15 начина да пронађете свој позив у животу | pangudownloads.com
Психологија

15 начина да пронађете свој позив у животу

Свака особа је рођена са јединственим скупом квалитета које се могу користити у корист себе и других. Сазнајте како пронаћи свој позив и применити себе у свом омиљеном послу са максималним утицајем.

№1 Не прецењујте будућност, чините данас

15 начина да пронађете свој позив у животу

Када помислите на позивање, можете пасти у замку размишљања о далекој будућности. Можете ли сада одлучити о пословању свог живота? Тачан одговор је не, не можете. Одговорност за избор је сувише велика, а схватање то може озбиљно да отежава пут ка раду вашег сна.

Нико не сме да зна како ћемо бити за 10 или 20 година, како ће се живот окренути и да ли смо задовољни данашњом одлуком. Истина је да можете покушати своју руку на нечем занимљивом и вредном данас, без покушаја да се одвезете у оквир "сјајно занимање".

# 2 Док не пробате, нећете разумјети

Како ћете сазнати да вам случај одговара ако га не покушате? Не плашите се да тражите занимање по вашем укусу, чак и ако је потребно године. Можда ваша вокација није толико очигледна као и код других, али вреди пронаћи међу пролазним тенденцијама и хобијима које те не осветљавају.

Ти мирно радите то са хобијем, спортом и навикама у исхрани - не плашите се да ће вас људи означити као необичне особе. Уз занимање, можете учинити исто: пробајте док не нађете свој јединствени укус. Није битно да ли неко зове овај креативан лет "бацање" - бар се крећете према циљу. 

# 3 Одговорите на неочекиване прилике

Сигуран знак да нисте на вашем мјесту је када вам досади свој свакодневни рад. Немојте збуњивати добар радни замор или јесење меланхолију с тудјим осећањем да је све интригуе нестало из радног живота. Гледајте: било која прилика да диверзификујете своје активности гарантовано је да вам дају добар потез у правом смјеру. 

Не. 4 Потражите проблеме које можете решити само ви

Један од начина да пронађете стварно занимање у животу је да додате мало хероја својим сновима. Није потребно спасити свет, али вокација некако претпоставља да својим радом доносите корист и олакшање од терета притиска на проблеме другима.

Питајте се, који проблем могу ријешити једноставно као одвајање чипке на ципели? Ако се можете успешно одупријети било којој посебној тежини - потражите посао у овој области, људи ће се захвалити за ваш рад сваког дана! 

№ 5 Не правите тешке планове

Потрага за занимањем, као и потрагу за значењем живота или инспирације, не може се планирати. Људи који су већ пронашли своје занимање у раду ће вам рећи колико су планова прекршили док су били на њиховом месту. Немојте се ослањати на ригидне листе обавеза, па чак и на вашу "магичну листу" жеља (ако их имате) - уосталом, то је само измишљотина маште. 

№6 Не покушавајте да испуните нечији сан

Ваши родитељи сањају адвоката у породици и желите да будете ветеринар. Нажалост, разочараћеш своје рођаке, а што пре радиш ово, слободније време и енергија ћеш морати испунити свој сан. Да мирно спавате ноћу, не треба вам само чиста свест, већ и сигурност да не живите нечијим редом. 

№7 Радите оно што волите са људима које волите

Јасно је да је боље ископати земљу са пријатељима него да дизајнира сателите са гомилом социопата. Непријатни људи су толико лоши да они отровају све око себе, тако да их не допуштате да се приближе раду који вам стварно воле - не могу се носити и неће вам дозволити. 

№8 Прочитајте рад који вам се свиђа

15 начина да пронађете свој позив у животу

Сакупите што је могуће више информација о добротворности са којом желите да идете у мисију. Прелистајте биографије писаца, ако ћете постати аутор најбољег продавца. Тражите кућни посао? - придружите се Интернетској заједници сличних људи и пронађите одговоре на сва ваша питања. Ко поседује информације, он поступа мудро. 

Не. Тражите подршку, а не похвалу

Далеко од тога, напредујете ако ваши пријатељи и девојке једногласно похвале ваше изузетне таленте и запањујуће успехе. Врло је важно с времена на време консултовати с другима о својим идејама, али вам је потребна ова пријатељска лојалност: "Па, по мом мишљењу, одлично!".

Мама, највероватније, такође се не уклапа у ту улогу. Потражите глас способан за љубазно исказане, пријатељске, али ипак критичне. Након његовог савета, проналажење позива ће бити много лакше. 

№10 Проведите време пре него што потрошите новац

Колико је прича о неуспјелим пројектима који банкротирају своје креаторе само зато што су били превише жељни да почну нешто радити, али нису се трудили да детаљно испитају ово питање. Ти ниси Роцкефеллер, зар не?

И износ, одложен, на пример, отварању властитог козметичког салона годинама пекленог рада "мог ујака", нећете платити изнајмљивање собе, присуство и профитабилност од којих ништа није познато. Проведите неколико дана, па чак и недељу дана да бисте видјели из прве руке "гомила купаца", Пролазе дуж ове улице, пре него што плаћају место свог будућег пословања. 

№ 11 Немојте збунити рад и занимање

Постоје два-у-једном, али чешће морамо радити ујутру за храну, а само увече да се окренемо у омиљену ствар. Како пронаћи добар посао по занимању? Проблем је у томе што у вашем локалитету ваш таленат можда није тако добро потрошен да би вам омогућио жељени приход.

Понекад (заправо, врло често) струка се испоставља као непрофитни посао - неплаћено, на добровољној основи. Исти ветеринар, који прими пристојан новац за кастрацију домаћих паса, неће добити новчић за спасавање пса, који је пронађен у јарку. Не разбијте своје срце у два комбајна! 

№12 Не води рачун на неуспјехе

Нико не може бити стално на полетању. Чак и када се чини да је све у реду и да радите свој посао на свом мјесту, нека врста невоља или чак и велика невоља могу да униште ваш лет.

Будите спремни да започнете ново због лепог осећаја, када вам рад осветљава светло изнутра. Тражење позивања значи никад не одустати. Прочитајте биографије великих људи из нашег доба - ту се ради о томе. 

# 13 Промените курс ако осетите да сте загадјени

Рад на занимању не претвара у рутину. Не доноси више мисли да се одмара, смири се на оно што је постигнуто, или се лежи на каучу. Када се ухватите на нешто слично, знате - време је да нешто промените.

Најбољи и племенити пројекти једног дана претварају у досадна комерцијална предузећа, а најславније идеје једног дана постају транспортна трака. Не желите да се пробудите једно јутро и питате у ужасу: "Како то да још радим ово?"

Психолози савјетују једном годишње (могуће је за Нову годину) да прегледају све своје одлуке. Осјећате "не то"- промени. 

№14 Нездравна конкуренција није позив никога

15 начина да пронађете свој позив у животу

Златно правило: ваше занимање би требало да буде боље за вас. Ако сте на послу или у пољу свог хобија, спорта итд. Вучени сте у жестоку конфронтацију конкурената - ово мора бити завршено. Људи не постају бољи покушавајући да победе противнике. Срећа професије је да нико није на путу - ваш пут је јединствен за вас. 

№15 Релак

Данас немате одговарајући одговор, шта би требали бити и шта да радите? И дивно. Можда постоји неколико готових решења и добро проклизених стаза које вам је понуђено из клупе за школу. Али прилике да иду на свој начин, за разлику од било ког другог, и даље су неизмерно веће.

Надамо се, наш савјет ће вам помоћи да се нађете и пронађете мир у себи!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 5 = 3