.

Aangenomen wordt dat het vullen van het object horizontaal veel handiger is en dat de onderkant dan bedekt is met even verticale rijen. Dat wil zeggen, de naam van de technologie spreekt voor zich. Je doet gewoon de helft van de gebruikelijke kruis - een diagonaal.

Eerst moet je de naald aan de voorkant van de afbeelding naar de linkeronderhoek brengen. Voer vervolgens de steek diagonaal in de rechterbovenhoek uit en plak de naald aan de verkeerde kant in de linkerbenedenhoek van de kooi. Maak opnieuw een diagonale steek. Dus maken we een reeks diagonale steken van links naar rechts. Het is niet erg gebruikelijk om lekke banden niet aan jezelf te maken, dus voor het gemak kun je het werk omdraaien totdat de hand aan deze techniek gewend is.

In welke richting moet je een semi-kruis borduren?

Semi-cross embroidery masterclass

De richting van het borduurwerk kan in elke richting zijn: van rechts naar links en omgekeerd. De auteur of producent van het schema geeft meestal in de instructies voor het borduurwerk aan in welke richting de rangen moeten worden gelegd. Lees de instructies van de ontwikkelaar is belangrijk, omdat de algemene betekenis van de afbeelding, de omtrek en de logica van de afbeelding vaak afhankelijk zijn van de richting. Het is handig om te leren borduren in alle richtingen, zodat u niet verdwaalt wanneer u verschillende afbeeldingen borduurt.

Als er zowel een kruisje als een kruisje in het schema zit, moet het steekpatroon in dezelfde richting liggen als de bovenste steek van het kruis. Het ziet er correct en netjes uit.

Hoe maak je een borduurwerk met een semi-kruis

Laten we een nog belangrijker feit opmerken. Als een rij vanaf de onderkant is geborduurd, is de volgende noodzakelijkerwijze omgekeerd - van boven naar beneden. Dit is nodig om doorzakken van de draad van de verkeerde kant te voorkomen. De gekozen richting blijft altijd ongewijzigd. De techniek is dat één cel gelijk is aan een steek. Het borduurschema moet in acht worden genomen. Door de beschrijving van dit principe wordt het duidelijk hoe de onderste halve cirkel moet worden geborduurd - bevestig eenvoudig de laatste naad aan het einde van de rij.

Semi-cross embroidery masterclass

Als je de secties vergelijkt die gemaakt zijn met een kruis en een kruis, dan laat het blote oog zien dat het kruis veel donkerder lijkt. Een vloeiende overgang naar lichte kleuren kan worden bereikt door de toevoegingen van 3-4 tot 2-1 te verminderen.

Vaak wordt borduren met een semi-kruis verward met de schema's "brevier"Of het zogenaamde tapijtwerkborduurwerk. Uiterlijk verschillen deze twee soorten niet, maar de techniek van hun borduurwerk is fundamenteel anders. Verschillen in borduurwerk zijn van binnenuit merkbaar, juist vanwege verschillende technieken. Hun schema kan echter absoluut identiek zijn.

Het halve kruisje heeft een steek van de verkeerde kant, waardoor de minimale afstand tussen de twee filamenten van de voorkant wordt gemaakt. Borduurwerk petit van de verkeerde kant ziet eruit als schuin diagonaal borduurwerk, dat door grote fragmenten tussen de sporen van de draad loopt.

Regelmatig aanbrengen van kleine vondsten met het algemene naaien van elk oppervlak. Deze methode bereikt een voldoende dichtheid en uniformiteit van de voering. Als u een tapijteffect wilt maken, wordt dit idealiter vervangen door onze naad. In dit geval gebruiken we de techniek, wanneer je een kruis en een halve cirkel om de beurt met afwisselend moet borduren.

Petite wordt meestal geborduurd op speciale tapissiestoffen: Cordoba, Stramin en stoffen, waarin een touw wordt geweven. Dit is een mandenpatroon. Halfcirculatie wordt gedaan op de weefsels van het blokpatroon. Deze doek is Aida. Je kunt twee kettingdraden en soms door de kettingdraad gebruiken en deze doortrekken.

Men kan de belangrijkste voordelen van borduren onderscheiden met een semi-cross:

Semi-cross embroidery masterclass
  • hoge borduursnelheid, vergeleken met andere technieken (met name petite of gewone kruisjes);
  • kleine draadconsumptie voor borduren;
  • het uiterlijk verschilt in toonhoogte en stelt u in staat te spelen met kleurverzadiging door het aantal gevouwen draden te wijzigen.

Het nadeel van de techniek is alleen onnauwkeurigheid in vergelijking met kruisen, vooral aan de verkeerde kant. Dit minpuntje kan echter gemakkelijk worden verwijderd met het verwerven van een borduurervaring.

Het maakt niet uit hoeveel technieken en methoden de naaldvrouwen hebben uitgevonden, de producenten en auteurs zijn er voor jou om te beslissen hoe je ze naait met semi-wortels. Wees niet bang om nieuwe technieken uit te proberen - alleen zodat je op je eigen manier kunt komen en je creaties een unieke individualiteit zullen krijgen!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

17 + = 24