Acest sentiment de gelozie! | pangudownloads.com
psihologie

Acest sentiment de gelozie!

La oameni, popular expresia „gelos - înseamnă iubire.“ Acesta poate fi auzit, de regulă, acele femei, care se confruntă cu acest fenomen, și au o experiență amară. Din păcate, mulți oameni justifică gelozie, chiar și în manifestările sale patologice, permițându-vă să domine un mental și fizic. La întrebarea „și totuși există gelozie - un semn de dragoste sau de neîncredere“ psihologi raspund fără echivoc: o greșeală să ia în considerare dragoste și suspiciune de concepte inseparabile trădare.

Această concepție greșită ne permite să înfloream violența domestică și să murim multe soartă. De fapt, dacă există dragoste într-o relație, atunci prevalează încrederea, respectul și toleranța între parteneri.

Caracteristicile caracterului

Gelozia se manifestă în moduri diferite, în primul rând în funcție de temperamentul persoanei.

Acest sentiment de gelozie!

De regulă, oamenii agresivi și rapizi reacționează mai atent la conștientizarea posibilității de a trăda un partener și se comportă în consecință: ei exprimă amenințări, insultă, urmăresc telefoanele, descoperă.

În cazul în care se pare că trădarea este demonstrată (nu este atât de importantă, este chiar așa), agresiunea poate lua diverse forme până la violență.

Persoanele cu temperament flegmatic percep adesea dureros gândurile despre potențiala trădare a celui iubit. Sunt pasivi și se vor preocupa mai degrabă de neputința lor decât de a lua măsuri pentru a face față situației. Astfel de oameni gelosi nu se pot simti chiar suparati de adversar, justificand partenerul lor cu circumstantele vietii. Să trăiți fără tacere, ascunzând neliniștea lor - aceasta este o mulțime de oameni cu caracter pasiv.

Marte și Venus

Are gelozia unui om trăsături? Seamănă cu sentimentele unei femei în circumstanțe similare?

Diferențele, desigur, există. Ele sunt asociate cu rolurile și percepțiile pe care le au în societate. În mod tradițional, tatăl și soțul, care este și familistul familiei, au avut un drept preferențial asupra femeii.

În ciuda faptului că bărbații au mai multe șanse de a-și schimba a doua jumătate, au reușit de mult timp să depună dosar pentru divorț din cauza infidelității maritale. Dacă instinctul proprietarului are prioritate, soțul nu poate să se descurce singur, ruinând relația, legăturile de familie și afecțiunea.

Gelozia femeii are o natură puțin diferită, are propria sa societate și biologia.

Orice mamă, al cărei instinct principal este îngrijirea și hrănirea copilului, presupune că tatăl o va proteja pe ea și pe copil, se va proteja de tot felul de probleme externe.

De aceea, în special femeile geloase devin în perioada curtării și primilor ani în căsătorie.

Ele privesc dacă este posibil să aibă încredere pe deplin în viața lor și în viitor să se bazeze pe devotament. Prin urmare, în acest caz nu este complet corect să punem întrebarea că gelozia este un semn al iubirii sau al neîncrederii, aici este vorba de o dorință naturală subconștientă de a avea un descendent protejat.

De aceea există gelozie, fără a face totuși un fenomen pozitiv - femeile pot bate, de asemenea, un iubit fără motive obiective, amenință, folosesc metode interzise.

Cu cât stima de sine a partenerului este mai scăzută, cu atât formele mai mari și mai distructive vor avea un sentiment de neîncredere.

Cine sunt aceste gelozii înfiorătoare?

Psihologia geloziei masculine se uită la rădăcinile cauzelor apariției acesteia. Datorită suspiciunii de trădare a partenerului, apar diverse scenarii de comportament.

Gelozia poate lua forme diferite, indiferent dacă este destinată unui partener sau unei alte persoane apropiate:

Acest sentiment de gelozie!

1. sentiment negativ în forma sa pură - poate să apară în orice persoană, dacă un obiect semnificativ pentru el nu-i arată suficient respect pentru el, nu recunoaște, lasă deoparte;

2. boală - generarea egoismului absolut, dorința pasională de a poseda alta - acțiunile și chiar gândurile sale;

3. infantilism - transferul metodelor de influență ale copiilor la adulți. Manipulatorul, cu ajutorul capriciilor și speculațiilor, ca un mic copil, încearcă să obțină jucăria dorită aici și acum.

