anorexie | pangudownloads.com
psihologie

anorexie

Aproape toate femeile și bărbații au tendința de a corecta ceva în aparență. Dar, uneori, dorința de a avea o figură armonioasă se subordonează întregii vieți, schimbă radical obiceiurile alimentare, ducând o persoană la epuizare, iar acest lucru este deja anormal.

Acest comportament este un semn al unei tulburări alimentare și se numește anorexie.

anorexie

Dorința de a pierde în greutate devine mai importantă decât orice alte valori și motivații. Și fără asta, fetele subțiri își pierd capacitatea de a se vedea mai mult sau mai puțin în mod obiectiv.

Oricare ar fi rezultatul obținut în ceea ce privește pierderea în greutate, aceștia vor continua să fie nemulțumiți de ei înșiși și vor stabili noi obiective pentru descărcarea de greutate corporală "extra".

La un moment dat, anorexii cu o formă severă de boală se duc la epuizarea completă a corpului. Masa lor este semnificativ mai mică decât în ​​mod normal, ceea ce amenință viața.

Tulburarea serioasă de alimentație este o boală gravă care amenință să cauzeze daune iremediabile sănătății.


Psihologia anorexiei este redusă la trei abateri:

 • frica necontrolabilă de a câștiga în greutate;
 • percepția distorsionată a aspectului lor;
 • refuzul de a menține o greutate corporală normală.

Consecințele anorexiei depind de cât timp și cât de mult pacientul și-a torturat corpul. Boala poate fi fatală dacă tratamentul eficient al anorexiei nu este organizat în timp.

Ajutarea pacienților ar trebui să fie asigurată de medici cu experiență, cu implicarea psihologilor. Experții ajută la convingerea pacientului că merită să fie fericit, îi învață pe bolnavi să se aprecieze și să se respecte pe ei înșiși.

Tratamentul anorexiei într-un spital permite pacienților să se simtă mai bine și să se întoarcă la viața normală. Trebuie să înțelegem că recuperarea este un proces de lungă durată, deoarece boala apare de obicei ca, din motive fiziologice (ereditatea), și pe psihologice (efectele mediului, stima de sine scazuta).

Simptomele anorexiei

Viața anorexică se învârte în jurul problemelor legate de consumul de alimente. Din cauza fricii de oboseală sau dezgust pentru propriul trup, fiecare masă este tensionată. Aproape toate alimentele și mâncărurile sunt interzise.

Psihologia anorexiei constă în faptul că gândurile dietelor, metodele de scădere în greutate, conținutul caloric al anumitor produse vin constant în capul pacientului. Deoarece astfel de reflecții pot dura toată ziua, familia, munca, prietenii sau hobby-urile nu au timp.

Orizontul se îngustează și toată viața se reduce la dorința de a pierde în greutate. Paradoxal, rezultatul eforturilor lor nu satisface pacienții anorexici. Oricare ar fi cifra după diete lungi și exerciții fizice, acest lucru nu pare să fie suficient.

Boala are una din cele două forme:

anorexie
 • restricţii - pierderea în greutate este asigurată de diete permanente, diete rigide;
 • curățare - greutatea corporală este redusă prin faptul că, după o masă - adesea cantități excesive de alimente - pacientul provoacă în mod artificial vărsături sau alte mijloace aduce alimente din organism (diuretice, laxative, preparate speciale).

Anorexia este dificil de tratat deoarece percepția distorsionată a greutății sale, abordarea anormală a consumului de alimente este doar vârful aisbergului.

De fapt, comportamentul pacientului ascunde probleme profunde psihologice.

Simptomele anorexiei sunt completate de manifestări precum depresia, o experiență dureroasă a singurătății, un sentiment de a pierde controlul asupra vieții cuiva. Acestea sunt probleme pe care o persoană nu le poate rezolva cu ajutorul pierderii în greutate.

Cum să înțelegi dacă ești bolnav?

Puteți trata boala numai atunci când o persoană înțelege că este bolnav. Din păcate, majoritatea pacienților neagă încăpățânat existența unei probleme.

În plus, ei ascund cu grijă comportamentul lor nesănătoase, ascunzându-și gândurile, chiar și de la oameni apropiați.

