Утицај месеца на човека | pangudownloads.com
Психологија

Утицај месеца на човека

Светлост и позивање на месечину дуго су изазвани интересима људи. И ово није чудно, јер утицај месеца на човека је неоспорна чињеница у којој су наука и мистицизам нашли заједничке контактне точке.

Ефекти на људе

Од 28 до 30 дана вам је потребан Месец да направите пун круг, окрећући Земљу. То се дешава од новог месеца до новог месеца.

Важне су четири главне тачке сателитских фаза Земље:

Утицај месеца на човека
  • нови месец;
  • средина долазећег месеца (прва четвртина месеца);
  • пун мјесец;
  • средином понизног месеца (последња четвртина).

Периодика кретања природног сателита Земље дјелује на биоритмама људског тела, рефлектујући на његово здравље, физичко и ментално.

Највећи утицај месеца на људску психу примећен је недовршеним циклусом лунарног месеца, који траје тачно 29 дана. Тада је особа најсренутнија, напета и његово понашање је непредвидљиво.

Изгледа као фикција? Можда, али швајцарски научници доказали су директну везу између промене фазе ове мистериозне ноћне светлости и промена у раду људског мозга.

Проучавајући ноћни сан уз помоћ најсавременије опреме забележили су посебну активност мождане активности субјеката, као и повећање концентрације хормона у крви. Такође, научници су открили да су субјекти на пуном мјесецу заспали мало касније (у просеку 5 минута), а спавање је смањено за 20 минута.

Научници верују да је формирана тако чудан ефекат на природном сателиту на људску психу у праисторији, а образац понашања је остало од наших предака: пун месец осветљен простор направљене људи лак плен за предаторе, и буђење тело им је помогао да увек буду на опрезу.

Земаљски сателит делује не само на процесима у церебралном кортексу, већ се показује и његова активност и стање организма у цјелини.

Огроман утицај месеца на здравље људи потврђује биоенергетика. И приметите да такве промене у здравственом стању могу готово све: тако да, неким данима смо енергични и пун енергије, ау другим смо само пали са ногама. «Енергичан"И"споро"Дани се замењују завидном цикличношћу, која се поклапа са одређеним положајем ноћног светла.

реакција тела и духа

Дакле, који је ефекат Месеца на особу и на шта се то конкретно манифестује? Особа се осећа ослабљеном и ослабљеном током периода новог мјесеца. Енергија се додаје као што се пуни мјесечни приступ.

Занимљиво је да су мушкарци осетљивији на нови месец од жена, а то се манифестује у агресивном понашању, раздражљивости јачег пола. Током овог периода, немојте оптерећивати тело с великим физичким напорима, такође је важно да останете мирни.

Позитивно је да је време новог месеца повољан за нове почетке, постизање циљева, отклањање лоших навика и промовисање здравља.

Тело током периода ноћног снопа добро осјећају побољшане физичке оптерећења. Време је да се превенирају болести: идите на здраву исхрану, почните узимати витамине.

У овој фази, велики утицај месеца на жене помаже у успешној изради козметичких процедура (неге ноктију, косе, коже). Све иницијативе које имају за циљ побољшање изгледа ће имати користи од слабог секса.

Пун месец је период погоршања емоционалне сфере, људи постају веома рањиви. Овај пут је посебно ефикасан за психу жена: они постају рањиви, пате од несанице. Искорак енергије гурају људе да сазнају везу, за коју се јако препоручује биоенергетици да се избегну.

Генерално, утицај месеца на жену изненађује због његове регуларности. Дакле, многи процеси у женском тијелу су управо синхронизовани са фазама овог ноћног свјетла. Узми, на пример, менструални циклус, који се понавља са периодичностима лунарног месеца.

Чудно је, али период трудноће одређује и лунарни календар.

Утицај месеца на човека

Израчунајте на њој, чак можете чак и врхунцу овулације, најчешће пада на нови месец.

У пуном месецу, хроничне болести или старе трауме погоршавају. Током овог времена, не би требало да претерате себи гомилу било каквог плана, јер могу изненада дати супротан ефекат: а лоше расположење, изазвати умор и апатија. Важно је избјегавати пијење алкохола, јер је његов утицај на људе знатно побољшан током пуног мјесеца.

Да ли је Месец нестао? "Тада је вријеме исправити грешке." Можете се борити против болести или лоших навика, ослободити се досадних ствари и све што је сувишно. Током овог периода важно је и корисно пуно ходати и довести организам у ред.

Утицај на раст биљке и угризе рибе

Наравно, лунарни месец не утиче само на особу. Његови закони подлежу свијету вегетације. Размотримо детаљније како Месец утиче на земљу и биљке.

Промена фаза природног сателита ствара флуктуацију енергије (биопотенцијал) биљака, утиче на њихову отпорност на неповољне услове живота.

Који је разлог? Чињеница да је моћна гравитационо поље оф тхе Моон, утиче на биосферу, мења магнетно поље наше планете ће се отопити и довести до промене у температури, варијације атмосферског притиска, снагу и правац ветра.

Због тога, садња усјева у тлу, дуго старање о њима и период жетве често се бирају узимајући у обзир период лунарног месеца.

Наравно, утицај месец на постројењу је велика, али је принос усева такође зависи од сидералне месеца у месец - период за који је потпуно заобилази око Сунца, пролази са 12 знакова зодијака. Месец звезда је 27,32 дана. Он има највећи утицај на земљиште (земљиште), посебно, на његово стање.

Усклађивање у једном реду Сунца, Месеца и наша планета је снажан гравитационо поље које у великој мери утиче на нашу планету, изазивајући таласе, који у великој мери утиче на понашање водени живот.

Утицај месеца на човека

Риба током овог периода креће у потрази за храном за поплављена подручја. Посебно је активна слатководна риба, јер је способна да осјећа гљивичност. Ова способност је због присуства многих тактилних органа. На пуном мјесецу, предатор је будан, месечина светлости савршено осветљава свој плен.

Нема сумње да је утицај Месеца на гризе рибе огроман: прво, плиме, односно осциловање воде у различитим правцима, мењају електричне процесе становника вода. Друго, врхунац биоритмова рибе примећује се током пуног месеца, тако да ће гризе бити добре.

Лоше гризе се може примијетити у посљедњих 3 дана прије самог почетка пуном мјесеца и 2 дана након ње. Али нови месец ће сигурно дати богат улов рибарима.

Као што видимо, наш свакодневни живот у великој мјери зависи од кретања ноћног свјетла. Прилагођавањем живота Месецу, можете се искористити за тело, за ум и за душу!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 3 = 2