Room Chrysanthemum: Secrets of Care | pangudownloads.com
Przytulny dom

Room Chrysanthemum: Secrets of Care

Historien om odling av krysantemum uppgår till många århundraden. Under åren har de mest mångsidiga i form och färgblommor uppfödts. Det finns två typer av dessa växter: trädgård och inomhus. Room krysantemum skiljer sig i kompakta storlekar, olika färger och former, förmågan att blomma när som helst på året.

För att plantan ska vara frisk och att behaga dig med sin blomning måste du ta hand om det. Regelbunden vård och omsorg är de största hemligheterna hos växande krysantemum hemma.

Transplantation och reproduktion

Room Chrysanthemum: Secrets of Care

Så blev du ägare till en underbar houseplant - Chrysanthemum. Du fick en buske i en kruka eller du köpte den i en blomsterbutik. Först och främst noggrant inspektera blomman. Finns det några skadedjur och sjuka skott på den?

När du hittar insekter skadedjur, se till att behandla busken med en insekticid. Särskilda preparat säljs i blomst- och trädgårdsaffärer. Sjuka växter ger sina ägare en massa problem. Inomhusblommor är som regel svåra att behandla. Inte ett undantag - Chrysanthemum.

Därför, efter inspektionen, arrangera din blomkarantän. Växten ska placeras separat från andra blommor i 3-4 veckor.

En karantänerad växt kan transplanteras. För att göra detta måste du välja rätt kapacitet. Den keramiska krukan med en diameter av 13 cm är bäst. Det finns mycket miniatyrstycken krysantemum, för vilka mindre krukor är lämpliga. Behållaren måste vara tillräckligt djup och ha dräneringshål.

Transplantatrum krysantemum samt många växter. Fukta jordkloden rikligt, tryck på botten av potten och ta försiktigt ut blomman. Skaka sedan lätt marken, sätt busken i en ny kruka. Jordblandning för krysantemum bör bestå av trädgårds- eller trädgårdsmark med tillsats av sand och humus. Du kan lägga till en liten träaska till blandningen.

Hemma, Chrysanthemum är lätt propagated av sticklingar. Små och icke-blommande sticklingar ska rotas i små krukor eller behållare. Behållaren med växter bör skyddas mot direkt solljus. Bästa sticklingar rot i skuggan, vid en temperatur av 10-18 grader. När buskarna växer kan de transplanteras i en behållare, där de kommer att växa ständigt.

Korrekt vård

Hemma är att ta hand om ett rums krysantemum att följa enkla regler:

Room Chrysanthemum: Secrets of Care
  1. Dessa blommor älskar ljus, men tolererar inte direkt solljus. Det bästa stället för dem kommer att vara ett skuggat fönster eller balkong;
  2. Temperaturen på innehållet bör variera med årstid. På sommaren är det 20-23 grader. På hösten 15-18, på vintern -8-10. Om denna temperaturregimen observeras samlar växten ett stort antal knoppar och blommar under lång tid;
  3. Chrysanthemum älskar riklig vattning, men kan inte stå när jorden i kruken är ständigt våt. Därför bör de vattnas när jordens översta lager blir torrt. I inget fall kan du inte vattna krysantemumet på paletten;
  4. För att blomman ska ha ett välvårdat utseende är det nödvändigt att regelbundet avlägsna de missfärgade knopparna och övervuxna skott. Regelbunden vård av växten består i att knyta ut skott och bilda en buske. Vård av krysantemum innefattar också tillämpning av organiska gödningsmedel. Komplexa gödselmedel för blommande växter som säljs i blomstaffärer är bäst. Gödselmedel kan introduceras en månad efter transplantationen.

Fler frågor om vård

Varför rummet krysantemum lång tid blommar inte?

  • felaktigt ljusläge;
  • dålig infertil jord
  • för ofta trimning och fel vård;
  • sjukdomar och skadedjur.

Kan jag placera inomhus krysantemum på gatan?

Room Chrysanthemum: Secrets of Care

Ja, blomman kan planteras på den öppna marken.

Det kommer till och med att gynna växterna. På friluft blir de starkare och får styrka.

Naturlig regnvatten är också användbar.

Glöm inte att gräva din krysantemum på hösten och transplantera den tillbaka i potten.

Vilket krysantemum att välja för att växa hemma?

För odling är bäst lämpade miniatyr sorter av kinesisk krysantemum. Buskarna av denna art är mycket små: 15-17 centimeter. Dessa växter kan placeras på flera buskar i en kruka. De kommer att leva perfekt och ser väldigt dekorativa ut. Det finns sorter med de mest olika färgerna av blommor. Växter av denna art kan antingen vara småblommiga eller ha stora blommor.

När är krysantemumet i blomning?

Room Chrysanthemum: Secrets of Care

Med rätt skötsel hemma blommar plantan nästan året runt. blomma
vilar på korta vinterdagar. Och i mars plockar han redan upp knoppar.

Brist på belysning kan leda till en överträdelse av blomningsperioden och bildandet av svaga blomställningar med en blek färg. Därför, på molniga kvällar, bör ytterligare belysning ingå.

Chrysanthemum är en mycket tacksam blomma som lätt odlas hemma.

För vård och omsorg kommer hon att glädja dig med sin skönhet i många år.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

13 − = 11