Identificarea semnelor de anorexie va ajuta la un simplu test:

 • Aveți vreo teamă să câștigați în greutate?
 • Vă considerați o persoană completă în contradicție cu alții, susținând că sunteți subțire?
 • Te ascunzi de ceilalți, în ce cantități consumi alimente? Minți cât de mult mănânci?
 • Relațiile și prietenii vă arată îngrijorarea pentru pierderea în greutate și obiceiurile alimentare?
 • Se întâmplă că, după mâncarea sau senzația că ați mâncat prea mult, provocați vărsături sau luați medicamente pentru a obține alimente din organism?
 • Vă simțiți satisfacție în timpul perioadei de post sau după curățarea corpului cu laxative sau vărsături?
 • Stima de sine depinde de mărimea și greutatea corporală?

Testarea anorexiei ajută la determinarea faptului dacă o persoană este înclinată spre boală și identifică simptomele. În cazul în care rudele sau prietenii apropiați a relevat o schimbare de obiceiurile alimentare, am observat că un om face el însuși sau vomita în mod artificial radical refuză să mănânce, ar trebui să-l trimită imediat la medic.

Efectele anorexiei

Înfometarea constantă are consecințe grave la nivel fizic. Când corpul primește mai puțin decât calorii de care are nevoie, începe să se mănânce. Toate procesele din organism încetinesc, deoarece energia pentru funcționarea normală nu este suficientă. Cu foamete prelungită, mintea și corpul suferă, complicațiile și bolile secundare se acumulează ca un bulgăre de zăpadă.

Iată doar câteva dintre consecințele periculoase ale bolii:

anorexie
 • Gândire întârziată, probleme de memorie;
 • depresie, schimbări de dispoziție bruscă;
 • somnolență, slăbiciune, descompunere a energiei;
 • probleme cu pielea și cuie;
 • balonare și constipație frecventă;
 • probleme de inimă, salturi de presiune;
 • deteriorarea gingiilor, deteriorarea dinților;
 • dureri de cap, leșin, amețeli;
 • încălcarea structurii părului.

Este important să se înțeleagă că boala în forme severe este extrem de periculoasă.

Printre pacienții anorexici se numără o rată ridicată de suicid.

Rezultatul letal este, de asemenea, posibil datorită complicațiilor cauzate de foamete obișnuite.

Pași pentru recuperare

Primul pas spre recuperare este de obicei cel mai dificil. În primul rând, este important să înțelegeți problema și să căutați ajutor. Este normal să simțiți că boala a devenit un fel de prieten și ajută la obținerea satisfacției de la controlul procesului de absorbție a alimentelor. Dar este extrem de important să realizăm efectele nocive ale anorexiei și să începem vindecarea.

Ar trebui să vorbești cu cineva care poate susține și nu condamna. Acest lucru este important, deoarece anorexicienii, de regulă, își ascund problema de la ochii curioși.

A admite că poate fi înfricoșător și jenant, dar nu va fi posibil să se facă față în mod independent bolii. Cu ajutorul rudelor și prietenilor, trebuie să găsești un psiholog profesionist, mergi la clinică.

ar trebui să fie primul lucru pe care să refuze să comunice cu oamenii care sunt obsedati de ideea de armonie, de a promova dieta stricta si o dieta sanatoasa este criticată, referindu-se la tendințele modei - În materie de unul pentru a vindeca anorexie, este important să ne amintim. Ar trebui să evitați locurile în care vorbiți constant despre diete, pierdere în greutate și forme subțiri.

Numai sprijinul și sfatul unui specialist cu experiență vă vor ajuta să restaurați o atitudine sănătoasă față de alimente și corpul dvs., să scăpați de stima de sine scăzută, să vă întoarceți bucuria vieții.

Tratamentul implică o serie de sarcini:

 • returnați greutatea normală;
 • a restabili obiceiul unei alimentații sănătoase;
 • schimbă atitudinea față de sine și față de lume.

Susțineți persoana bolnavă

Pentru a ajuta un iubit este sarcina principală a unei familii anorexice. Este important să o aduceți cu ușurință ideii de tratament, dar nu depășiți becul.

Presiunea excesivă va respinge numai pacientul, el se va închide în el însuși. Trebuie să ascultați cât mai mult posibil și să sprijiniți cele mai mici încercări de a reveni la viața normală.

În scopul de a ajuta la maxim anorexic, trebuie să devină un model de rol în urmărirea unui stil de viață sănătos. Nu vă critica aspectul sau, mai ales, greutatea și forma pacientului. Este necesar să uităm tonul negativ, tactica amenințărilor și intimidării.

Emoțiile pozitive, înțelegerea și sprijinul global vor avea un efect curativ.

Indiferent cât de severă este anorexia, poate fi depășită! Este necesar să ai răbdare și să te iubești.

Previous PostNext Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

5 + 5 =