Sätt att bli av med möss i lägenheten | pangudownloads.com
Mysigt hus

Sätt att bli av med möss i lägenheten

Bli inte förvånad om du måste möta problemet med hur man hanterar möss i en stadslägenhet. Dessa "lodgers" kan bosätta sig även i super-elitshus.

Sätt att bli av med möss i lägenheten

Små, smarta, deftiga - de kan tränga in genom det minsta klyftan i kommunikation och isolering, klättra upp till vilket golv som helst längs hisschaktkabeln eller vattentätskydd av externa paneler. Oftast måste vi bekämpa möss med mästare i höghus - dessa däggdjur odlas i en sopruta.

Helt att avleda möss är det möjligt att endast ha orsakat eller kallat SES, men mycket ofta är hyresgäster rädda för att hjälpa till med denna tjänst - hos många finns det husdjur och allergi i anamnesen. För medborgare med polyvalent allergi efter en noggrann desinfektion kommer lokalerna att vara olämpliga för en längre vistelse.

Finns det inget tillförlitligt sätt hur man kan bli av med möss i lägenheten?

penetration av möss i lägenheten

Det är nödvändigt att ta reda på hur gnagare går in i lägenheten och stäng den.

Det är nödvändigt att inspektera:

 • ventilation - stäng ventilationsaxlarna med ett fint nät
 • socklar - att cementera alla sprickor, även om de verkar värdelösa;
 • kontrollera om kommunikationen är säkert isolerad
 • Det finns inga slitsar i fönsterkarmarna, om inte ännu installerade profilstrukturer och huspanelen.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt utrymmet under badrummet, omslagsplatsen på loggia eller balkongen, lagring av skafferi. Om livsmedelsaffärer för vinter lagras på balkongen, bör de också inspekteras - ibland införs muskakan i huset tillsammans med skörden från dacha.

Förekomsten av oinvigda gäster kan föreslå deras utbrott, små pellets eller kluster av gnuggade produkter, vävnader eller papper.

Bara när sätten att dra sig tillbaka och sekundär penetration är stängd, kan du tänka på hur du blir av med möss i lägenheten för alltid?

Medel från möss i lägenheten

En gammal metod att bekämpa gnagare. Mest "Ancient means" kämpa med gnagare - deras naturliga fiender. För att få möss ut ur lägenheten kan du få en katt.

Denna metod är inte lämplig för alla. Ett husdjur behöver omsorg och uppmärksamhet, om ägarna lämnar länge kommer det att bli uttråkat. Och inte varje katt vill fånga en mus - katt-muskatastrofer finns sällan i stadsförhållanden.

Börja inte och en inhemsk uggla - denna metod rekommenderar ibland också människor i lägenheten där musen avgjorde. Fåglar i förhållande till gnagare är mycket mer tillförlitliga än katter, och kommer att hjälpa till att fånga en mus, liksom att bli av med skadedjur för evigt, men omhändertagande är komplicerat nog, och på natten är det nästan omöjligt att sova.

Om katten kan tas "Ett tag", med en uggla lär det sig inte - fågeln måste helt anpassa sig i rummet, först då börjar den jaga. Metoden med djur rekommenderas absolut inte till personer som har allergier mot katthår eller fluff av fåglar.

Mousetrap. För att fånga gråa gäster kan du använda musefält.

De kommer i olika typer:

Sätt att bli av med möss i lägenheten
 • det vanliga - musen dödas när hon griper betet;
 • Humane - gjord i form av en bur;
 • muslim.

Som bete är det bättre att inte använda ost - trots många ordspråk och ord, är ost av möss inte alltför attraktivt. För dem är lukten av bacon, fett eller smör, som kan smörjas på bröd, mycket trevligare.

Hur kan du fånga en mus i en lägenhet utan en musefälla?

En ganska tillförlitlig fälla - en halv liter inverterad glasburk, under nacken på den ena sidan, placeras ett mynt placerat på kanten. I botten av burkarna måste du sprida ett lager av olja. Musen klättrar in i burken, stiger till dess bakben för att slicka betet och är fast.

