Смрзнута љепота: ружичасти сафир | pangudownloads.com
moda

Смрзнута љепота: ружичасти сафир

Саппхире је једна од најлепших сорти драгог камења, која се широко користи у производњи елитног накита. Наши преци веровали сафири су звезде на небу, поклон од богова људима, и подарила овим чудесне лепоте минерале мистичне особине и магичне особине. Хајде да разговарамо о сапфирима и њиховим сортама детаљније.

Оно што знамо о сафирима

Смрзнута љепота: ружичасти сафир

Драгоцени сафир је нека врста корунда, као и чешћи руби накит. Преведено са латинице, реч "сафир"Знаци плаво и минерали су названи тако да већина њих има другачију плаву боју у тону.

Природни камен може имати друге боје: постоје зелени, розе, наранџасте, безбојне и тамно плаве сафирне корунде.

У накит индустрији највреднијих сафира, сликаних у Сунцокрет плавом тону, такве врсте су минирали у Кашмиру, други највиши потражња су љубичасте и плаве минерала, чија је израда се спроводи у Шри Ланки и Цејлон.

Раритет се сматра и за засићени ружичасти сафир, који у природним условима није врло чест. Мода за розе корунде ушла је у свет накита кроз венчани поклон принца Цхарлеса Принцезе Диане - његово величанство предато изабраном прстен са ружичастим сафиром.

Природно азурно плаво има високу чврстоћу и скоро је инфериорно у својим својствима најтежи минерал на планети - дијамант. Тестирањем снаге могуће је разликовати праве драгуље од не тако вредног турмалина и кордијита.

Одвојена и најскупља врста сапфирних корунда су камен у облику звијезда - унутар опрезне свијетле звезде појављује се око шест крајева.

Звездани сапфирни корунди

Звездани сафири су подврста плавих камења, изузетно су ретки и због тога су их ценили драгуљима широм свијета. Од старих врста, направљен је најлуксузнији и скупи накит.

Смрзнута љепота: ружичасти сафир

Звезда унутар драгуља је због игре светлости или астеризма - рефракција светлости у природним лицима јонтера ствара ефекат звијезда унутар ње. Крајеви драгоцене звезде не могу бити шест, већ дванаест, а такве корунде су још више вредноване.

Азуре јацони са звездом морају бити подвргнути посебном резу, што омогућава повећање ефекта сјајног сјаја. И сјај и јасноћа звезде зависи од тога колико страних инклузије који се налазе у унутрашњој структури минерала, јер је захваљујући ниској укључивање "не-нативе" честица у кристалну решетку, и створити сличан слику у њој.

Већ смо рекли да боје сафира могу бити различите, али врло специфична колорада су розе природне сисе.

Ретки природни ружичасти сафир

У развоју депозита сафира, најчешће се проналазе минерали плаве боје различитих степена засићености - ружичасти корунди су ријетки, а посебно велики.

Природни камен сличне нијансе имају најсветлију боју боје - од бледа ружичасте боје до мешавине руже и љубичице. Минер добија нежну ружичасту боју због садржаја хрома у микрочестицама. Што више хрома у кристалној решетки, то ће бити светлији тон.

Вредност розе корунде поново зависи од боје: светлија је, што је скупљи камен. Искључивање разних пастелних ружичастих тонова - у овом случају, драгуљари процењују транспарентност и чистоћу минералног материјала. За прозирни корунд, развијен је сопствени систем резања, чији задатак је да се рефлектира светлост и игра у камену.

Ова боје разноврсности минерала испоручују се на светском тржишту накита из Шри Ланке, мање често из рудника Бурме и Вијетнама. Такође постоје и примерци Мадагаскара.

Третман розе корунда има своје специфичности: може бити изложен топлотним ефектима како би се побољшала осветљеност бојних карактеристика минерала. Камени у природном стању на тржишту се скоро никад не појављују.

Иахонти пинк тонови су тешко смањити јер златари воле да раде са великим камењем - тешко наћи светло аспеката величина пример мање од једног карата.

Сада светло ружичасти каменчићи су поново на врху мода: у скорије време, елитна брига за јекте са светским именом издала је колекцију накита за венчање овим камењем. Невесте су понуђене луксузне наушнице са ружичастим сафирима, огрлице и диаде.

Смрзнута љепота: ружичасти сафир

Највише ружичасте јауне не вреде куповати на онлине аукцијама, јер спољним знаком није могуће провјерити аутентичност камена. Направите процену трошкова и природности ружичастог сафирног корунда под силом само професионалног гемолога у лабораторији.

Светло ружичасти корунди из древних времена сматрани су симболима љубави и благостања, камен се приписује мистичним и чак медицинским својствима. Причаћемо о сличним особинама ружичастог сафира у последњем делу нашег чланка.

Мистицне, магицне и лековите особине сапфира

Бледо ружичасте и светле ружичасте врсте јахонтаса сматрају се камењем богиње љубави - Венером. Дакле, накит са њима астролози савјетују да носе оне који желе остварити срећу у љубави, невесте, младе жене. Украсни предмети са сафирним корундима традиционално се сматрају најбољим поклон за венчање.

Такође се вјерује да ће прстен из овог минерала бити поуздан талисман од лажи, клевете, клевете и зависти. Наушнице са минералима за младу жену и мајку служе као моћна заштита од зла око и кварења. Понекад је драгуљ са светлосним корундом чак стављен у колевку бебе, тако да би мирно спавао и не би био маскиран.

Узгред, сафир корунд има још једну јединствену карактеристику магије, чак и ако је то украс передарил или једноставно украден, минерална и даље наставити да штити и брани свој први и прави власник. Из тог разлога, накит са сафирима често спада у категорију породице.

Што се тиче компатибилности на знаковима Зодијака, идеалан амулет ће бити за све оне који су рођени под сазревањем Стрелца. Женама се посебно препоручује да носе брошеве и привеске који могу повећати своју атрактивност и сексуалност.

Мистици такође верују да је транспарентан шарена минералне има умирујуће дејство на психу, помаже да се излечи ране, да се ослободи од болних и непријатних успомена.

Смрзнута љепота: ружичасти сафир

Саппхире накит се препоручује за ношење и представнике креативних професија: они активирају креативни потенцијал, доприносе развоју талента.

У нетрадиционалној медицини, иахонт се користи за лечење кардиоваскуларних болести, лечење женског неплодности и других болести женског репродуктивног система. Минерално се користи за излечење запаљења бешике и као катализатор који убрзава благотворне ефекте лијекова.

У медицинске сврхе, млевено је у прах или се примјењује природни камен на подручје болести или на угрожено тело. У тешкој запаљености коже препоручују се људи из фолклорне медицине да се масирају са минералима, преносећи их преко коже.

Желимо вам да набавите овај невероватан и јединствени камен у својој колекцији. Схине тогетхер!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

5 + 1 =