"Време убијања": како провести бесплатан сат са користима? | pangudownloads.com
Психологија

“Време убијања”: како провести бесплатан сат са користима?

Чини се да су наши животи тако блиски да ми стално недостајемо времена за било која корисна достигнућа. Али се дешава да смо у ситуацији када је време да буквално немамо где да идемо.

Шта радити кад нема шта да ради?

"Време убијања": како провести бесплатан сат са користима?

Узми на пример рад: у савременом животу то укључује бесконачну серију рада и празнину, и немогуће је рећи тачно који од ових циклуса нас гуме више.

Како у таквим случајевима провести слободно вријеме?

Наравно, можете се бавити искреним глупостима, попут играња тетриса на таблету или паметном телефону. Али ово "Убијање" време вам неће ништа учинити.

Више је пријатно и продуктивно радити стварно интересантне ствари које могу чак донијети материјалну добит. Ти "Убијте двије птице једним каменом" - с једне стране, није вам досадно, с друге стране - из процеса добијате властиту корист.


И да то није ни материјално, већ духовно - све је боље него проводити неколико сати на истој празнини, само испуњавањем неких једноставних задатака.

Да проводите вријеме код куће, на послу, у школи, возу или у болници, важно је идентификовати ваше приоритете у овом питању. Шта радите у принципу? Можда имате жудњу за сликањем и сликањем? Да ли волите да пишете поезију и прозу? Или сте заинтересовани за било који ручни рад?

Изненађујуће, у уобичајеном свакодневном режиму, често немамо довољно слободних минута и сати за креативне циљеве. Па зашто не искористити прилику, а не претворити своје слободно вријеме у корист себе и сопственог развоја?

Ако још преостане неколико сати пре краја радног дана

Догађа се да сте завршили сав рад који је био планиран до данас, а до краја радног дана остаје два или три сата. И наравно, ниједан шеф неће вас пустити кући, једноставно зато што то захтијева оквир корпоративне дисциплине. Шта да радим?

Алтруисти одмах намеравају да помажу другима и изврше свој посао "Хвала". Али то уопште не треба учинити: прво, ваше колеге брзо Хоће ли "знати" добра душа и почиње да вас стално користи, што на крају може утицати на сопствену професионалну продуктивност.

Друго, нећете добити никакву материјалну или чак моралну надокнаду за ово (већ ће шеф бити незадовољан таквим радњама, него ће их похвално третирати и уочити у потенцијалном кандидату за промоцију).

И треће, ви сами нећете носити ништа од ове незахвалне окупације - пошто сте се обавезали да помогнете, то значи да знате више од свог колеге, те сходно томе у овом тренутку нећете ништа научити.

"Време убијања": како провести бесплатан сат са користима?

Користите своје слободно време на начин који има користи од тога. Ако знате или осећате да ћете раније бити пуштени, окупљајте са собом компоненте вашег хобија.

На пример, предиво и плетење игле, листови албума и оловке за скицирање скица, организатор за писање песме или приче.

Не проводите бесплатне часове на Интернету, посебно у друштвеним мрежама.

Они су прави лопови нашег времена! А у њима нећете наћи ништа корисно, осим ако не комуницираш са вашим најближим далеко од вас. Међутим, интернет - ипак није најгора опција за забаву, поготово ако можете научити неке корисне вештине у њему.

Како исправно пролазити време на послу:

 • Пронађите онлине егзотични рецепт за вечеру за породичну вечеру, направите списак производа и планирате кување после посла;
 • Подигните креативност - напишите стихове, нацртајте скицу за слику, креирајте акцију за свој будући роман;
 • Погледајте ручно израђене - лутке за шивање, фелтинг, моделирање, плетење, обликовање кулиса за кућу или канцеларију. То вам може донијети не само морално задовољство, већ и доходак;
 • Рад на слободним размјенама на Интернету - такођер је корисно, посебно ако стално немате довољно новца;
 • Израдите скицу за нову хаљину, блузу или јакну ако знате како шијете. Пронађите одговарајуће обрасце на Интернету и ставите их на свој албум;
 • Користите вежбе - ако гледате своје здравље и стање тела, корисно је и за време паузе за ручак и друго "Интермиссион" на послу.

