Основе вожње за почетнике: проучавамо локацију педала | pangudownloads.com
Психологија

Основе вожње за почетнике: проучавамо локацију педала

Многи људи, уморни од коришћења јавног превоза, почињу да виде потребу за сопственим аутомобилом. Али то је лоша срећа – почетиоци су понекад уплашени да стигну иза волана и почну заборавити како се налазе педале у аутомобилу.

Дакле, основе управљања возилима су елементарне?

Основе вожње за почетнике: проучавамо локацију педала

Ово нам је познато са клупе у школи – предавачи на ОБЗХ-у и другим друштвеним дисциплинама говоре нам где су квачило, гас и кочница. На крају крајева, у животу постоје хитне ситуације, када вам је хитно потребно да стигнете иза волана, чак и ако искуство вожње није доступно.

Најтежи аспект вожње је координирани рад руку и ногу у процесу вожње аутомобила.

Овде пуно зависи не само од техничких карактеристика саме машине, већ и од врсте контроле мењача. Сви знамо добро да може бити аутоматско и механичко.

Неки новинари верују да вожња “аутомат“Можда чак и мајмун – кажу, сједе и окрећу”волан“, А аутомобил ће учинити све за вас – а педале ће се пребацити, а оптимална брзина ће бити изабрана. Али то није сасвим тачно. «Аутоматски“, Као и”Механика“, Захтева одређени приступ менаџменту. А овде је важан и координирани рад руку и стопала у процесу кретања у транспорту.

Педале: класични концепти њихове локације

Ергономија и једноставност у управљању су главни критеријуми на које би се новинари требали ослонити приликом избора аутомобила. Не можете купити аутомобил без упознавања његових основних карактеристика и нијанси његовог управљања.

Основе вожње за почетнике: проучавамо локацију педала

Ово питање је нарочито акутно за оне који нису имали искуства у вожњи и потпуно су незнани за све наведене аспекте машине.

Ако сте имали искуство вожње само у возачкој школи, препоручујемо вам да се обратите стручњацима и “зачињен », Изабрати ону која вам заиста одговара “гвоздени коњ“.

Педале су у било ком аутомобилу, без обзира на врсту мењача са којим је опремљен. Предлажемо да се упознате са класичном структуром педала, као и факторима за које је свака од њих одговорна (почетак кретања, промјена брзине и кочење).

У ком правцу се педале налазе у било ком ауту?

Основе вожње за почетнике: проучавамо локацију педала
  • Педал за гас. Ова педала је опремљена било којом машином. Десно је и активира десна стопала. Одговоран за почетак кретања и убрзања. Притиском, дају аутомобилу сигнал да систем треба да повећа проток мешавине ваздуха и горива. Отпуштањем педале, пружамо обрнуто “инсталација“, И.е. обавестити механизам о смањењу или прекиду испоруке горива. Грубо речено, педала за гас је нека врста кранске ручке која се може отворити или затворити;
  • Педалу кочнице. Такође доступно у било ком аутомобилу и налази се са леве стране. Међутим, он, као и педала за гас, активира се искључиво десном стопом (Вреди пажљиво посветити током тренинга!). На возилима са аутоматским мењачем, овај педала је у средини, десно од квачила и лево од педале за гас. Доводећи га на снагу, служимо аларм у аутомобилу на глатка или оштра (у ванредним ситуацијама) смањена брзина. Кочница је главни дио сваког аутомобила! Важније је од квачила, мењача, па чак и гаса! Чињеница је да се излазак с пута, да почне да се креће, да мења брзине или да убрзава брзину није толико важан. Али морате у сваком случају зауставити када постоји таква потреба или жеља. У неким ситуацијама на путу то се може учинити хитно;
  • Педала квачила. Овај део је доступан само у аутомобилима са ручним мењачем. Налази се на левој страни (кочница у “механике“У средини”), а води се искључиво левом стопом. Она служи за пребацивање обртног момента на точкове, чиме вози аутомобил. Стиснути до границе, а затим глатко ослободити. Учињавањем ове манипулације, аутомобил померате у покрет. Морате то учинити што је могуће глатко. Такође са овом педалом можете да пребаците брзину на мењач.
Основе вожње за почетнике: проучавамо локацију педала

Ово је класична педала структура у аутомобилу опремљеним ручним мењачем. Возите такву “Гвоздени коњ” прилично је тешко. У сваком случају, то је компликованије од “Аутоматски”. Међутим, возачи са искуством сматрају “основе“, И кажу да морате започети свој пут у вожњи аутомобилом управо с тим основама.