Metoden med en kan och humant musefälla är mycket mer tillförlitlig än med den vanliga anordningen för att fånga gnagare. De mästar snabbt vetenskapen så att de närmar sig betet, att spaken inte reagerar.

Metoden med muslim passar inte alla människor. Att se mössa som klibbar på ytan, som klibbigt klipper, är inte alla som kan besluta att förstöra dem.

Det bör också noteras att med hjälp av fällor från möss kan bli av med bara när tillgången till lägenheten gnagare helt stängt.

Förgiften. Kemisk industri har i sitt arsenal tillräckligt giftiga ämnen för att hjälpa till med att avlägsna gnagare.

Men under villkoren för en stadslägenhet rekommenderas det inte att använda gift.

 1. Gnagare dör inte genast. På benen eller ullen kan de överföra giftpartiklar till produkter eller saker som människor använder.
 2. Metoden är inte lämplig om det finns husdjur eller små barn hemma;
 3. En mus, ätit gift, kan dö på en otillgänglig plats, och sedan från en kadaverisk lukt blir det svårare att bli av med än från gnagare.

Om du bestämmer dig för att använda metoden med gift, måste du komma ihåg alla ställen där den användes, och noggrant bearbeta lägenheten när gnagare dör.

Den moderna metoden. Det är lätt att ta bort gnagare i ett begränsat utrymme med hjälp av ultraljud. För närvarande kan en sådan enhet hittas i en hushållsaffärsbutik eller skrivas på Internet. Efter att ha fått en ljudåtergivare behöver man inte ens tänka på att isolera möjliga sätt att penetrera grå "Gäster" - På dessa gångar kommer de att lämna huset.

Nackdelar med metoden:

 • Dyrt installation;
 • Ej lämpligt om det finns andra husdjur.

I mycket sällsynta fall reagerar ägarna på ultraljud, vilket kan leda till allvarliga problem med kardiovaskulärsystemet. Om huvudvärk börjar efter att enheten är ansluten är barnen nyckfulla, de har näsblod, fällan ska vara avstängd.

Folk recept från möss i lägenheten

Vad är mössna rädda för i lägenheten? Skarpa ovanliga luktar.

Längs plintarna och på hyllorna med produkter kan du placera:

Sätt att bli av med möss i lägenheten
 • färska mintblad
 • gasväxter tamponger impregnerad med ammoniak;
 • laurbladen;
 • frö av blackcore;
 • torkad sylt
 • kemistens kamille;
 • en skål med ättiksyra.

Den sista utväg rekommenderas inte om det finns små barn hemma. Vad musen är rädd för är askan.

Det kan också hällas på påstådda ställen "Mus" spår. Det orsakar en stark allergisk reaktion hos gnagare.

En annan ganska brutal folkmetod är att lägga två skålar på en tillgänglig plats: med mjöl blandat med alabaster och med vatten. När mössen är fulla av mjöl med gips, kommer de att vilja dricka. Efter att törst har släckts, kommer alabastret att stelna i magen och orsaka intestinal obstruktion.

Samma problem med gnagare kommer att orsaka en riven kork, överkokt med bacon. Det hälls runt hålen.

Det finns många effektiva sätt att bekämpa gnagare, det är alltid möjligt att hitta rätt för dig själv. I något fall bör du ta ställning: "Är jag rädd för möss?" Jag vill hellre mata dem, tämja dem, sätt dem i en burk ... ". Närvaron av gråa gnagare i lägenheten är väldigt farlig. Deras utsöndring orsakar allergiska reaktioner, musen själva lider av farliga sjukdomar, till exempel hemorragisk feber och salmonellos. Möss förstöra kläder och saker, bita ledningarna, bryta mot isoleringen av kommunikation.

Om du vill göra vänner med en familj av mus, bör deras representanter köpas hos en djuraffär. Grå möss måste tas ut ur rummet. Detta är nödvändigt för att bevara hälsan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

39 − = 29