moda

Stilul de epocă: principalele sale elemente

Oamenii care doresc mereu să arate elegant și convingător, merită să examinăm mai atent stilul de epocă. El a venit din Franța, iar în traducere înseamnă "recolta unui anumit an„Sau“vin de înaltă calitate“.

Stilul de epocă: principalele sale elemente

Elementele stilului se reflectă în îmbrăcăminte, interior, tehnologie, accesorii și obiecte folosite în viața de zi cu zi. Care este stilul de epocă și ce caracteristici sunt inerente în ea - vom analiza acest articol.

Haine de epocă

Articolele de dulap aparținând stilului de epocă transmit cele mai bune tendințe de modă din perioada postbelică. În același timp, limita superioară a timpului este anii 90 ai secolului trecut. Lucrurile create înainte de primul război mondial sunt considerate antichități, și cele care au văzut lumea după anii '90. - moderne.

Vintage nu este doar hainele vechi, ci și acele lucruri care transmit trendurile trendului dintr-un anumit timp. De exemplu, în Occident, un stil de epocă în haine a fost reflectat în colecții de cântăreți cu nume mondiale - CocoChanel, ChristianDior, Pierre Cardin, Gucci, Ungaro.

În funcție de originea lucrurilor, este obișnuit să se aloce astfel de direcții:

 • direct vintage;
 • neovintazh;
 • vintage combinate.

Vintage autentic este o îmbrăcăminte de modă rară, care a fost creată de designeri celebri de modă din ultimele decenii. O versiune combinată a trendului la modă are loc atunci când s-au folosit materiale originale de epocă și materiale moderne pentru fabricarea de haine.

Neovintazhnymi numit produse create artificial de parametrii de antichități. Îmbrăcămintea în stilul de epocă este purtată de multe celebrități - Julia Roberts, Dita von Teese, Kate Mos, Chloe Sevigny, și oameni bogați.

Astfel de produse cumpara oamenii din urmatoarele motive:

 • Unicitatea: cele mai multe lucruri se fac într-o singură copie sau într-o sumă destul de limitată;
 • Calitate înaltă: în perioada postbelică, lucrurile au fost create pentru uzul cotidian, proiectat pentru mai mulți ani, datorită căruia au fost înzestrați cu durabilitate ridicată;
 • Investirea banilor: produsele sunt întotdeauna costisitoare, astfel încât pentru oamenii bogați achiziționarea de haine de epocă este un proces interesant de investiții în bani;
 • Istorie: astfel de lucruri au propria lor istorie, astfel încât acestea poartă o sarcină semantică;
 • Detalii: elementele dulapului au un finisaj original realizat manual;
 • Naturalitatea: lucrurile sunt făcute în întregime din materiale naturale, astfel încât să nu dăuneze mediului înconjurător.

Completați imaginea feminină cu ajutorul unor accesorii selectate corespunzător. În primul rând în popularitatea sa în acele zile erau broșe și coliere, de asemenea, femeile și-au completat imaginea cu ochelari, pungi, curele, portmonee, mănuși, făcute în stilul potrivit. Încă la modă sunt rochii de epocă, bluze, blugi, paltoane, jachete, eșarfe.

Design interior al apartamentului în stilul "vintage"

Vintage va fi de interes pentru acei designeri, precum și doar începători și amatori care au fantezie și au idei creative de design interior. Chiar și un dulap sau o canapea în stil vintage poate fi bătută atât de avantajos și cu succes că camera va provoca încântare!

Stilul de epocă din interior poate fi creat cu ajutorul unor astfel de elemente:

 • mobilier moale (decorativ);
 • culori slabe;
 • păpuși vechi, ziare, valize, înregistrări etc .;
 • fonta, cupru și accesorii de argint.
Stilul de epocă: principalele sale elemente

În prezent, nu este atât de ușor să găsim lucruri vechi, dar mulțumită faptului că mulți producători intenționează să crească în mod deliberat produse vechi, a devenit posibilă echiparea locuințelor în acest stil.

Mai întâi de toate, este important să folosiți materiale naturale atunci când decorați o cameră. Tavanul și pereții sunt mai ușor de vopsit, folosind compozițiile speciale și lacurile pentru îmbătrânire.