Само ако савладате “механику”, моћи ћете да узмете било коју другу машину. Ако одмах почнете са “аутоматон“, Ви ћете, без сумње, бити лакши.

Али стварно не можете постати возач високе класе. Штавише, да се преконтролира из “аутоматонОн “Механика“Веома је тешко, и ова адаптација може бити изједначена са учењем”од нуле“.

Ми контролишемо “механику”

Сједи за воланом “механике“, Важно је знати како правилно управљати таквом машином, како не би заглавио мотор, а не да оштро избије. Дакле, кад стигнете иза волана, започните аутомобил и стисните квачило до границе. Затим га пажљиво ослободите на врх марке и пребаците мењач. Покрените покрет само од првог преноса! Заједно са подизањем квачила, нежно притисните гаса.

Док се крећете, морате строго прекидати брзине у одређеном редоследу у растућем или падајућем редоследу (ово је важно како бисте спречили квар мотора – “срца“Од вашег аутомобила”). Наравно, говоримо о саобраћају у нормалним условима и хитним ситуацијама, када вам је потребно оштро кочење, ово правило се не примењује.

Погледај мењач. Овај уређај са полугом, који се традиционално налази између два предња седишта. На њој постоје слова и бројеви, од којих свака носи одређено семантичко оптерећење. Бројеви од 1 до 6 означавају бројање брзина у зависности од изабране брзине, а латинично слово “Р“- вожња уназад.

Основе вожње за почетнике: проучавамо локацију педала

У “машина“Има још слова. На пример, слово “П“То значи да аутомобил доведе у парктрониц мод и следећи начин паркирања. Писмо “Н“Служи за померање свог” гвозденог коња “на кратко.

Л“Помаже у превазилажењу тешког пута (на примјер, офф-роад или стазе са јарама) при малој брзини. Нумерисање значи исто као и и “механике“. Како поставити педале у аутомобилу “аутоматско”, већ смо сазнали – постоје само два: лево – кочница, а десно – гас.

Атипицал царс

Сада за вас на слободан приступ било који аутомобил, за различит укус. Чак и десничари! И немојте мислити да су креирани само за Токио или Лондон – у Русији користе и нормално користе.

Наравно, ови аутомобили су погоднији за градове са леве стране саобраћаја, али многи људи успјешно управљају њима и овде се, гдје то не постоји, не очекује. Ово није тако једноставно, али неке имају своје предности у куповини такве машине.

Како се педале налазе у десном погону? Многи новинари мисле да у њима “огледало“Не само управљач, већ и контролни тастери. Али то није тако. Педале су распоређене у истом хронолошком реду као у уобичајеном левом аутомобилу. Једина разлика је, у ствари, у возачевој позицији.

“Аутоматски” или “механичар”

Основе вожње за почетнике: проучавамо локацију педала

И сада долазимо до главног питања, што је разлог за врућу расправу међу возачима различитог пола, узраста и возачког искуства. Шта је боље – ручни или аутоматски мењач?

Механика је најбољи избор за почетнике и искусне возаче. Зашто? Пошто само аутомобил опремљен ручним мењачем даје возачу могућност да држи контролу у “његовим рукама”, у дословном смислу овог израза. У овом случају контролишете аутомобил и контролишете сваки његов покрет, а не обрнуто.

Такође “Механика“Значајан је за његову трајност (такве машине имају мању вјероватноћу да не успију и подлежу брзој и квалитативној поправци). Управљање је теже, али поузданије. Све белешке у хроникама несреће са фразом “возач није успио“Скоро увек кажем да је водио”митраљез. “ Поред тога, “Механика“Не ограничава могућности брзине, за разлику од”аутоматон“.

Машина опремљена аутоматским мењачем је више “рањив“И чешће се подвргавају сломовима. Његова поправка је прилично напорна и напорна, зашто, сходно томе, то кошта више. Да, а сам ауто са аутоматским мењачем понекад више од цене “механике“. Много га је лакше возити, поготово нефистицираног љубавника, али у овом случају цео “одговорност“Јер кретање лежи на њој, не на вама.

Који ауто треба изабрати је на вама. Најважније је научити његово адекватно управљање. Сретно на путевима!

Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 53 = 60

Adblock
detector