Можете учинити све - главна ствар је да је то пријатно и корисно за вас. Немојте дозволити да касније зажалите безуспешно забаву која се може одвијати занимљиво и продуктивно.

Болница - пакао за раднике и нокте

Зашто пакао? Да, јер чак и увлачни идлерс, ући у њега, почињу да воле све врсте посла. Спремни су да ураде било шта, само да зауставе серију ових бесмислених дана. Повлачи чак и искуство пре болних процедура - тако да свака особа жели да се ослободи овог монотоног постојања што је пре могуће.

Како можете проћи вријеме у болници, ако је још увијек далеко?

"Време убијања": како провести бесплатан сат са користима?
 1. Направите детаљну листу планова за вријеме опоравка (ако лежи на очувању трудноће, корисно је читати књиге о бризи о деци, раном развоју и пружити све што вам је потребно за куповину да дођете у кућу бебе);
 2. Уцитајте, извезите, направите занате;
 3. Гледајте ТВ или филмове за које обично немате времена за кућу;
 4. Идите на омиљену игру на рачунару, лаптопу или таблету;
 5. Размислите о томе како можете проћи вријеме на Интернету како бисте га учинили корисним - научите различите туторијале, практикујете извођење одређених техника шминке, пронађете видео лекције онога што вас највише занима (креативност, посао, кување итд.);
 6. Научите нову вештину коришћења савремене технологије - на пример, програм за уређивање фотографија.

Време се може провести као било чега, главна ствар је да то није у супротности са вашим индикацијама за лечење и не узрокује штету по здравље (бар ако желите да се отпуштате прије).

Школа и универзитет

Питање како можете проћи вријеме у школи или на универзитету, на први поглед може изгледати веома чудно, јер је у образовним установама обично да се упознају. И заиста, боље је да не постављате пред собом нит са куглицама - за ово можете једноставно протерати из лекције или предавања.

Стога, ако заиста мислите да знате све о чему инструктор говори, започните следећу тему и почните да га проучавате. Или усмерите своју енергију да се припремите за завршне испите - тако да не само да убијате досадан пар, већ и да се ослободите потребе да се стиснете уочи промена без бедних ноћи.

Ако сте на путу ...

"Време убијања": како провести бесплатан сат са користима?

Како проводити вријеме у возу је прилично занимљиво питање. У нашој ери информација људи се користе за приступ Интернету како би убили изванредне бесплатне минуте и часове. Много их је у возу, али има врло мало возила опремљених са ВиФи мрежама. Бар у нашој земљи.

Пре пута, складиштите занимљиве књиге или часописе, преузмите серију или неколико филмова, купите лиценцирану игру коју дуго желите да прођете. Алати за ваш хоби који се вуче са собом је бесмислен и непријатан, посебно ако већ имате довољно ствари у вашем пртљагу.

Због тога је најбоље контактирати лаптоп. Ор "Сваллов" занимљиво читање.

Шта радити код куће на слободном дану?

Наравно, боље је провести викенд испред куће, јер су то једине могућности "Изађите у светло". Али, ако се време спусти или се осећате неугодно да идете на шетњу или забаву, требало би да дођете до занимљиве лекције тако да ваш викенд неће ићи у отпад. И да започнем најбоље са општим чишћењем. Може се испоставити прилично досадним, нарочито ако извршите ревизију ормара и остатака.

Разбијте све непотребне и без оклевања, пошаљите на депонију. Сећате се једне источне мудрости - нови неће доћи док се стари не оде!

Ослободите свој дом од непотребних ствари. Ставите све у ред, укључујући и најскривнија места у стану. И тек онда мокро чишћење - оперите прозоре и подове, очистите текстил, оперите завесе, вакуумирајте тепихе, обришите прашину. Биће вам много лепше да будете чисти.

Како другачије убити вријеме код куће? Забавите се на рачунару, гледајте филм, прочитајте корисну књигу. Урадите своје хобије. И ако је заиста лењ, спавај, јер здрав сан је нешто што недостаје у суштини свакодневног живота за сваког од нас.

И нека вам управљање временом даје истински сочно воће!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

3 + = 4