Овај пулсни осећај љубоморе! | pangudownloads.com
Психологија

Овај пулсни осећај љубоморе!

Популарна фраза је “љубоморна – то значи љубав.” Може се чути, по правилу, од оних жена које су сами срели овај феномен и имају тужно искуство. Нажалост, многи оправдавају љубомору мушкарца, чак иу својим патолошким манифестацијама, дозвољавајући јој да се морално и физички надмаши. На питање “а ипак, шта је љубомора – знак љубави или неповерења?” Психолози недвосмислено одговара: погрешно је размишљати о љубави и сумњама за издају као нераздвојне концепте.

Ова заблуда нам омогућава да пробијемо насиље у породици и преваримо многе судбине. У ствари, ако постоји љубав у односу, онда између партнера превладавају повјерење, поштовање и толеранција.

Карактеристике карактера

Љубомора се манифестује на различите начине, првенствено у зависности од темперамента особе.

Овај пулсни осећај љубоморе!

По правилу, агресивни и брзи људи реагују оштро на свест о могућности издаје партнера и понашају се у складу с тим: они изражавају пријетње, увреде, гледају телефоне, проналазе.

У случају да му се чини да је издаја доказана (није тако важно, да ли је заиста тако), агресија може имати различите облике насиља.

Људи са флегматичним темпераментом често болно перципирају мисли о потенцијалној издаји вољеног. Они су пасивни и више ће се бринути о њиховој беспомоћности него предузимати кораке за рјешавање ситуације. Такви љубоморни људи можда чак и нису осјећајни љути на свог противника, оправдавајући свог партнера у животним околностима. Тихо патити, кријући своје збрке – ово је пуно људи са пасивним карактером.

Марс и Венера

Да ли љубоморност човека има својства? Да ли она личи на осећања жене под сличним околностима?

Разлике, наравно, постоје. Они су повезани са улогама и перцепцијама о њима који постоје у друштву. Традиционално, отац и муж, који је такође породица породице, имао је повлашћено право над женом.

Упркос чињеници да су мушкарци вероватније да промене своју другу половину, они су већ дуго били у могућности поднети захтев за развод због брачне неверство. Ако инстинкт власника има предност, супружник не може да се носи са собом, уништи однос, породичне везе и наклоност.

Женска љубомора има нешто другачију природу, има своју друштвену и биолошку позадину.

Свака мајка, чији је главни нагон неговање и храњење бебе, претпоставља да ће отац штити њу и дијете, штитићи се од свих спољашњих проблема.

Стога, нарочито љубоморне жене постају у периоду удварања и првих година брака.

Приметили су да ли је могуће потпуно поверити свом животном сапутнику и да ће у будућности рачунати на преданост. Према томе, у овом случају није сасвим тачно поставити питање да је љубоморност знак љубави или неповјерења, овдје се ради о подсвесној природној жељи да има заштићено потомство.

Због тога постоји љубомора, али не и позитивна појава – жене такође могу побити љубавника без објективних разлога, претећи, користити забрањене методе.

Што је нижа самопоштовање партнера, свеобухватнији и деструктивни облици претпостављају осећај неповерења.

Ко су ове језиве љубоморе?

Психологија мушке љубоморе посматра корен узрока његове појаве. Због сумње партнера на издају појављују се различити сценарији понашања.

Љубомора може имати различите облике, без обзира да ли је она усмјерена на партнера или друге блиске особе:

Овај пулсни осећај љубоморе!

1. негативан осећај у својој чистој форми – може се појавити у било којој особи, ако његов значајан објекат не показује довољно поштовање према њему, не препознаје, оставља по страни;

2. болест – Генерисање апсолутне себичности, страствена жеља да поседују другу – његове акције и чак мисли;

3. инфантилизам – пренос дечјих метода утицаја на одрасле доби. Манипулатор помоћу захвалности и спекулација, попут малог детета, покушава да добије жељену играчку овде и сада.

Зашто се љубомора појављује? Да лакше одговоримо на ово питање, размотривши главне врсте љубоморе, њихову психологију и понашање:

Љубосумно самоцентрирано

Овај тип брине само о себи, њиховим жељама и удобности. Пратилац треба да симболизује свој статус, а заправо је лепа играчка. Добро одржаван, леп, паметан, сјаји његов успех, повећава самопоуздање. Што више ниво себичности – што је живописније и шарено је испољавање неповерења.

У стању афективности, егоиста може постати злостављање, јер само мушка да његова жена припада неком другом је мука. Дубоко у срцу такви љубоморни људи су несретни, несигурни, уплашени конкуренције и издаје.

Треба им хвала, као ваздух. Једини могући савет за оне који желе да буду близу у сваком случају није да дају чак ни најмањи разлог сумње на издају.

Љубоморан тиран

Овај пулсни осећај љубоморе!

Желите знати како изазвати љубомору у човјеку, разговарати са љубоморним тираном.

Ово је најопаснији тип са истим знацима себичног понашања описаном горе, али и плус за све са суптилним самозадовољством, емоционалним отуђењем и омаљеношћу. Са оваквим начином размишљања, партнер се не посматра само као предмет поседовања, већ као неживота без жеља, право гласа, сопствено мишљење.

У стилу страсти, тиранин може растворити своје руке и нанети озбиљне телесне повреде жртви без икаквог кајања и осећаја сажаљења.

Принцип “Ја, као што знам, ради зато што је мој”. Изузетно је тешко побјећи од мученика, иако је то свакако једина исправна опција. Ако прихватите и прихватите судбину “сивог миша”, на крају можете изгубити своју личност, потпуно изгубити самопоштовање.

Неуравнотежено и сумњиво

Можете лако разумети зашто постоји љубомора у партнеру који доживљава анксиозност и болну неизвесност у свему. Овај тип осећа да то није вредно љубави, да се плаши губитка жене која похвали небу, сматра најлепшу, шармантну и јединствену.

Такви људи су склони депресији и самоповређењу, за њих је изузетно важно да буду вољени. Неизвјесно, ухватили су сваки уздах своје вољене, спремни су учинити све што је могуће како би избјегли било какав конфликт и изазвали њену сагласност.

По правилу, ови љубоморни људи нису агресивни, не организују скандале високог профила, већ ће радије скроловати ситуације и дијалоге у својим главама, али неће рећи о њиховим искуствима. Треба им искрена љубав, разумевање и симпатија.

Погрешан љубавник

Ако се човек барем једном промени, онда често он сам почиње кривити партнера за “авантуре”. С једне стране, он скреће пажњу из чињенице да он сам има “стигму у пиштољу”, а с друге стране – једноставно не верује да неко може остати веран, јер он сам има приступ потрошача.

Такав осећај је опасан и подмукао, настају тамо где нема љубави (на примјер, то се дешава у породицама у којима пар задржава само дјеца и живот).

Последица прошлости

Овај пулсни осећај љубоморе!

Како изазвати љубомору човека који је искусио трагичну издају своје вољене?

Врло лако – он ће, некако, осумњичити новог сапутника живота, потражити превару и измишљотину у сваком погледу или покрету.

Што је тежи партнер који је пролазио кроз јаз, теже ће бити превазилажење сумње на “нови живот”. Да би преживела болан период неповерења, потребно му је време и стрпљење мудре жене поред њега.


Без обзира на психологију мушке љубоморе, што изазива љубомору жене, партнер мора имати велику самоконтролу, емпатију, мудрост и љубав према свом сапутнику, како би неутралисао негативне аспекте ове појаве.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 50 = 59

Adblock
detector