Jag förlorade mina bilnycklar-vad kan jag göra?

En bilists tysta liv beror på många små “tillbehör“, Som har egenskapen att gå vilse. Och det är bra, om det är ett tekniskt pass eller rättigheterna, kan du återställa det om ett par timmar, men ofta förlorar bilägare sina bilnycklar. Som regel, när man köper en bil, utges en ny uppsättning nycklar, men det händer att en person förlorade två nycklar samtidigt från bilen.

Handlingsplan

Att förlora viktiga saker leder alltid till panik, så det första är att lugna sig.

För att bestämma hur du hittar de förlorade nycklarna från din bil bör du följa följande punkter:

Jag förlorade mina bilnycklar-vad kan jag göra?
  1. Försök hitta. Om nycklarna försvann i rummet, bör du inspektera det igen, men ha lugnat ner. Att förlora nycklar är ett fixbart problem, så du borde inte oroa dig. Om det fanns människor i rummet under förlusten, bör de intervjuas.
  2. Engagera “tjänster“. Det händer att nycklarna går förlorade på arbetsplatsen eller i köpcentret. I detta fall ökas chansen att lyckas många gånger. För detta ska bilägaren gå till förvaltningen av lokalerna och informera bilmärket om högtalartelefonen och var exakt han förlorade nycklarna till bilen.
  3. Hjälp en vän. Om den förgångna dagen gått i kompis med vänner, är det nödvändigt att utnyttja deras hjälp. Du måste fråga personen med vilken du tillbringade tid för att utarbeta en fullständig plan för dagens aktiviteter. Du kan inte komma ihåg några detaljer på grund av panik eller andra omständigheter, och din vän är borta från förlusten, för att han kan bedöma situationen nyktert.
  4. Skicka ett meddelande. Praktiskt taget i varje stad finns föreningar eller grupper av bilister i sociala nätverk. Det bör finnas ett detaljerat meddelande om förlusten, ange plats och tid för förlust, bilmärke och telefon för kommunikation.
  Hur hanterar man urinsten?

Sådana åtgärder kommer bara att hjälpa till i hälften av fallen. Avgång kan dyka upp samma dag om bilägaren nyligen förlorade sina bilnycklar. Vad händer om maskinen behövs inom en snar framtid? Till att börja med måste det transporteras.

transport

Om nycklarna saknas från huset är det nödvändigt att transportera bilen. I stora städer finns tjänster som erbjuder en obduktion och en dubbel nyckel. Sådana tjänster kommer att kosta mer än regelbunden ersättning. Dessutom är integriteten hos sådana tjänster tvivelaktiga.

För att transportera bilen till önskad parkeringsplats eller garage, bör du använda tjänsterna av en släpvagn. För att utföra ett sådant förfarande behöver du dokument på bilen och bevisar dina rättigheter att äga det.

Förlust av en bilnyckel utan ett chip

Jag förlorade mina bilnycklar-vad kan jag göra?

Byt nyckeln på bilen innan 90-års frigöringsår är mycket lättare. Maskinerna i dessa år var inte utrustade med så kallade “chips“Så att öppna bilen är det tillräckligt att byta dörrlåsens larva och låset självt. Köp dessa komponenter från en auktoriserad representant eller på en bilmarknad. Tjänster för byte av lås erbjuder många bilservice.

I de flesta fall tar proceduren för byte av lås inte mer än 2-3 timmar. En komplett uppsättning larver, lås och nycklar kostar från 4 tusen beroende på märke och klass av bilar. För installationen måste betala extra.

Ägare av japanska bilar kan inte alltid använda denna tjänst. Dessa maskiner har en speciell låskonfiguration, så du kan bara ersätta den med en auktoriserad leverantör.

chip nycklar

Principen för nyckeln med chipet är ganska enkelt. Han är ansluten till mottagaren på bilens huvudenhet. Om signalen, som har en särskild kodning, inte mottogs av systemet, då några minuter efter starten av rörelsen, stänger startspärren av fordonets styrsystem.

