Mjölbaggar: vad ska man göra om de lindas i din garderob | pangudownloads.com
Mysigt hus

Mjölbaggar: vad ska man göra om de lindas i din garderob

Små insekter, om de lindas i spannmål eller mjöl, kan orsaka mycket problem. Först måste de produkter där de bosatte sig, kastas bort, eftersom skadedjur verkligen har lagt ägg i dem, och för det andra är det mycket svårt att bli av med dem.

Men det finns fortfarande flera effektiva sätt att hantera dessa skadedjur. Du kommer att lära dig om dem efter att ha läst den här artikeln.

Uninvited gäster

Det finns flera typer av insekter som kan förstöra dina matleveranser:

Mjölbaggar: vad ska man göra om de lindas i din garderob
 1. brödkvarnar - lever tyvärr i bagerier och i kornfabriker. Deras mat är torra brödprodukter: kakor, pepparkakor, kakor, torkning. I huset får de med de köpta produkterna. De är små i storlek, upp till 3 millimeter, ljusbrun i färg. De flyger mycket bra och har vana att flyga till ljuset. I de lägenheter där de är avvecklade, kan de hittas på fönsterbrädorna. De äter inte bara spannmål, men också torra örter, te, kaffe, fågelmat och även böcker;
 2. rödhårig mukoyed - äter vått rottat mjöl och spannmål. Bor i molnar, spannmålsprodukter, lager av stora butiker, där regimen för lagring av spannmål och spannmål inte följs. Du kan ta med det i huset med foder eller flingor av dålig kvalitet.

I utseende är dessa små röda buggar. De dör snabbt hemma, för att de inte kan äta torra ingredienser.

 1. mjölssoppa - den vanligaste och farliga invånaren i köksskåp. Det här är en liten insekt, upp till 4 millimeter, rödbrun i färg, något glänsande. De lever vanligtvis i mjöl, semolina, stärkelse, men de kan spridas över hela köket och träffa en mängd olika livsmedel. De tränger lätt in i löst slutna behållare med croups och andra lös komponenter. Favoritmat: Vete och rågmjöl, semolina, havremjöl. Men de kan skada bukvete, ris, torkade frukter. Mycket snabbt multiplicera, gör läggningen av sina ägg i produkter. Berörda komponenter blir farliga för människor, eftersom de kan utlösa allergier eller, i kombination med mögel, orsaka förgiftning.
 1. matmot är en mycket skadlig insekt, som kan fördärva ett stort antal produkter på kort tid. Det är en liten fjäril, grå eller ljusbrun i färg. Det reproducerar mycket snabbt och förorenar alla produkter från mjöl och spannmål till te, sylt och annat. Mest av allt påverkar det torra komponenter: nötter, torkade frukter, bönor. Det är ganska svårt att dra tillbaka det, eftersom larverna snabbt utvecklas och blir vuxna, är malarna omedelbart redo för reproduktion.

Vad händer om buggarna lindades i mjöl eller spannmål?

Mjölbaggar: vad ska man göra om de lindas i din garderob
 1. Efter att ha hittat buggar i mjöl, gryn eller andra produkter, måste du bli av med bortskämda livsmedel. Tyvärr kan de inte ätas. Om du känner dig ledsen att slänga lagret av spannmål, då kan det kokas och matas till fjäderfä. Gör bara det så snabbt som möjligt så att skalbaggarna inte påverkar all din mat och lagret av mat för fåglar.
 2. Då måste du noggrant tvätta alla diskar och tvätta alla kökstextilier: handdukar, dukar, servetter, som är i kontakt med produkter där skadedjur hittades. Banker, där smittade mjöl och spannmål lagrades, är det nödvändigt att tvätta och desinficera;
 3. Det är också nödvändigt att skölja noggrant alla köksskåp, tillsätt ett diskmedel eller ättika. För att fullständigt bli av med skadedjur måste denna procedur utföras flera gånger.

Mistresses gjorde hela tiden en kompromisslös kamp mot dessa köksskadedjur. Under åren har vägar utvecklats för att bli av med mjölbuggar. Om det finns buggar i dina mjölvar, kan du tillgripa folkmedicinska lösningar. De är enkla och ger ofta bra resultat.

Folkmekanismer:

 • Om du har buggar i ditt kök måste du göra följande: Lägg rena burkar med krossade laurelblad i renade skåp;
 • dra små bitar av papper eller bomullspuddar med lavendelolja och sprid dem runt skåpen;
 • mormors snodd - Lägg en tvättad stålspik eller en skruv på burkens undersida med croup. Fel kommer inte komma igång!
 • hjälper till att bekämpa vanliga skalbaggar med vitlök. Sprid dess lobules på de platser där skadedjur hittades.
 • Dessa insekter gillar inte lukten av nejlikor, mint, doftande peppar.

Förebyggande åtgärder: hur man lagrar mjöl och spannmål så att de inte får buggar

Ovan beskrivs det i detalj varför buggar, flingor och mjöl är buggar. Att de aldrig dykt upp i ditt kök måste du välja rätt produkter när du köper och, naturligtvis, lagra dem rätt.

För att undvika att buggar uppträder i ditt kök när du köper och lagrar mjöl och spannmål, observera enkla regler:

Mjölbaggar: vad ska man göra om de lindas i din garderob
 • Om paketet tillåter, kontrollera sedan produkten noga i butiken. Du kommer att lukta det, om det finns en smaklös lukt. Detta omfattar inte inköp av produkter som påverkas av röda morbär och andra insekter.
 • lagring av produkter i glas, plast, metallburkar och lådor med täta lock skyddar dem mot skador av fel;
 • buggar kan lindas i dina garderober, träffar köket med mat för fåglar och husdjur. Till exempel: hamstrar. Håll mat och mat åtskilda. Låt dem inte komma i kontakt.
 • och den viktigaste rekommendationen. Skapa inte stora mängder mjöl och spannmål i köksskåpet, lagra dem inte länge.
 • Om buggarna fortfarande lindas i mjöl eller croup, leda en oförsonlig kamp med dem.

Vi hoppas att kunskapen om varför skadedjur planteras i köket, och sätt att hantera dem hjälper dig om buggar är i mjöl eller croup. Fram till nästa gång!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

28 − 26 =