Неуједначеност партнера због разлике у крвним групама | pangudownloads.com
Психологија

Неуједначеност партнера због разлике у крвним групама

Састанак, заљубљивање и стварање породице, људи ретко мисле да имају различите крвне групе и Рх факторе. Рођење детета узима се здраво за готово, а људи не разумеју колико су срећни - поготово ако један од њих има групу од 4, а други има 1, а рез се не поклапа.

Ако се трудноћа не јавља дуго времена, они почињу да траже узрок овога. Зашто природа у неким случајевима не примјећује некомпатибилност крвних група партнера, а за друге то постаје препрека у концепцији - то је неразумљиво. Међутим, савремена медицина већ је научила како помоћи таквим породицама.

Знаци неспојивости партнера на концепцији

Постоје посебни тестови - њихово име посткоитално. Да би се тестирали, неопходна је нека припрема.

Пошто одређује некомпатибилност супружника за концепцију?

Неуједначеност партнера због разлике у крвним групама
 • Поуздан индикатор се одређује ако се самоспознаје у фази овулације;
 • Неопходно је уздржати од сексуалне активности у року од 3 дана;
 • Пре сексуалног односа неопходно је темељито опрати - без употребе парфимерије за интимну хигијену;
 • Након сексуалног односа, потребно је лагано лежати на леђима око пола сата, стављајући под подлогу јастук како би задржао што више семенског течаја;
 • Да се ​​пере пре посете лекару није неопходно - иначе ће анализа показати погрешан резултат;
 • Након 6 сати - не касније од 10 - потребно је посјетити гинекологу.

Доктор неће учинити ништа ужасно, неће му болети. На гинеколошкој столици се узима мрља, као и код нормалног прегледа.

Узорак је тајна из вагине у којој су женски излијепи и сперма помешани - стављени под чашу и испитивани под микроскопом.

Током студије потребно је утврдити:

 • брзина кристализације слузи;
 • конзистентност секрета;
 • киселост - пХ вредност медија;
 • разширљивост.

Активност - мобилност - сперматозоида је идентификована - класификована је у 4 степена:

Неуједначеност партнера због разлике у крвним групама
 • А - висок прогресиван;
 • Б - линеарно и нелинеарно, споро;
 • Б - непрогресивна мобилност;
 • Д - сперматозоон није одржив.

Ако открио покретљивост сперматозоида - степена Ц и Д, цервикалног слуз је густа и лепљива, брзо кристалише, кисела средина - то значи да је пар инкомпатибилности код зачећа. За плинированииа породице у овом случају неопходно је да се обрате стручњацима за помоћ.

Некомпатибилност крвних група приликом зачећа

На почетак концепције утиче и некомпатибилност крви партнера. Иако се верује да је најважнија неусклађеност Рх фактора, али и крвне групе.

Најприкладнија за материнство је крв 1. групе. Ако је крв мајке такође позитивна, онда је питање: "Може ли бити некомпатибилност партнера на концепцији?"Чврсто одговорите - НЕ.

Антибодије страном објекту нису произведене, сперматозоида се не одбацују, трудноћа у будућности - ако нема других фактора који утичу на његов ток - је нормално. Без обзира на разлику у групи супружника, то не спречава концепцију.

Ако се крв родитеља поклапа са фексом фексуса - чак и ако постоји неусклађеност у групама - онда дуго очекивана трудноћа може бити у предвиђеном року. У овом случају, трудноћа се такође лако наставља - дијете насљеђује рез од родитеља, нема проблема.

Ако фетус има материнске индикације ако постоји неусклађеност у групама или резу, некомпатибилност се неће појавити. Оба тела немају аглутинин у крви, а онда жена безбедно труди.

Неуједначеност партнера због разлике у крвним групама

Неуједначеност при концепту се назива имунолошка неплодност. У овом случају, имунолошке ћелије партнера перцепирају женско тело као страно тело и уништавају се.

Жена има антитела у крви која убија сперму у фази фазе јајима. Ако дође до појаве, обично се дешава када, због смањења имунолошког статуса, антитела престану да се производе.

Али на ембрионалној сцени, тело већ мобилише све снаге да се бори "непријатеља", А еритроцити мајке, продире у плаценту, уништавају црвене крвне ћелије плода.

Док лекови нису знали како да третирају некомпатибилност приликом зачећа, парови су остали неплодни и ако су успели у "будала"Природа, дуго очекивана трудноћа завршила је побачај.

За организам мајке ова борба није завршена одбацивањем ванземаљског елемента. Жена се морала опоравити дуго времена, пошто је јетра радило "носити", Значајно повећавају величину. То је узроковало развој анемије - анемије.

Ако је жена и даље носи трудноћу, беба - све 9 месеци бори за опстанак - рођен је слаб. Он је дијагностикован физиолошким жутице, која је за лечење дуг период, а понекад и воду на мозак, па чак и менталне ретардације, као и физиолошке абнормалности у повоју, утичу на мозак и стање централног нервног система.

Зона ризика од стране групе крви

Концепција се лако јавља ако су крвне групе жене и мушкарца исте, или жене - ако их гледамо у односу на дигитални фактор - група је нижа.

Најтежа ствар за трудницу са женом са четвртом крвном групом јесте упознати човека са истом групом и по могућности са истим Рх факторима.

Међутим, крвне групе и даље знатно мање од Рх фактора и "укључи се"Они почињу, само ако пар не може дуго испунити свој сан - имати дете.

Шта учинити ако је некомпатибилно у зависности?

Неуједначеност партнера због разлике у крвним групама

Потребно је унапред планирати трудноћу - доктори ће помоћи у израчунавању најбољег времена за концепцију, увођењем имуноглобулина, мајчин организам ће бити припремљен за увођење фетуса.

Можда ће бити потребно проћи ИВФ - а већ формирани ембрион ће се увести у тело мајке, прве недеље непрекидног праћења формирања антитела уз помоћ лекова.

Када се постељица почиње формирати, потребно је да направите биопсију хориона. Понекад је потребно извршити процедуру кордоцентезе.

Кордоцентеза - крв ​​за истраживање узима се из пупчане врпце фетуса, поставља се његов параметар, проверава молекуларно-генетичка структура, рачунајући број хромозома у ћелијама. Ова анализа помаже да се разуме како се фетус формира, било да постоје одступања у развоју органских система.

Ако постоје урођене аномалије, ситуација - у већини случајева - може бити коригована. Тренутно се трансфузија крви врши на интраутериној фази, прилагођавајући стање будућег детета и спречавајући развојне патологије.

Савремена медицина ће помоћи у решавању проблема породице помоћу ин витро ђубрења или интраутерине инсеминације.

Ако је трудноћа дуго очекивана и планирана унапред, морате се придржавати медицинских препорука и претходно предати крв како бисте утврдили све параметре које лекари требају исправити.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

80 + = 83