Знаци тираног мужа | pangudownloads.com
Психологија

Знаци тираног мужа

Нажалост, појам домаће тираније је довољно чест. Многе жене сада и онда кажу да живе заједно са својим мужевима - тиранима. Из имена можемо већ закључити да ово није рај. Али, шта је, заправо, карактеристика таквог психичког феномена? А како унапријед препознати тиранина?

Знаци тираног мужа

Главна карактеристика оваквих људи је нека врста опсесије са жажом моћи и жељом да се све контролише. За такве људе, чак и најмања непослушност може проузроковати огромно ментално нелагодност.

Знаци тираног мужа

Тирант мора контролисати сваки детаљ и осјетити потпуну контролу. Живети са деспотским супругом имплицира један очигледан одговор на питање "Ко је господар куће?".

А ако се неко изненада усуђује да угрози његову моћ или покуша да га одведе са постоља, он ће покушати учинити све што је могуће како би се уклонио узрок кршења његовог менталног одмора. Он ће покушати све начине да потисне оне људе на које није утјецао његов утицај и да контролишу своје поступке.

За психолошког супресора карактерише тешка одбрана њихових положаја. У спору, он ће у суштини инсистирати на властитом, чак и ако зна да је сигурно погрешан. Мушкарац тиранин никада неће направити концесије. За њега, споразум са нечијим мишљењем значи губитак моћи.

Главни задатак супруга тиранина је да своју жену стави у положај зависности од њега. Он ће обезбедити да жена седи код куће и подиже децу, тако да она нема сопствене изворе прихода. На почетку односа ова забрана може бити назначена у мекшем облику и довољно је племенита.

Супресант ће вам изјавити да "његова жена не треба да ради, а он ће се побринути за саму породицу". Такође ће јој забранити комуникацију са пријатељима и рођацима који нису сретни са њим. Покушаће да учини све како би владао врхом над својом половином.

Тирант се манифестује у својој слави, посебно током трудноће супружника и након порођаја. У време када је жена најугроженија и зависна од свог супруга, што он врло успешно користи.

Знаци тираног мужа

Током овог периода, супресор доминира готово све.

Поред тога, он може да приушти не само да потисне своју жену већ и да је увреди, па чак и да употреби физичку силу. Описали смо неке од главних знакова супруга тиранина, помоћу којих се он може идентификовати. Али, по правилу, они се посебно манифестују када жена већ има мрежу. Постоји и могућност да унапред препознамо супресора, ако познаје његов психолошки портрет.

Како се отарасити свог мужевског тиранина?

Психологија супресора

Са становишта психологије, опсесивна жеља за моћи се класифицира као неуроза. Муж - психолошки тиран покушава, по сваку цену, да потисне, понизи, потчињава вољу људи који су с њим један поред другог.

Интересантна карактеристика је што он сам себи не признаје ово и сваки чин рационализује. Неуротичари, по правилу, поштују људе јаког складишта и са презира се односе на слабије. Његово понашање такође диктира унутрашња слабост коју никад не препознаје. Он надокнађује сопствену недоследност таквим приказом ауторитета, тако да му је потребна његова потврда његове "снаге" стално.

Дакле, главни узрок психолошког стања такве особе је константан унутрашњи сукоб жељеног и стварног. Његова слабост надима се и надокнађује доминацијом над другима. Такав лет из стварности до деспота нема краја, јер је препознавање сопствене слабости за њега као смрт. Он себе види као јаку и самопоуздану особу. Ово је повезано са осетљивошћу супресивног самопоштовања.

Знаци тираног мужа

Препоручујемо да се не исмевамо од овог психотипа, јер он не разуме такве ствари. За неуротике, од виталног је значаја да константно осјећате своју супериорност над другима.

Околни људи су за њега само објекти самопоштовања, против којих домацински деспот константно доминира. Да би се добио фаворит тиранског мужа, довољно је ласкати осећања сопственог значаја и изразити своју дивљење.

Али домаћи деспот гради односе са домаћинством на сталном одржавању осећаја страха. Неуротични људи не нужно користе физичку снагу, савршено манипулишу људима и осећају слабе тачке других. Треба запамтити да је супресиониста у ствари прилично слаба, рањива и инфантилна особа која споља показује снагу и пријетњу.

Мушкарац је тиранин: толерисати или се ослободити?

Најтужнији сценарио живота је она у којој жена стално трпи од напада мужа, али не чини ништа да то заустави. Главни проблем ових жена је да ако данашњи муж деспота буде негде из разлога изван њене контроле. Жена, по правилу, на крају пронађе еквивалентну замену и поново почиње да издржава бол и понижење.

Пет корака до ослобођења

Па шта ако муж буде тиран? Заправо, у овој ситуацији, одговор је очигледан - поднијети захтјев за развод. Али у животу се све не деси праволинијски, а ово питање је тешко са психолошке тачке гледишта.

Покушаћемо да дамо главне препоруке како се отарасити мужа тиранине:

Знаци тираног мужа
  1. Неопходно је поставити питање "Зашто нам треба такав муж?" И искрено одговорите на то. Као што показује пракса, многе жене воле да осећају жртву и уживају у патњи. Да би се ослободио тираније, потребно је уложити напоре да радите на себи;
  2. Преузмите одговорност за себе и свој живот. Неопходно је посматрати ситуацију која се појавила са стране и схватила је да је такво понашање мужа тираната могуће само уз сагласност "жртве". По правилу, жене се плаше самостално да самостално управљавају сопственим животима и раде на снажном мушком рамену. У неким случајевима, плаћање за такво спокојство је живот са супресором;
  3. Ако изаберете опцију квалитативне промене у вашем животу, припремите се за чињеницу да се суочавате са озбиљном ревизијом свјетских перспектива и ревалоризацијом вриједности. Независно да разумеш ово питање је довољно тешко, па је у овој фази најбоља опција тражити помоћ од специјалисте - психоаналитичара;
  4. Први приоритет за жену јесте повећање њеног самопоштовања. На крају крајева, тиранице, по правилу, повезују живот жене која има потцењен осећај самопоштовања. Морате да се волите, урадите сопствени развој и покушајте да изађете из ситуације материјалне зависности од психолошког вампира. Ово ће помоћи да се промени однос са тираном и изађе из његове игре;
  5. Ако живите са мушким тираном, онда знате да га неће бити могуће едуковати. Он ће стално тражити моћ и доминацију. А ако изађете из његове контроле - чекаш на бескрајне кичме и увреде. Дакле, једино тачно решење у овом случају је развод.

Многе жене не напуштају кућне деспоте због своје деце. Али мислите, да ли желите да ваш син преузме понашање свог оца, а ћерка подсвесно покушава да изабере мужа попут свог оца?

Покушајте да користите наше препоруке и ваш живот ће се променити у сваком случају! Волим те и разумевање!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 9 = 11