  Hur man gör stora bubblor hemma: användbara tips och recept

Chiping recovered keys är en komplex process för att anpassa nya nycklar till bilens elektronik. Det är också nödvändigt att radera från systemets minne att nyckeldata har gått vilse. Därefter omkörs startspärren. Efter avslutat arbete återställs startspärrfel. Detta kräver särskild utrustning. Om du förlorar chip-nycklarna från maskinen kan vad som händer i det här fallet få servicepersonalen att fråga.

Nycklarna återställs på plats, i sällsynta fall, bilen levereras till tjänsten. Om det finns ett kort med koden för startspärrkontrollen kommer tillverkningen av chipet att bli mycket billigare. Om du förlorar nycklarna till bilen med chipet, bör du ta det till servicecentret.

Hur man undviker att förlora dina nycklar

För att inte gå igenom alla nyckelåterställningsprocedurer är det värt att spara dem från förlust, för det är värt att komma ihåg följande knep:

Jag förlorade mina bilnycklar-vad kan jag göra?
  1. Det mest beprövade sättet är att göra en annan kopia och lämna den på ett säkert ställe. Kanske en vän till bilägaren, som i nödfall kan hjälpa dig.
  2. Kör inte om du ska dricka. Även om du inte tar bil efter att du har tagit alkohol, ta inte bilen med dig. Det är bättre att ta sig till roligt med kollektivtrafik eller taxi, det sparar inte bara dig, utan också nycklar och bil.
  3. Under de senaste åren är nyckelringar med ett statligt nummer på bilen mycket populära. På baksidan kan du ange ditt telefonnummer och begära återbetalning.

Sådana åtgärder kräver ingen särskild disciplin, men kommer inte att ge upp i framtiden för att förlora nycklarna igen.

Hur man öppnar en bil

Om du förlorar bilnycklarna med larmet, finns det många sätt att öppna den.

Det enklaste sättet är att använda en böjd böjd vid 45 °:

  • Tråden bör lätt passera genom tätningsmedlets ledning till glaset, men böj inte från det minsta trycket.
  • Då är det nödvändigt att trycka kroken mellan fönstret och tätningen och sedan fästa dragstången på vilken knappen är placerad.
  • När trycket är känt måste du dra ledningen till dig själv.
  Vad kan jag ta till pawnshop?

För att förstå hur man öppnar en bil, om du förlorat dina nycklar, är det värt att titta på mer “högt“Sätt – med en borr. Verktyget behöver borra en hemlighet. Emellertid kräver denna metod ytterligare ersättning av var och en av larverna. Också ett nyckelämne kan vara användbart. För att öppna dörren behöver du bara tvinga det in i låset och rulla det skarpt. Det viktigaste är att göra en stor insats.

För att förstå hur man startar en bil, om du förlorar nycklarna, hjälper den att känna till den elektriska kretsen i bilen. Om du inte kan öppna dörren när låsen har frusit, finns det flera sätt att komma in i din bil.

Jag förlorade mina bilnycklar-vad kan jag göra?

Du kan använda fläktlåskabeln. Den går från motorhuven till vänster och sedan in i bilens interiör. Det enklaste sättet är att få det med hjälp av en ledning nära vänster strålkastare och dra sedan det kraftigt mot dig.

Dessutom kan du ansluta ett externt batteri. Du måste ge en minus från batteriet till bilens vikt och plus – till startkontaktens positiva kontakt. Assistent samtidigt måste öppna låsnyckeln / -knappen.

För att starta bilen måste du avlägsna rattets skyddshölje, och då måste du hitta de som är ansvariga för ström och spänning när du får ledningarna. Vid löst kontakt kan maskinen dö ut.

Sådana tips hjälper dig snabbt hitta ett sätt att starta en bil (prio, till exempel) om du förlorar nycklar.

Ofta löses problemet med förlust av nycklar på plats, ibland är det nödvändigt att skicka fordonet för underhåll. Om du själv löser problemet måste du komma ihåg att detta kan leda till förlust av garanti för ytterligare service av bilen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector