Камени пирит | pangudownloads.com
moda

Камени пирит

Пирит камен је минерал који има магични сјај који може да очара и да вас сања о неизмерним богатствима. Али зашто је он звао "злато будала", и како се овај поклон наше планете поноси осим златног сјаја?

Назив минерала "Царвинг фире", и дати је сасвим оправдано, с обзиром да камени удар камена даје искру која може запалити камин.

Камени пирит

Ове могућности су активно користили древни људи, који морају загревати своје домове, уплашити предатора и припремити храну. Зашто, онда, пирит је био позван "Злато будала"?

Једноставно: споља изгледа веома као драги метал, који облачи умове људи у наше време.

Некада давно, конквистадори су трговали огромном количином минерала из америчких покрајина, узимајући га за злато. Чим је открио праву композицију минерала, губитници су се још дуго зову будале.

Сорте пирита

У природи постоје само две варијанте овог камена, које се разликују само у спољним параметрима:

  • Бравоит. Садржи чак 20% никла и има интензивну жуту боју;
  • Марцасите или сребро. Овај минерални материјал има истовремено метални рефлекс и жућкаст прст, што га чини одличним материјалом за производњу накита.

Где је извучена?

Минерални пирит може се наћи буквално било где у свету, иако узорци вредни
пажња и дивљење су ретки. Највећи депозити налазе се на Уралу, Индији и Америци. Опет, ниједна компанија или организација се не бави циљаним претраживањем и ископчавањем камена. То је нуспроизвод активности у циљу уклањања руде пирита.

Чудесне особине

Камени пирит

Верује се да су магичне особине пирита више оријентисане на представнике снажне половине човечанства. Они су у стању да им дају додатни осећај храбрости, одлучности и самопоуздања. Постоји и мишљење да његово стално ношење промовише повећање атрактивности у очима женске и гарантује вишеструке победе на љубазном фронту.

Украсне од пирита носили су Грци у бројним биткама. Веровали су да би их такав талисман могао заштитити од изненадне смрти и спасити их од страха од предстојеће борбе. Алхемичари су такође имали част да их имају у својој колекцији.


Овдје је само преференција дала минералима без једног дефекта. Веровало се да најмања мана може усмерити снагу камена против свог власника, а ништа добро са којим ће се то суочавање завршити.

Хеалинг куалитиес

Љековита својства камена су заиста огромна. Оне укључују следеће:

Камени пирит
  • С обзиром на то да је његов изглед врло сличан злату, то утиче
    човек с сличним утјецајем. На примјер, у његовој моћи да смири нервне поремећаје, побољша опште расположење, повлачи се из депресивне или труљене државе;
  • Пирит промовира допуњавање виталне енергије и сила, повећава активност свог власника у целини;
  • Овај камен је погодан за људе који су укључени у сложене или тешке послове. Он даје самопоуздање и подиже продуктивност;
  • Древни Грци дали су огромној моћи пира, верујући да је могао да олакша решавање терета, ако га везујете до стопала жене у порођају.
  • Коначно, пирит је третиран болом колена, очишћене пеге и чак излечене катаракте.

Амулети и орнаменти

Украсни украси направљени помоћу овог минерала не треба носити више од три дана за редом, иначе ће почети да повећава инконтиненцију и раздражљивост. С обзиром да је камен способан да допуни потрошену енергију, амулети из њега преферирају магичари и окултисти.

Пирит је одличан породични талисман који штити од интрига нежељених људи и "Енгагед" сигурност целе куће. Он поново запаљује осећања која везују људе, и жари љубавне страсти и даје супружницима нове сензације. С обзиром на нетолеранцију на присуство других минерала, требало би га носити у поносној самоти, повремено допуњаваним завојницом и хематитом.

Мала астрологија

Камени пирит

Што се тиче знакова зодијака, који би требао детаљније погледати овај минерали, можемо рећи следеће: с обзиром на то да припада елементу ватре, у већини случајева то мора носити Ован.

Поново, ово уопште не значи да је украсима камена забрањена друга знака, нарочито Шкорпије и Стрелца.

Али Рак, он је способан да изазове значајне штете, а не само моралне или емоционалне.

Астролози су у потпуном увјерењу да пирит треба носити људи који се баве физичким и психолошким исцрпљивим радом, доживљавају сталне нервне преоптерећења, стрес, хронични замор итд.

Узимајући у обзир све ово, можемо рећи да уколико користите минерал, ако не припадате горенаведеним зодијачким знацима, или да нисте укључени у предложене радове, ни у ком случају, чак и када њена љепота изазива лудост.

Пирит је камен континуираних контрадикција. Он само даје срећу, мир и љубав, док други изазивају неприличну агресију и изливе беса.

Све ово не треба занемарити, дивимо се украсима овог минерала.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 69 = 72