moda

Чаробна и лековита својства једног од 12 драгоцених драгуља Индије – топаз

Топаз је драгоцени камен који је од најранијих времена зачудио поглед на човечанство. На Уралу је почело да се руши у 18. веку. У то време носио је надимак "тежак терет", јер је тежина овог накита много већа од дијаманта сличног у пречнику. Има и друге надимке, као што су "дијамант Сиберије".

Чаробна и лековита својства једног од 12 драгоцених драгуља Индије - топаз

Ово име је добио од локалних драгуљара, који би најбоље разликовали његов сјај и боју међу аналогама. Такође га је назвао пазион, тумбаз и златни дијамант.

Често, у продавницама драгоцених производа, до данас можете пронаћи и вештачке кварцне минерале. Спољно имају сличност, али не и за некога ко је икада видео стварно ружичасти топаз. Сам камен је природни минерал транспарентне боје са кристалима стубног типа.

Углавном минерал нема сјенку, али ријетко се јавља ружичасти, жути или плави. Још барем често накит истовремено прелије у неколико боја. Штавише, током своје дистрибуције, она је порасла не само у различитим именима, већ иу легендама.

Састав и врсте камена

Природни драгуљ је направљен од алуминијум силиката. Има провидно светло са карактеристичном стакленом бојом. Има високу густину и веома је тежак и тешки минерал. У природи, кристали формирају огромне величине - њихова маса достиже неколико стотина килограма. Један од највећих кристала пронађен је 1965. године у Украјини. Његова тежина била је преко 115 кг. Али највећи камен припада Бразилу - око шест тона тежине!

Дијамант Урала се често не разликује од других камена. Ово се обично догодило ако "Уралски дијамант"Имали су друге нијансе. Ово такође одређује различита имена. Поред тога, исте разноликости легенди су порасле и њено порекло.

Чаробна и лековита својства једног од 12 драгоцених драгуља Индије - топаз

Према неким легендама, мјесто порекла минерала је острво Топазиос. Међутим, историјске чињенице у облику историје Плинија, старијег, демантовале су ову фикцију.

Палета боја у минералу има прилично широку градацију - многе врсте жуте, до смеђе-жуте боје. Поред тога, постоји и ружичаста и плава боја палете. Због великог броја нијанси жутих постоји још једна верзија порекла имена рудара.

У Санскриту, речи "Топлота"И"пламен"Означени су речима"тапас". Верује се да "Уралски дијамант"Богата жута боја, тапас са вином или ружичастим нијансама и плавом нијансом - највреднији међу минералима ове врсте. Безбојни каменци нису много вреднији.

Пинк Топаз: Стоне Пропертиес

Љековита својства овог минерала позната је чак и најстаријој индијској цивилизацији. Био је укључен у дванаест најважнијих драгуља хиндуистичке религије. Штавише, у древним списима "Аиурведа"Описано је више од једном као стабилизатор нервног система. Препоручено му је да носи људе са поремећајима сна и онима који пате од немирних снова.

Такође "Аиурведа"Препоручује драгуљ као стабилизирајућу функцију минерала јетре и гастроинтестиналног тракта. Бисер се такође показује људима који пате од болести гребена и хроничног запаљења назофаринкса.

Чаробна и лековита својства једног од 12 драгоцених драгуља Индије - топаз

У народној медицини, драгуљ је познат као лек за крварење и неопходан атрибут за астматике. Штавише, верује се да састав минерала доприноси општем тону тела и јача имунолошки систем. У древним временима постојало је мишљење да жене које пате од неплодности треба да носе драги камен како би се у плодовима уздизали плодови. Најимпресивнији међу осталим је топаз камен са меденим тоновима.

Савремени нетрадиционални лек препоручује овај драгуљ од енергије и менталне исцрпљености, користи се као умирујући катализатор који стабилизује емоционалну и нервозну позадину. Камен је чак приписан особинама која третирају деменцију. Древни су веровали да сунчана сенка топаза помаже да се излечи вид.

