Vi väljer sängkläder: grovkalik, poplin, ranforce eller satin? | pangudownloads.com
Mysigt hus

Vi väljer sängkläder: grovkalik, poplin, ranforce eller satin?

Ranfors är ett bomullstyg, som ofta används för att sya sängkläder. Det är en speciell utveckling av det turkiska företaget, som specialiserat sig på att skapa högkvalitativa tyger av grov vävning från naturfibrer.

För närvarande är sänglinne från Runforce allt oftare – dess höga kvalitet, hållbarhet, vilket är mycket högre än poplin eller grovkalix, till en kostnad som är lägre än kostnaden för satin, gör den väldigt bekväm att använda.

Huvudfunktioner

När vi skapar ranforsa använder vi samma vävning som grovkalix eller poplin. Men samtidigt är det mycket starkare, mjukare och mer slitstark. Sängkläder, som används för att sya ranfors, har inga spolar, sträcker sig inte, skjuler inte eller sätter sig ner.

Detta beror på vissa funktioner i vävstillverkning:

Vi väljer sängkläder: grovkalik, poplin, ranforce eller satin?
  • Avancerad teknik för vävning. När vi skapar ett tyg, använder vi inte en vinkelrät väv utan en diagonal väv. Detta är en av de viktigaste skillnaderna från andra bomullstyg, som grovkalcium, poplin.
  • Naturlig sammansättning. Ranfors är en helt naturlig bomullstyg. Detta gör det möjligt att uppnå utmärkt luftgenomsläpplighet och värmeledningsförmåga. Under sådant sängkläder på sommaren blir det inte varmt, och på vintern blir det inte möjligt att frysa. Dessutom är det värt att notera att ren bomull ransfors inte lagrar statisk elektricitet eftersom det inte innehåller syntetiska komponenter.
  • Särskild struktur av fibrer. Materialet är skapat av mer snodda trådar. Detta ger ett tillfälle att få ett starkt tyg, men inte tyngre det tjocka tjocka fibrer. Dessutom har ranforce utmärkt hygroskopicitet på grund av dens densitet. Så oroa dig inte för nattsvett. Materialet i detta avseende är utmärkt för användning som sängkläder för barn och ungdomar.
  • Mjukhet och silkighet. Eftersom tunna trådar används för det här tyget är det väldigt lätt och mjukt, samtidigt som det håller styrka. Genom taktila känslor är det mycket trevligare än grovkalik och poplin, och bara lite sämre än satin.
  • Hygienisk och hypoallergenisk. Eftersom ranforce består helt av naturliga bomullsfibrer, orsakar det inte allergier. Bomull är ett helt hygieniskt material som inte stör gasutbytet under sömnen. I vissa fall kan tillverkare lägga till en viss andel syntetfibrer (upp till 20%). För att vara säker på att köpa helt naturligt linne är det värt att bekanta sig med sin sammansättning på taggen.

Egenskaper av vård för tyget

En särskiljande egenskap hos arken från Runforce, som redan nämnts, är hållbarhet och densitet. Det bör noteras att tyget på grund av trådens speciella konstruktion inte tappar nästan. Detta gör det väldigt bekvämt att använda och vårda.

Vi väljer sängkläder: grovkalik, poplin, ranforce eller satin?

På grund av att Runforce inte sitter ner och inte sträcker sig, tillämpas det ofta på 3D-ritningar. På grund av tygets speciella struktur bevaras färgens ljusstyrka under en lång period, oberoende av tvättens frekvens. Tvätta sådana ark är bäst vid en temperatur av högst 40 0C – den här temperaturen är tillräcklig för att de flesta rengöringsmedel kommer att fungera och förorening i kallt vatten är bättre.

Eftersom tyget nästan inte är veckat, stryks vid höga temperaturer, är det inte nödvändigt att stryka någon ansträngning. Runfors strykas perfekt vid medelstora temperaturer, vilket gör det möjligt för dig att spara inte bara strykningstid utan även el.