Pe podea, este mai bine să puneți un parchet sau o placă obișnuită de lemn, în timp ce ei trebuie să aibă și "ponosit„Uită-te. În baie și în bucătărie puteți să așezați o placă ceramică de modă veche cu modele, care au fost folosite în mod activ cu mulți ani în urmă.

Pentru ca aspectul interior să fie natural, este mai bine să nu îl supraîncărcați, pentru aceasta trebuie să determinați ce anume va stabili stilul de epocă. Dacă elementul principal este mobila uzată și alte accesorii, este de dorit să pictezi pereții într-o culoare pastelă.

În cazul în care mobila și textilele sunt neutre în cameră, interiorul vintage poate fi redat cu tapet cu un model floral discret sau cu un ornament contrastanțial.

Când aranjați caramida într-un spirit vechi, nu uitați de textile - fețe de masă, servetele, perne decorative, perdele cu un model floral. Nu uitați că, după primul război mondial și până în anii 90, decorațiile principale ale casei erau jucării pentru copii, figurine din porțelan, cărți, picturi în cadre grele, seturi de ceai și mese, jucători de înregistrare și gramofoane.

Un accesoriu inseparabil al unei asemenea locuințe va fi florile uscate sau plantele de grădină. Ei vor arăta frumos în cristal, metal, vase galvanizate sau cani. Astfel de buchete florale ar trebui să creeze efectul de simplitate și neglijență, ușurință și șansă.

Deoarece corpurile de iluminat sunt corpuri de iluminat ideale și lămpi de pardoseală în stofa, precum și candelabre cu pandantive de cristal sunt potrivite. Lumina din cameră ar trebui să fie caldă și nu foarte luminată, astfel încât să puteți completa vechiul design interior cu sfeșnici.

Cum de a organiza o nuntă în stilul "vintage"?

Printre iubitorii de cupluri din ultimii ani, tot mai populară este decorarea nunții într-un stil de epocă. Trebuie să fie în mod necesar simplu, dar în același timp luxos și de neuitat. Un eveniment solemn poate fi organizat pe malul unui râu sau lac, într-o casă de țară sau într-o pădure.

Atunci când pregătiți o nuntă, este important să folosiți culori pastelate, calme și luminoase - alb, gri deschis, roz, cafea, verde. Pentru bijuterii, puteți alege astfel de nuanțe de pietre semiprețioase ca safir, smarald, perle și rubin.

Mireasa nu trebuie să fie într-o rochie albă, puteți alege între culori pastelate - culoarea șampaniei sau a cafelei cu lapte. Elementul decorativ al rochiei de mireasă trebuie să fie dantelă, iar mănușile pot fi purtate de pe o astfel de țesătură. Veilul scurt este un atribut indispensabil al unei nunți de epocă.

Stilul de epocă: principalele sale elemente

O atenție deosebită trebuie acordată coafurii și tânărului, poate fi sub formă de stil restrâns sau bucle moi.

Costumul mirelui ar trebui să fie alcătuit din pantaloni cu jartițe, cravată, pălării în stilul potrivit. Puteți completa imaginea mirelui cu ore întregi pe un lanț. Această combinație de elemente de epocă va aduce toți oaspeții sărbătorii în trecutul îndepărtat.

Că nunta a arătat armonios, este important să aveți grijă de rochii de oaspeți. Fetele pot purta rochii simple, de aceeasi culoare, precum si detaliile vintage, cum ar fi palarii, voaluri, manusi.

În cazul în care sărbătoarea este organizată în sezonul de iarnă, poate fi sărbătorită la un restaurant sau gospodărie, decorând interiorul într-un stil potrivit. Ar trebui să fie mobilier antic, pe care poate fi un telefon, un notebook în stil vintage, o scrumieră, ochelari. Astfel de atribute vor permite crearea de fotografii de nunta frumoase.

Fără îndoială, vintage este una dintre cele mai luxoase tendințe din trecut. Elemente ale acestui stil în haine și în interior vă pot face irezistibilă și casa dumneavoastră! Fantasizeaza, visa si implementeaza dorintele tale in viata!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 7 = 1