Mysigt hus

Paradise Holiday i Goa

Många turister, även efter att ha köpt en resa till Goa, är säkra på att de flyger för att vila på ön. Tänk på var du ska åka och vad du ska se i Goa, det är värt lite att titta på dess historia.

Historiska funktioner och anmärkningsvärda Goa

Paradise Holiday i Goa

Sevärdheterna i den här minsta delstaten Indien är slott och fästningar som skapats av européer, traditionella indiska pagoder och reserver, där sällsynt flora och fauna är i naturliga förhållanden och presenterar sig från de bästa sidorna.

Den explosiva blandningen av Goas attraktioner är en konsekvens av det faktum att denna indiska stat endast upphörde att vara en portugisisk koloni 1962 och den europeiska kulturen lämnade ett betydande kännetecken i sin utveckling.

Turister Goa lockar inte bara en sorts natur och ett varmt klimat - vila här är relativt billigt. Européer började besöka det för 10 år sedan, just då började det utvecklas snabbt som en kurort.

Turister från den tidigare CIS öppnade denna utväg för sig själv för ungefär två år sedan, och de är fortfarande inte så bra, vilka utflykter är värda att besöka i Goa och vad man ska se.

Var ska man slappna av

Indiska staten med en kort och redan populär bland turister namn är indelad i 3 delar: norra, södra och centrala.

Vilken är bäst att besöka, och vad är värt att se i alla områden i Goa?

Paradise Holiday i Goa
  • Kostnaden för rekreation i alla delar av staten är ungefär densamma. I söder, mer fashionabla flerstjärniga hotell, men där kan du hitta blygsamma bostäder - ett budgetalternativ;
  •  Det är också traditionellt trodde att äta i norra delen av staten är mycket billigare. Om du inte besöker dyra restauranger varje dag, och välj en viss meny, är det här problemet framgångsrikt löst.
  • Kvaliteten på strandferien. Den norra delen av kusten är mer stenig, stränderna i söder är täckta med gyllene sandar. Havet i söder är mer transparent, färgen är azurblå, vattnet är renare. Det här är verkligen så, och det är lätt att förklara. Kära hotell ägnar stor uppmärksamhet åt strandområdet, utrusta det, städa kustområdena. Stränder i norra delen är täckta med stor sand - de besöks oftare, priserna på tjänsterna är lägre, följaktligen har de inte tid att byta sand regelbundet;
  • Livets rytm varierar i olika delar av staten. I norra Goa är det oftare - eller lättare att säga, hänga ut - unga människor. De tänker sällan på utflykter, vad man ska se och vart man ska gå. De är intresserade av diskotek och klubbar. I denna del av staten finns det specialanpassade barer som erbjuder gratis drinkar - nattlivet kokar med en nyckel.
Paradise Holiday i Goa

Turister av äldre ålder föredrar att vila i södra Goa. Här försöker äldre par och familjer med barn att stanna.

Den södra delen av territoriet är mer utvecklad vad gäller väginfrastruktur, vägarna i norr är överbelastade med transport. Men kostnaden för en hyrd cykel är absolut densamma.

Centret förenar dessa två så olika delar av samma tillstånd. Vill du uppleva alla roliga vilter i orten? Det är värt att välja den centrala delen och plocka ut utflykter, bestämd att det är mer intressant att titta på Goa.

Förresten sträcker norra Goa 27 km längs kusten, och den sydliga tar så många som 62! Kanske är det därför som det finns så många människor som vilar i norra delen av staten?

Sevärdheter i den minsta staten Indien

Vad behöver du se i norra Goa?

Paradise Holiday i Goa

Om vi ​​pratar om naturattraktioner, börja med floden Mandovi. Det finns en mycket sällsynt slags fisk i det - mudflat dippers, och du kan fortfarande beundra spel av flod delfiner.

Barn bör tas till en liten reserv Bundla, här i naturliga förhållanden lever många sällsynta djur. Under en promenad i reserven kan du koppla av från den ljusa solen.

Arkitektoniska sevärdheter finns i Candolim, bland dem en av de äldsta fästningarna i staten - Aguada, oåtkomlig och majestätisk. Dessutom är detta den enda platsen i Indien där du kan beundra de röda vattenliljorna.

Besök galleriet om samtidskonst Kerkar kan, både självständigt och genom en organiserad utflykt. Vad kan den nordliga delen av staten skryta av? Marmor Temple och Great Royal Palace, en Buddha staty.

I centrala delen av Goa är ett arkitektoniskt monument som anses vara en av de största kult kristna byggnaderna i Asien. Det är en del av planetens struktur, som fortfarande representerar en gåta.

Detta är katedralen i St. Catherine. Det har inte bara alla kristna kyrkans attribut: en typsnitt, klockor, ett utsökt dekorerat altare. I denna katedral finns ett levande växande kors.

Paradise Holiday i Goa

Han började skära för sig en fattig herde i XVII-talet. Under arbetet uppträdde Kristus till honom och rådde honom att placera korset i kapellet. Herden följde Guds råd och flyttade träkorset till templet.

I templet började korset växa, det jämförde redan med storleken på korset på Golgata och fortsätter att öka.

Ett bra komplement till nattlivet och stranden Vila Goa är museer: värld, historia, militär indisk luftfart, museum för retrobilar, konstgallerier. Valet är rik nog.

Vad behöver du se i södra Goa?

I denna del av orten finns ett stort naturreservat kallat Kotigao. Det finns ett observationstorn där du kan beundra panoramaen av Indien. De mest intressanta invånarna i reserven är tropiska fåglar med ljusa fjädrar. En dag för att inspektera flora och fauna i reserven kanske inte räcker.

Det är tillrådligt att bekanta sig med den officiella huvudstaden i södra delen av staten - Margao. Den rymmer Heliga Andes kyrka - den byggdes mer än 4 århundraden sedan. Framför kultbyggnaden finns en mangoträdgård.

Paradise Holiday i Goa

Intressanta utflykter längs floderna i södra delen av staten utförs på "Det flytande palatset"- En speciell turistbåt som passerar genom ett nätverk av bypasskanaler och små strömmar, som introducerar turister till lokalbefolkningarnas liv.

Vad som ska ses, har kommit självständigt på Goa, alla bestämmer sig själv. Du kan hyra cyklar och köra runt landet, lära känna sevärdheterna, eller gå med på utflykterna och lyssna på intressanta berättelser som berättas av guiden.

Men du måste komma ihåg! Innan du besöker anläggningen bör vaccineras - de brukar varnas i resebyråer.

Paradise Holiday i Goa

Kvinnor rekommenderas inte att flytta runt i landet på egen hand - det är bättre att gå med på utflykter.

Till kläderna hos kvinnor utanför hotellets stängda område görs vissa krav - bara ben och axlar kan orsaka aggression från män.

Det är värt att vara rädd för fickor, tjuvar, dra ut handväskor.

Stöld i Goa är inte ovanligt.

Som i hela Indien måste Goa vara försiktig med sin hälsa:

  • drick endast flaskvatten;
  • Köp inte mat från gatuförsäljare.
  • tvätta frukter med vatten från en flaska.

Om du följer dessa regler kommer resten och attraktionerna i Goa att lämna bara trevliga minnen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

78 + = 83