Kan jag lima gummistövlar: praktiska rekommendationer | pangudownloads.com
Mysigt hus

Kan jag lima gummistövlar: praktiska rekommendationer

Under en längre tid var de dagar då gummistövlarna endast användes för vandring i skogen eller bergen slutade. Idag, även i de mest prestigefyllda skobutikerna, hittar du ett stort utbud av gummistövlar. Här och stövlar på sulan och på hälen. Det finns också marscheringsalternativ. Och nu, om du blir en lycklig ägare till dessa fina stövlar, är inga pölar och regn till dig inte hemska. 

Kan jag lima gummistövlar: praktiska rekommendationer

Men med tanke på att det idag inte finns en idealisk order på gatorna, kan du lätt stå på brutet glas, en spik eller en vanlig skrivarknapp. Och att sticka in däcken är ganska lätt!

Så nu, på grund av ett litet hål, kasta ut nästan nya gummistövlar?

Inte alls! Och idag kommer vi att lära dig hur du ska sticka dina favoritstövlar ordentligt och förlänga sina liv under lång tid. 

Att limma eller inte lima - det är frågan ...

"Varför klistra dig själv om du kan hänvisa dem till skomakaren", Frågar du. Men tyvärr, i de flesta fall kommer du att vägras. Det enda som skomakare kan ge dig råd i detta fall är att besöka en bilverkstad där däck vulkaniseras.

Men här står vi inför ett knep: nyligen bytte nästan alla bilister till moderna hjul, där vulkanisering inte behövs. Och det innebär att hitta en autotjänst med ett sådant alternativ, varhelst annat överens om att limma dina stövlar är ganska problematisk. Så låt oss tänka på hur vi ska hålla våra stövlar på egen hand.

Och innan vi börjar studera sätten att klistra på gummistövlar, är det värt att notera att man i detta fall använder ett konventionellt PVA-lim eller "tid"Är inte värt det, för i bästa fall kommer du inte att få någon effekt, och i värsta fall kommer stövlarna att bli hopplöst bortskämda! 

Var hittar du speciellt lim för limning av gummistövlar

Om du bestämmer dig för att lima skor av gummi själv, så kan du leta efter ett speciellt lim i butiker med fiskehandtag. OBS! Stövlar kan tillverkas inte bara av gummi utan också från EVA (etylvinylacetat) eller polyuretan. Och limet för dessa material kommer att vara annorlunda.

Så innan du går till affären, noga studera dina stövlar. Och om du har problem med definitionen av materialet, är det bättre att ta skor med dig, och i butiken kommer experter snabbt att avgöra vad det är av. 

Ett specialverktyg för limning stövlar kan också köpas i butiker för bilister. I detta fall bör du vara uppmärksam på limtätningsmedlet. Så du blir inte bara av med hålet, men kan också skydda platsen för applicering av lim från att få överskottsvätska. 

Hur man limar gummistövlar: välkända metoder och små knep

Kan jag lima gummistövlar: praktiska rekommendationer

För att dina skor ska bli lika nya måste du bestämma den exakta platsen för punkteringen. För att göra detta behöver du en start och ett litet bassäng med vatten. Vi tar våra skor i hand och stänger av bootleget enligt samma princip som ett rör med tandkräm när det är nästan borta.

Och när bootleget är ganska tätt hopfällt sänker vi sulan i vattnet. Av de platser där det finns en spricka eller en punktering kommer luftbubblor att dyka upp. 

När en problematisk plats har hittats kan du börja reparera dina skor.

Det finns flera metoder:

  • Fiske metod. För denna metod behöver du lim från fiskaffären, som vi pratade lite om tidigare. Vid själva förfarandet måste du följa instruktionerna som beskrivs på paketet. I de flesta fall är det samma: du måste först sätta problemområdet, avfetta ytan och lima en förberedd gummipackning. Om du är ägare till stövlar från EVA, kommer det här förfarandet att ta ännu mindre tid, för i det här fallet behöver du inte använda någon patch. Böj bara kanten på stöveln med en punktering och häll i lite lim. Dra sedan fast kanterna och håll dem i denna position i flera minuter;
  • Metoden för cyklisten. I det här fallet behöver du ett speciellt reparationssätt, som är tillgängligt för alla som engagerar sig i denna sport. Från denna sats behöver du en lapp på en speciell skyddande film, sandpapper och lim. Limningsprocessen är följande: placera sprickplatsen försiktigt med sandpapper. OBS! Storleken på det behandlade området bör vara något större än själva hålet. Avfett sedan denna plats med aceton. Ta bort skyddsfilmen med en plåster och applicera en liten mängd lim på den utsatta ytan. Sprid lim och behöver en punkteringsplats. Efter några minuter, när limet blir något mer visköst, pressar vi kraftigt på plåstret mot stöveln. Den enda nackdelen med denna metod är inte särskilt estetiskt utseende, så att du bara kan reparera sommarstövlar.
  • Motoristmetod. Denna metod, till skillnad från den tidigare, är idealisk för dachaskor och för eleganta damskor. För denna reparation behöver du ett tätningsmedel. Den måste appliceras med ett tunt, men ett enda lager på punkteringsplatsen. OBS! I inget fall är det värt att producera en liknande reparation med smutsiga skor. Innan du bestämmer dig för att ta på sig reparationsarbetet på bagaget, är det värt noga att tvätta och torka, eftersom smuts eller vattendroppar har en negativ effekt på resultatet, och du måste göra om allt. 

Med sådana ganska enkla metoder kan du snabbt och effektivt återvända dina stövlar till systemet, och de kommer att tjäna dig ganska länge. 

Några ord om vård av gummistövlar

Tja, som ett slut, erbjuder vi dig flera rekommendationer om vård, vars användning hjälper dig att hålla dina stövlar i fungerande skick under mycket längre tid. Till exempel, för att dina stövlar ska se ut som helt nya som möjligt under längre tid, bör du regelbundet torka dem med en mjuk trasa som blöts i vatten med tillsats av glycerin.

Kan jag lima gummistövlar: praktiska rekommendationer

Och om du var tvungen att gå runt pölarna och du vill torka den lite på batteriet, skyndar vi dig att informera dig om att det inte rekommenderas att göra det här. Här är faktum att det lim med vilket vissa element limas ihop kan bli porösa under inverkan av varm luft.

Och det betyder att insidan av stöveln kommer att få vatten. Så det är bättre att bara torka stövlarna med en trasa och låt den torka naturligt. 

Så idag har vi med dig upptäckt att det är möjligt att försegla gummistövlar av egna händer i husförhållanden. Som du kan se kan dina skor fortfarande presenteras med ett nytt liv! Det viktigaste är att göra allt strikt enligt instruktionerna, och din gummistövlar länge kommer att glädja dig på regniga dagar!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

9 + 1 =