Mysigt hus

Ursprungliga mönster på väggarna med en texturvals

Det enklaste och mest effektiva sättet att uppdatera interiören är ommålning av väggarna. Idag kommer en enkel färgförändring inte att överraska någon, men skapandet av den ursprungliga ritningen ligger på topp i popularitet.

Strukturerad målning av väggen ser väldigt vacker ut, men ger inte bakgrundsbeläggningar till mycket lägre kostnader.

Historia av utseendet på en texturvals

Ursprungliga mönster på väggarna med en texturvals

Om innan kombinationen av två färger skapades med en krympad rag eller cellofanpåse, är det idag populärt att tillämpa en annan bild med en rulle.

Idag får de igen stor popularitet, som ett universellt verktyg för inredning. Historien om den mönstrade kudden började för mer än 200 år sedan, vid den här tiden var det nästan omöjligt för vanliga människor att köpa tapeter i Europa. På grund av detta letade många efter budget sätt att dekorera sina hem. Det var vid den tiden att de första mönstrade rullarna uppträdde.

Eftersom de skars av trä och dåligt absorberad färg, var det inte särskilt bekvämt att arbeta med dem.

Trots det faktum att verktygen för att skapa mönster på väggarna idag är i öppen försäljning, skapar många mönstrade rullar med egna händer och kommer fram med ett unikt mönster. Standarddesignen är enkel - två cylindrar på handtaget, medan den första har ett tredimensionellt mönster, och den andra används för färgapplikation. Fler avancerade verktyg har tankar där den rekommenderade mängden färg är förfylld, vilken matas sedan till ritningen.

Idag med hjälp är det möjligt att inte bara byta interiör, men också att uppdatera möbler och jämn textil. Låt oss överväga i detalj hur man byter färg på väggarna själv med hjälp av det här verktyget.

Tips är användbara

För att skapa en sådan inredning rekommenderas att du använder flera tips:

Ursprungliga mönster på väggarna med en texturvals
  • Innan du applicerar mönstret på väggen måste du prova fläcken på ett papper;
  • starta något arbete du behöver från övre vänstra hörnet, en rörelse utan pauser
  • att måla rörelsens väggar måste vara rumpa, för att göra detta, markera dess startposition;
  • För att applicera ett mönster rekommenderar vi att du väljer en kontrastfärg;
  • Att måla den mönstrade plattan av fodret kräver en förhandsrengöring av ytan mot förorening.
  • Avlägsna alltid överskottsvätskan efter påfyllning av färgen på ett skumverktyg, och repetera det upprepade gånger över en speciell yta.
  • gummi rullar kan inte användas omedelbart efter applicering av färg eller gips till ytan, det är nödvändigt att låta det torka lite i tillräckligt med 10 minuter;
  • Det är viktigt att justera mängden färg och tryckkraften, endast i detta fall kommer mönstret på hela ytan att vara detsamma;
  • Mellan remsorna kan du inte lämna ens en millimeter ledigt utrymme.

Ett annat användbart tips - för att göra en bild i små områden där den mönstrade rullen för väggdekorationen inte passerar, ta det vanliga skrynkliga tyget och peka på ytan.

Sätt att skapa populära mönster

Det enklaste sättet betraktas som en ragversion. Det låter dig göra en tvåfärgad färg och skapa originella mönster på väggarna. För att skapa en simulering av textilklädsel, är väggarna målade i en bakgrundsfärg med en halvmattsammansättning. Under torkningen av färgen är en mönstrad rulle förberedd för denna inredning, för detta ändamål lindas standarden med en skrynklig bomullstyg, efter att den har rengjorts av eventuella föroreningar och skär av alla smullande trådar. Delar av materia bör vara något, eftersom de behöver bytas från tid till annan för att förhindra att färgen fullständigt impregnerar tyget, annars blir bilden oklar.

Ursprungliga mönster på väggarna med en texturvals

För att få ett tunt skikt, ska färgen spädas lite med rent vatten. I det här fallet appliceras den andra färgen inte på instrumentet utan på väggens yta.

För att skapa en ritning passerar en anpassning som tar bort en del av färgen och lämnar ett mönster. För ett idealiskt rörelsemönster kan du inte avbryta och det är önskvärt att ständigt ändra riktningen hos knurlingen.

För att simulera en tegel, till exempel på en foder, tillverkas en vanlig rulle av ringformiga kanaler som delar hela ytan i delar.

Därefter förskjuts var och en i tvärgående spår. Som ett resultat av sådana manipuleringar på väggen kommer ett rektangulärt intryck att erhållas, vilket kommer att bli en imitation av tegelstenar.

För att simulera ett träd på en vanlig rulle, är lindningen gjord med en bunt, och alla varv måste vara i olika riktningar. En sådan yta tillåter replikering av imitationen av träfibrer.

Metod att göra en rulle med egna händer

Rullar med ovanliga mönster hjälper till att känna sig som riktiga inredare. Beroende på materialet är dessa enheter indelade i skumplast, skumgummi, gummi, läder och trä. Det finns också alternativ för att skapa olika mönster, sådana verktyg kan enkelt simulera marmor skilsmässa, träfibrer, zink plaiting och jämn tegelverk.

Rullen består av följande delar: munstycket är en inversionsvals av gummi, en slät rullning av skumgummi och en handtag för att fästa rullarna. För produktion behöver du: en vanlig gummivals för att jämna ut tapetet, gummitjocklek 1 cm och lim för det. Från gummibasen skärs imaginära mönster, som sedan limer på rullen.

Det är viktigt att hela ytan på ritningen måste vara kontinuerlig. För att få en högkvalitativ bild måste alla hörn som kommer i kontakt med väggytan avrundas.

Vi hoppas att ovanstående information om hur man använder mönstrade pärlor kommer att vara till nytta för dem som bestämde sig för att försöka sig som inredningsarkitekt. Det viktigaste är att komma ihåg att första gången resultatet kan vara ofullständigt, men med erfarenhet kommer allting nödvändigtvis att hända.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 27 = 37