Мала особа није реченица! | pangudownloads.com
Психологија

Мала особа није реченица!

Можда је најгора карактеристика особе мршавост. Ко од нас не воли да се бави људима који су окарактерисани великодушношћу душе, широким гестовима и лепим делима? Из ситне особе за коју вероватно нећете чекати.

По нашем мишљењу, ситна особа је мизер који је скривен не само за поклоне, већ и за осећања. Такође ситно се зове особа која стално нађе кривицу са другима. Али хајде да схватимо шта је заправо стављено у концепт “Петтинесс”.

Шта значи мала особа

Тривиалност се односи на тенденцију особе да придаје велику важност небитном, да пружи повећану пажњу тривијалности, тако да суштински остају непримећени.

Мала особа није реченица!

Мала особа је особа која не примећује важне ствари, дајући велику пажњу детаљима. Његов живот је пун вреве, ситне невоље, анксиозност за ситне ствари.

Детаљи детаљно испуњавају свест ситне особе да се стварно стање ствари не додаје у његову главу. Прекомерни квиблер
Он спречава такву особу да излази изнад суштине, осети укус живота и постигне успех у њему.


Трифлинг, као и свака екстрема, може довести до различитих животних проблема. Ситни човек може пажљиво пратити ред у кући без упозоравања на психолошке проблеме чланова породице. За њега је исправно урадјен домаћи задатак детета ред већег степена од конфликата у детињству са ученицима. Кућни љубимци одузимају времена од избирљиве особе и лишавају му психолошку осјетљивост.

Кућни људи су знатно осјетљиви, често су осјетљиви и омаловажни. Све ово може да се појави јер се неко у тешком тренутку окренуо од њих, показао непажњу, увриједио злу шалу или остао без похвале у право вријеме. Али у ствари разлог за појаву нетичности у карактеру мора изгледати много дубље …

Зашто особа постане ситна?

Према психологима, постоје два разлога због којих особа може постати ситна и избирљива:

 • Присуство лошег карактера, рођеног у раном детињству;
 • околности живота које су нормалну особу претвориле у избирљивог тиранина.

Размислите о првом путу ка појављивању мршавости. Као што знате, у детињству је (до пет година) постављено темељ личности. Због неправилног образовања, дете може оптужити родитеље током целог живота пропуста у одраслом животу, проналазећи кривицу у малим стварима. Што се тиче другог начина, свако може пасти у ризичну групу да постане ситна особа. То је због чињенице да животне околности могу покварити карактер било ког од нас. Колико често се може видети окретањем веселу, сунцу у суморном човека, штетне објекта који је стално незадовољни нечим.

Треба напоменути да је са тачном сигурношћу немогуће рећи шта је постао прави разлог за појаву нетичности у карактеру: да ли је дијете имало предиспозицију за опрез, или да ли је живот направио такву особу.

Ситни људи: како их препознати?

Ко међу нама девојке не сања о принцу на белом коњу?

Мала особа није реченица!

Које је наше разочарање када, уместо племенитог принца, поред њега има избирљивог човека! Ако на почетку вашег познанства изабрани цвјетни цвјетник одабере цвјетни букет у сточићу и тресе у ресторану када наручује пуну вечеру умјесто шоље кафе, вјероватно је да сте суочени са ситним човјеком.

Потрољите цео свој живот или зауставите односе, то је на теби. Али пре него што одлучите, препоручујемо да се упознате са очигледним знацима ситног човека.

Ево неких од њих:

 • изабрани не присуствује плаћеним клиникама, с обзиром на губитак новца (док он може бити богата особа);
 • узнемирен када га питате за новац за неке женске ствари (козметика, торбе, накит и др.);
 • огорчен и осветљив;
 • преферира јавни превоз;
 • захтевајући у односу на вас;
 • воли да предаје на тему “Како живети”;
 • стално подсећа на враћање новца који вам је дао на зајам (обично мали износ);
 • Не правите широке гесте (попуните купатило са шампањцем или потресите кревет цвећем – то није за њега).

Вреди напоменути да нетичност човјека није само у израчунавању сваког пенија и неспремности да ради романтичне ствари. Због повећане пажње на детаље, ситна особа не примећује важне и озбиљне. Пажљиво пегла кошуља за њега је важнија од разлога лошег расположења.

Поред тога, избирљива особа је веома надражујућа и брза. Лако је за животну средину да га извуче из себе. Тривијални мушкарци у било којој погодној прилици подсјетити ће пријатеље и рођаке да живе потпуно погрешно.

Мала особа није реченица!

Често таква недоумица доводи до неспремности да комуницира са особом која је превише економична, материјално и емоционално.

Ако говоримо о женама, у њима се чудно, чудно, дешава често често као и мушкарци. Наравно, представници јачег пола не подстичу ову непријатну особину. Тривијалне даме су склоне похлепу и себичности, не би пропустиле прилику да надахњују скандал због ситне ситуације.

Али мушкарци такође траже у својим изабраним особама квалитете попут љепоте душе, стрпљења и разумевања.

Како превладати ситност у карактеру

Немојте потцењивати квалитет личности, као петљуду. То може довести до руптуре односа, узроковати неспоразуме и узајамних увреда између људи.

Да би се ово спречило, важно је помоћи малољетној особи да се ослободи унутрашње жучи на сљедеће начине:

 • франк конверзација;
 • пажљив став.

Искрено комуницирање између људи је доступно свима. Ако би људи могли отворено разговарати једно са другим, многи проблеми би се могли избјећи. Ако један од чланова породице показује малтретираност, вриједно му је указати и покушати пронаћи заједничко рјешење. Ако се ради о озбиљном унутрашњем сукобу особе, поред подршке породице, психологу ће бити потребна помоћ.

И запамтите: ефективност начина за елиминацију нетичности у карактеру ће директно зависити од тога шта ситна особа бира за себе: неосновано незадовољство околним светом или љубав према животу.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

33 + = 43