Jämförelse med andra vävnader

Att välja sängkläder, många styrs av kostnaden för satsen. Denna metod är inte helt korrekt – billiga kit innehåller ofta en betydande del av syntetfibrer, och materialet har därför inte tillräcklig luftpermeabilitet trots låg densitet.

Sådana kit kan sitta ner vid tvätt, sträcka och förlora färg. Trots att Ranfors har sådan vävning som calico eller poplin, är dess egenskaper ganska annorlunda.

oblekt kalikå

Lös fiber kännetecknas av linnevävning. Samma vävning är typisk för poplin. När man skapar en ranforsa används en liknande väv, men filamenten är tätare.

Vi väljer sängkläder: grovkalik, poplin, ranforce eller satin?

Att jämföra ranfors med ljummen är det värt att notera att för grova fibrer används fibrer med en tillräckligt hög densitet. Linne från sådant material kommer att vara mer styvt. Calico är också mindre stark. 1 cm2 grova väv 42 trådar och i rankforce detta nummer når 60. Därför är det starkare, har en hög densitet och hållbarhet.

Fibrer som används för att skapa grovt linne har en mindre grad av rening och de har inte scenen för ytterligare vridning, som är karakteristisk för ranforce. Men samtidigt som produkter av sådant material som grovkalik har det mest demokratiska värdet. De passar de kunder som vill köpa billiga sängkläder från bomull.

poplin

Poplinaya linne har en liknande grov vävning – det använder också en vanlig korsväv. Trots detta har poplinen en täthet som är större än den grova calicoens. Det har ingen blank glans, dess yta har en matt struktur. Det är också slitstarkt och har nästan identiska egenskaper för ransfors. Stitched från ett sådant material, kommer linne att ha en större densitet än från grovkalik, och det kommer att hålla längre.

Utgående från ovanstående uppkommer en fråga: poplin eller ranfors, vilket är bättre? Trots egenskaperna är poplin fortfarande sämre i kvalitet. Anledningen till detta är vridning av fibrer med högre densitet, vilket leder till att utgifterna för bomull på tygframställning ökar. Kostnaden för en poplin sängkläder är cirka 1800 rubel för en 1,5-rums svit.

väftsatäng

Det är värt att jämföra satin och ranforce – dens densitet är ungefär identisk, medan kostnaden är väsentligt annorlunda. Satin är en av de dyraste tygerna som används för att skapa ett sängpaket. Strukturen av satin är byggd bättre än med vanligt linnevävning, och tyget har därför andra taktila känslor och kännetecknas av andra egenskaper. Satin är skapad med en satinväv.

Vi väljer sängkläder: grovkalik, poplin, ranforce eller satin?

Eftersom överlappningarna i en sådan väv är långsträckta passar satängtrådena löst ihop. Detta är en garanti för hög slitstyrka. Vid beröring liknar material med satinväv silke, där framsidan är jämnare, glidande. Det senare är tvärtom mer grovt.

Satin har en slät glansig glans som inte kännetecknar Runforce. Han kan också överleva ett stort antal tvättar utan att förlora sina egenskaper. Men det är värt att notera att kostnaden för ett kit av sådant material som satin är ganska högt och kan nå 7 000 rubel för en 1,5-sovrums set.

Vid tillverkning av sängkläder kan man använda 3 sorters satin:

  • mako-satin (gjord av egyptisk bomull);
  • jakrad-satin (karaktäriserad av volymetrisk konvex textur);
  • stripe-satin (har en karakteristisk “Stripes“Prydnad och oftast används på hotell).

Vilket material är att föredra, i varje fall beslutar värdinnan. Som regel köper sängkläder, styrs hon av flera kriterier som är viktiga för henne.

För någon är det nödvändigt att ha flera “semester“Kits, till exempel, från satin, och någon kan ge företräde även till silke underkläder.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 69 = 76

Adblock
detector