Психологија

Шта значи љубичаста и љубичаста боја?

Лила се често збуњује љубичастом. Иако, према психологима, постоји основна разлика између ове две сличне нијансе. Ериц Брен, аутор познате књиге о психологији "Знаш себе", Врло прецизно описује у њему све главне разлике између ове две сродне боје.

Шта психолози мисле о љубичастој?

Шта значи љубичаста и љубичаста боја?

Доминација љубичице у људском животу карактерише га као мистериозну особу, склона сталној анализи онога што се дешава око њега. Често се такви људи чини да су окружени само самима и индиферентним. Можда је то разлог зашто особа чује први израз "али ја сам љубичаста", Он разуме на подсвесном нивоу да његов саговорник није заинтересован за тему њиховог разговора.

Љубитељи љубичице, због свог темперамента, не могу у потпуности да се отворе другима, тако да често имају проблема са успостављањем спољних контаката. Упркос томе, људи који су далеко од боје-психологије сматрају да је главно значење љубичице само прикривање и равнодушност.

Али колико су у криву! Без сумње, љубичаста је најтвињска и мистериозна од свих боја дуге. Због тога, људима који дају своју преференцију овој боји, додељена су таква својства као опрез, мудрост, равнотежа у њиховим акцијама.

Боја јоргована у психологији има сасвим другачију интерпретацију од свог "брате".

Боја лаванде

Лила боја значи лакоћу, зрачност, отвореност и инхерентан је људима који носе креативну вену. Стремљење за изврсности је њихов главни циљ у животу. Они нису попут околних људи и увијек се објесите на облаке. Такви људи имају богат и креативан начин размишљања, импровизација је њихова муха.

Шта значи љубичаста и љубичаста боја?

Како људи који су свесни уметничке психолошке тврдње, лако је препознати личну особу у гомили, од њих излази унутрашњи сјај, који инстинктивно привлачимо за себе. Након комуникације са њима, постаје удобно и лагано на душу.

Али као и свака медаља, постоје две стране. Упркос свом сјају и отворености, људи лавенде су склони дубокој депресији, која може трајати дуже време. Врло је тешко изаћи из ове државе без помоћи од јорговане.

Најудобнији такви људи осећају се у таквим професијама као глумац, критичар, уметник или писац. Рутински рад у канцеларији није за њих. Они су генератори идеја.

Посебни знаци

Ако особа даје предност љубичастој боји - то значи да има следеће карактерне особине:

Шта значи љубичаста и љубичаста боја?
  • Пажљив став према субјектима са којима се повезују и пријатне и не тако сећање. Таквим људима су потребне позитивне и негативне осећања. Али не може увек да правилно посматра равнотежу. Због тога, чести и нагли прелазак из једног емоционалног стања у другу у лила личности - ово је сасвим нормална појава;
  • Невјероватно лудост. У природи у природи прикривају такве особине као што су прилагодљивост и сналажљивост, такви људи наивно верују да живе у свету у којем главни критеријум "нема штете". Због своје поверења, често пада у замке "пажљиво"Распоредите се боље за живот у овом тешком свету људи;
  • Да ли су склоне ниском самопоштовању. Лаванда није навикла да окривљује друге због својих неуспеха, јер су уверени да је ово првенствено њихова грешка;
  • 100% алтруисти и перфекционисти. Увјерени смо да нема границе до савршенства, због тога не могу себи приуштити слично сличне врсте посла;
  • Веома пажљиво према вашем изгледу. Чак и ако нису у бољој атмосфери, они ће изгледати добро одржавани;
  • Материјална страна их не интересује, за њих је креативни део приоритет;
  • Вјетрови, стога опрезно избјегавају радове који су монотони и захтијевају пуно времена за њихово извршење;
  • Захтевају не само себе, већ и друге;
  • Упркос својој отворености, они су често неуређени у спору;
  • Такви људи су неопходни за породични живот, ако тражите сапутника који ће донијети не само кафу већ и срећу вашег кревета. Њихова дивља машта не познаје границе. Али будите спремни због чињенице да ће ваши пратиоци лила постати бескорисни за породицу.

Наравно, све горе наведене особине не могу се примијенити на све безусловно љубитеље боје боје и нијанси. Психологија је суптилна наука, али како се показује напредак, веома је ефикасно утицати на особу са вештим коришћењем. Оглашавање, дизајн, храна и индустрија одјеће - и ово није потпуна листа, где вас озбиљно занима како одређена боја може утицати на људску подсвести.

Лила у одећи

Врло јака, племенита и богата нијанса. Уочено је у Турској током "Златног доба". Захваљујући овој перцепцији да је ношење боје јоргована сматрано приоритетом само за представнике краљевске крви. Тако су људи нагласили своју моћ и империјалну моћ над другима.

Времена су се променила, одјећа престала је носити скривене филозофске пригоде. Али мода крене и дизајнери одеће се све више претварају у боју психологију.

Шта значи љубичаста и љубичаста боја?

Плава је боја неба и тишине. Стјуардеса, већина, су обучена у ову боју. Као што су експерименти показали, већина људи се плаши летења и гледа у плаво, наш мозак прима сигнале који умирујуће дјелују на читав наш нервни систем.

Носите љубичасту одећу или додатну опрему, сличну боју, пустите друге да знају да сте у стању повјерења и мира. За пословне састанке боље је да се фокусирате само на прибор од боје лаванде, он ће сигналити другима да је пре њих особа која има креативан приступ пословању и користи се за постизање циља за кратко време.

Упркос наизглед хладности, лила може поставити саговорника на пријатан и отворен разговор. Због тога ХР менаџери, који спроводе интервју, често користе ову технику у свом раду. Али не само кадровски менаџери користе вриједност јоргованог и љубичице као алат за своју професију. Дизајнери ентеријера јасно знају да за стварање мирног, опуштајућег и чврстог ентеријера не могу да раде без боје боје и нијанси.

Јоргована у унутрашњости

Ова универзална боја хармонично се комбинује са било којом нијансом из палете. Топла, искрена, племенита, способна да у унутрашњости дају осећај пословања, потпуну релаксацију и безбрижност. Погодно је свуда, од ходника до дизајна соба за госте.

Могуће је нагласити и визуелно увећати мале животне просторе помоћу светле боје боје. Али то не значи да сви зидови у тренутак требају постати лаванда!

Шта значи љубичаста и љубичаста боја?

Лила - краљ акценти. Ако постоји жеља да изаберете одређени зид у просторији или детаљ у унутрашњости - онда се усудите.

Запамтите да загушење ове сенке може имати супротан ефекат на психу. Унутрашњост која шири ову основну нијансу изгледа мрачно и депресивно. Према томе, уради то мудро.

Погодан је за кухињу, где је лепо кретати чашом мирисног чаја. Деца адолесценције такође могу бити заинтересована за ову сјенку. Спаваће собе ове боје у комбинацији са бијелим никада неће изгледати досадне.

Приликом избора лаванде, не бојте се експеримента. Ако сте зауставили на свој избор - то није случајно. Дакле, ваша подсвесна ум вам даје разумевање да креативност није за вас "празан звук"И требало би да пробате и успели ћете!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

95 − = 92