De ce apare gelozia? Pentru a răspunde mai ușor la această întrebare, luând în considerare principalele tipuri de gelozie, psihologia și comportamentul lor:

Geloasa de la sine

Acest tip îi pasă numai de ei înșiși, de dorințele și de confortul lor. Companionul este menit să simbolizeze statutul său, și, de fapt, este o jucărie frumoasă. Ei bine îngrijit, frumos, inteligent, își distinge succesul, mărește stima de sine. Cu cât este mai mult nivelul de egoism - cu atât mai viu și mai colorat este manifestarea neîncredere.

Într-o stare de afecțiune, egoistul poate ajunge la abuz, deoarece doar gândul că femeia lui poate aparține altcuiva este agresivă. Adânc în inimile lor, astfel de oameni gelosi sunt nefericiti, nesiguri, frica de concurenta si de trădare.

Au nevoie de laudă, ca de aer. Singurul sfat posibil pentru cei care vor să se apropie, oricum, nu este acela de a da chiar și cel mai mic motiv de suspiciune de trădare.

Tiranul gelos

Acest sentiment de gelozie!

Vrei să știi cum să cauți gelozie la un bărbat, să vorbești cu un tiran gelos.

Acesta este cel mai periculos tip, cu aceleași semne de comportament egoist descrise mai sus, dar și un plus pentru totul cu subtilă satisfacție de sine, înstrăinare emoțională și minciună. Cu o astfel de mentalitate, partenerul nu este privit doar ca un obiect de posesie, ci ca un lucru neînsuflețit fără dorințe, drept de vot, opinie proprie.

Într-o formă de pasiune, tiranul își poate dizolva mâinile și poate provoca vătămări corporale grave victimei, fără nici o remușcare și sentimente de milă.

Principiul "Eu, așa cum știu, lucrez pentru că este al meu". Este extrem de dificil să scăpați de tormentor, deși aceasta este cu siguranță singura opțiune corectă. Dacă acceptați și acceptați soarta "mouse-ului gri", vă puteți pierde în cele din urmă personalitatea, pierdeți complet stima de sine.

Dezechilibrat și suspect

Puteți înțelege cu ușurință de ce există gelozie într-un partener care se confruntă cu anxietate și incertitudine dureroasă în tot. Acest tip simte că nu este vrednic de iubire, este frică să-și piardă o femeie care laudă la cer, consideră cea mai frumoasă, fermecătoare și unică.

Astfel de oameni sunt predispuși la depresie și auto-immolare, este extrem de important pentru ei să fie iubiți. Incercati, isi prinde fiecare suspin de iubita lor, sunt gata sa faca tot ce este posibil pentru a evita orice conflict si a determina aprobarea ei.

De regulă, acești oameni geloși nu sunt agresivi, nu aranjează scandaluri de mare anvergură, ci vor derula mai degrabă situații și dialoguri în cap, dar nu vor vorbi despre experiențele lor. Ei au nevoie de iubire sinceră, înțelegere și simpatie.

Gresit iubit

Dacă un om sa schimbat cel puțin o dată, atunci foarte des el însuși începe să dea vina pe partener pentru "aventuri". Pe de o parte, el atrage atenția asupra faptului că el însuși are un "stigmă într-o armă", iar pe de altă parte - pur și simplu nu crede că cineva poate rămâne credincios, deoarece el însuși are o abordare a consumatorilor.

Un astfel de sentiment este periculos și insidios, apare acolo unde nu există iubire (de exemplu, se întâmplă în familii în care un cuplu este ținut doar de copii și de viață).

Consecința trădării trecute

Acest sentiment de gelozie!

Cum de a provoca gelozia unui om care a suferit o trădare tragică a iubitului său?

Foarte ușor - va bănui cumva un nou partener de viață, pentru a căuta înșelăciune și înșelăciune în fiecare aspect sau mișcare.

Cu cât este mai greu partenerul să depășească decalajul, cu atât va fi mai greu să depășești suspiciunea unei "noi vieți". Pentru a supraviețui perioadei dureroase de neîncredere, este nevoie de timp și răbdare de o femeie înțeleaptă lângă el.


Oricare ar fi psihologia gelozie de sex masculin, oricare ar fi motivele care ar putea fi cauzate de gelozie de sex feminin, partener ar trebui să aibă o mare stăpânire de sine, empatie, înțelepciunea și iubirea însoțitorului său, pentru a neutraliza aspectele negative ale acestui fenomen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

29 − 20 =