Мистицно знацење камена

У древним временима, минерал је био поштован као свето симбол просперитета, верности и среће. Да би умерио бес љутих људи, добио је, помаже у смањивању унутрашње топлоте. Поред тога, златна боја меда камена сматра се стандардом задовољства и апстракције, контемплације.

То је била доминација сунчаних нијанси у сјају минерала који је инспирисао веровање у рођење свемира унутар особе која носи или размишља о драгуљима.

Јака чаробна својства ружичастог топаза Урала укључују:

Чаробна и лековита својства једног од 12 драгоцених драгуља Индије - топаз
  • Јачање развоја петог смисла у перцепцији човека. Као резултат тога, имовина је постала камен чаробњака и чаробњака;
  • Способност да суптилно осетите емоције и стања нематеријалног света и људске душе. Ову способност набавио је носилац драгог камена, и стога би могао несметано инспирирати људе мисли, контролирати њихову свест;
  • Оштро осећање перцепције света;
  • Јака енергија, применљива у ритуалним активностима;
  • Амбивалентност могућности камена - све зависи од чије руке удари;
  • Присуство невероватне моћи драгог драгуља, које даје осећај некакве надмоћности, супериорност над другима;

Поред свих горе наведених особина, он се такође придржава моћи над елементима. Дакле, поморци су га увек узели на брод како би растеретили олују, олују и магле.

Међутим, апсолутно је супротно мишљење, према којем он штити породичну добробит и мир домаћинства.

Чаробна и лековита својства једног од 12 драгоцених драгуља Индије - топаз

У чисто магичној пракси он служи као стражар од "коси поглед"И било која друга негативна енергија. Иогиц врши позицију топаза као посредника између човека и вишег умова.

Поседовање таквог драгуља вам омогућава да се повежете са Богом. Ова својина му се приписује због уверења да драгуљ развија менталне способности и даје особи способност за духовно духовно просветљење. Истовремено, чисти миш, омогућава вам да изаберете прави пут.

Езотерицизам га данас користи као талисман истовремене среће, живог ума и просперитета. Најпознатији знак зодијака за драгуљ је Шкорпија. Снажна страна човечанства даје мудрост, док женска половина популације доноси лепоту.

Сорте накита са розе топазом

Данас, продавнице накита широм свијета нуде разноврсни драгуљ накита из древног драгог камена. Ово су прстенови са розе топазом, привесци и огрлице, наруквице, наушнице и вјенчане дијадме и још много тога. Међутим, ловци брзо постају богати и сцаммерс су и даље резултати. Али сада је све учињено више намерно.

Чаробна и лековита својства једног од 12 драгоцених драгуља Индије - топаз

На пример, штампа је у широј јавности изразила "рауцхтопаз". Патка је била сасвим успешна. И љубитељ луксуза, купујући вероватно ружичастим топазним наушницама, примио је у ствари само мајсторски угашен кварц. Срж трика је управо био да наслов садржи "топаз".

Међутим, природни камен има дубоку хладноћу, која се одмах осећа у руци. Као и већина стена, има лошу топлотну проводљивост.

Како другачије одредити аутентичност камена, ако изаберете прстен или другу декорацију? Ево неколико карактеристичних карактеристика природног минералног материјала:

  • Боја - прави драгуљ има нијансу, рефлексију, али не и наглашена боја, превладавају пастелне, прозирне нијансе;
  • Образац - природни камен никада неће бити идеалан облик, на телу морају нужно бити мале грешке и фине пукотине;
  • Електрификација - његова природна својина узима украсе и трља умјетном тканином или вуном.

А последњи начин провере је тврдоћа. Узми кварц и извуците га дуж "Уралски дијамант". Теже је и оставиће огреботине на кварцу, што ће бити потврда аутентичности.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

89 − = 84