Ховлит је камен понизности и концентрације | pangudownloads.com
moda

Ховлит је камен понизности и концентрације

Од древних времена наши преци су користили магију од камена. Чаробњаци и људи посвећени знању вјештина, користили су магичне особине минерала током ритуалних закрамента. Они могу утицати на временске услове, пацификовати елементе, спречити катаклизе и чак променити проток времена помоћу камених атрибута.

У време владавине краљева, накит од драгуља носили су само свештеници и породице краљевске крви као знак богатства и моћи над обичним људима. Од камена су направљене перле, розари, фигурице. Веденина урезана на равне перле и друге симболе.

Ховлит је камен понизности и концентрације

Верује се да сваки камен има своју енергију и душу. Али само он ће моћи да зна своју моћ.

Стога морате пажљиво одабрати накит, јер погрешна ставка може донети лошу срећу животу корисника.

За ово се прогнозира датум, година рођења и зодијачки подаци. После тога, детаљно проучавајући карактеристике, избор се прави у корист једног или другог талисмана.

Данас предлажемо проучавање говлита природног камена. Многи су га видели на полицама продавница накита. Већина производа је обојана плавом, ружичастом или белом бојом. Бижутерија није скуп, али је у друштвеном интересу.

Остала имена:

  • силикоборхокалцит;
  • притисак тиркизна;
  • цаулитис;
  • туркуените;
  • хаулит.

У преводу на руски “Хоблите” Звучи ружно. Због тога људи често користе име “Пресован тиркиз”. Минерало је откривено недавно и према њеној части нема обимних историјских података, уверења и легенди. Међутим, научници су успели да науче неке особине новог драгог камења.

Историја рођења Ховлите

Главне наслаге пресованих тиркизана налазе се у САД, Канади и Калифорнији. У Србији постоји Хоблит. Откривач силикоборакалцита је геолог Хенри Гова, а камен се зове по њему. Природна боја боросиликата калцијума је бела или сивкаста. Неки минерали су украшени жутом и црном траком. У светлом ултраљубичастом светлу, кристали су сијали жутом бојом.

Минерално се обрађује у фабрикама. Тамо, изоштри облик и направи оквир. Хаулит има порозну структуру, тако да је лако обојити у различитим бојама. До данас постоји ховлит црне боје, ружичастог, плавичастог и беличастог. Понекад се бијелим перлама даје нежни млечни тон.

Љековита својства каменог говлита и знак зодијака

Хемијски састав туркуенита садржи пуно калцијума. Његова медицинска својства ће помоћи да се попуни недостатак минералних елемената у коштаним ткивима тела. Када је жена трудна, губи се пуно калцијума на плоду, па се препоручује калцинирани накит да се носи током целог трајања.

Ховлит је камен понизности и концентрације

Чаробњаци приписују драгоцени минерали људима који болују од зуба, верује се да ховлит може да излечи бол и обнови коштано ткиво зуба. Поред тога, перле се користе у техникама масаже за лечење варикозних вена, целулитиса и болести заједничког система.

Упркос многим позитивним особинама каменог говлита, не могу га користити сви. Према астролошким подацима, утврђено је да су пожарни знакови строго забрањени да контактирају хаулит.

Овај драгуљ је погодан за четири знака зодијака – девица, телади, јаране и шкорпије. Представници ове серије се истичу истрајношћу. Минерално ће помоћи у помирењу њихове прекомерне импулзивности и научити их да покажу стрпљење према другима.

Ховлит – магична својства камена

Чаробна својства говлит примљена су за проучавану енергију и квалитете боја. Плава је боја комуникације, истине и емоционалности. Енергетски људи, он ће помоћи кротити. Боја стрпљења је погодна за познавао уметности. Неутрализирајући дио вишка енергије, он ће учити напор.

Бела је добра, чишћење, срећа. Боја духовности и божанске мудрости. Повезан је са небеским телима и чистоћом.

Ховлит је камен понизности и концентрације

Пинк – нежност, живот, симпатија. Има опуштајућа својства на нервном систему.

Узрокује поспаност, мирност, погодна за особе са несаницом и патње од менталних поремећаја. Може се користити за децу током дневног сна.

Црна – боја ноћи, тама. Помаже у превазилажењу страхова, успостављању поверења у себе. Неки имају потискивање.

Ховлит неутралише негативну енергију, чисти од узнемирујућих мисли.

Олакшава нервне поремећаје, депресивне и стресне болести. Помаже да се концентришете, па се препоручује да га носе студенти, научници. Још један минерал помаже у памћење снова.

Како разликовати природни тиркиз из Ховлите

Природни тиркиз и карфиол су различити камени. Због порозне структуре, минерал је обојен плавом бојом. Такав накит је споља сличан скупом камену, а дилери бесрамно користе овај квалитет.

Да не би били заробљени, морамо научити разликовати тиркизу од калцифицираног фалсификата:

  • погледајте порозне рупе, бијеле – имитације;
  • исперите вуну алкохолом и трљајте производ, ако се боја избаци, то је лажна;
  • боја тиркизне има мрежасте структуре, вештачки материјал је уједначен;
  • када се загреје, природни камен ће се разбити према шаблону, лажни ће се истопити, постати црни.

Ако не знате како се разликовати, позовите златара за тачну дијагнозу. Пре куповине скупог производа, упитајте продавца о сертификату о производу.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 27 = 37